Kultúra, oktatásRózsa Luca tárlatvezetése

2019. október 21., hétfő
 
Rózsa Luca tárlatvezetése

A tavalyi Vásárhelyi Őszi Tárlat Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotója, Rózsa Luca Sára mutatta be a Tornyai János Múzeumban látható önálló tárlatát a Magyar Festészet Napja programsorozat eseményét felkereső látogatóknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

A művész – aki résztvevője a városban most zajló XX. Hódmezővásárhelyi Festőszimpóziumnak – mesélt alkotói folyamatairól, s arról, miért is lett a kiállítás címe Thy will be done.

 

– Az emberiség történetének konstans jelensége a vallás, amely életünknek magasabb szintű keretet biztosít – fogalmazta meg Rózsa Luca Sára, hozzátéve, a Thy will be done a Miatyánk angol formájában a Legyen meg a te akaratod-nak megfelelő sor, jelezvén, hogy a hívő ember elfogadja a felett álló erő akaratának beteljesedését.

 

A festő képi világának építkezéséről elmondta, megidézi a reprezentatív portréfestészetet, a reneszánsz és a barokk látásmódját, azonban alakjai nem valós személyek. Munkája során nem használ fényképet, vagy modellt, kizárólag gondolatait viszi vászonra, a figuráinak nincs arca, neme, egyetlen rasszhoz sem tartoznak, így alkalmasak általánosan érvényes gondolatok megjelenítésére.

 

A kiállítás november 10-ig, keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között várja látogatóit. 

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi biciklitolvajok rendőrkézen

Vásárhelyi biciklitolvajok rendőrkézen

A rendőrök az egyik elkövetőnél tartott kutatás során a négy kerékpár mellett, további tizennégy bicikli részeit foglalták le. Lehet hogy az öné is köztük van? Képekkel.
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra

Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra

Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
Erdő Péter bíboros húsvétvasárnapi szentmiséje

Erdő Péter bíboros húsvétvasárnapi szentmiséje

Húsvétkor a keresztény világ annak állít emléket, hogy Jézus mártírhalálával magára vállalta az emberiség bűneit. 
Rolandring – motocrosspálya Vásárhelyen

Rolandring – motocrosspálya Vásárhelyen

Hódmezővásárhelyen a motorsportnak nagy múltja van, mivel már az ötvenes években voltak háztömb körüli versenyek. Mára egy  motocross pálya várja a motocross szerelmeseit. Íme a Rolandring múltja és jelene.
 

És ezt már olvasta?

Idén is ingyen korizás
Idén is ingyen korizás Elkezdték a jégpálya alapozását a Kossuth téren. Hagyományosan a Mikulás hozza december 5-e körül a jégpályát, de az időjárás még közbeszólhat.
 
Kétszeres pontgyőzelem
Kétszeres pontgyőzelem Szombaton hazai pályán, a Szeghalom ellen folytatta a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club NB II-es felnőtt csapata a bajnokságot.
 
Marad a szülészet Vásárhelyen
Marad a szülészet Vásárhelyen Az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a Kórházfenntartó egy, még nem publikus  munkaanyagban.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban November 14-én kezdődött és 17-ig tartott az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság, amelyen Kovács Krisztián idén a dobogó második fokára állhatott.
 
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon Nem könnyű a választás, ha a továbbtanulás kerül szóba. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán nyílt nap segítette a döntést.
 
Értékelték az Őszi Tárlatot
Értékelték az Őszi Tárlatot A kurátorok a kiállítást négy fő szempont mentén vitatták meg: színvonal, rendezés, katalógus, milyen legyen jövőre.