Kultúra, oktatásProgramok tavaszig Hódmezővásárhelyen

2019. január 24., csütörtök
 
Programok tavaszig Hódmezővásárhelyen

A hódmezővásárhelyi Tourinform Iroda segítségével a január végi, februári, márciusi és az áprilisi programokat szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül.

 

 

 

 

 

 

Január 25. 16.30 órától Kurátori tárlatvezetés a XXI. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium záró kiállításán az Alföldi Galériában, ahol Pannonhalmi Zsuzsa, a kiállítás kurátora és egyben a Hódmezővásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központ vezetője kalauzolja végig az érdeklődőket. Az esemény aznapi belépőjeggyel látogatható.

 

Január 26. 14.00 órától Bútorfestés Hódmezővásárhelyen Frenchic termékekkel a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Január 26. 15.00 órától Busó felvonulás. A program kiindulási helyszíne a sétáló utca, Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, ahonnan további helyszíneken követhető nyomon az esemény.

 

Január 28. 11 órától „Arcok az értesítő tükrében, avagy bepillantás az egykori hódmezővásárhelyi zsidó elemi népiskola életébe. A rendezvény a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából rendezik meg a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyen.

 

Január 29. 19 órától Hyppolit, a lakáj - zenés vígjáték a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 4. 18 órától Kisné Máji Etelka kiállítása a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. (Február 24-ig.)

 

Február 4. 10 órától, 13 órától és 14.30-tól a Tihanyi Vándorszínpad - A csodahegedű című zenés mesejátékát tekinthetik meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 6. 17 órától Civil fórum lesz, ahol civil szervezeteket, civil kezdeményezések képviselőit várják. Helyszín: 6800 Hódmezővásárhely, Petőfi u. 6.

 

Február 6. 18 órától „Megyünk a levesbe” – Hadházi László önálló estje a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Műsorvezető: Lakatos László

 

Február 10 17 órától Bessenyei díj átadó rendezvénye a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 14. 19 órától Florian Zeller: A kulisszák mögött című előadása tekinthető meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 15. 19 órától Ismerős Arcok 20 éves Jubileumi koncertje a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban

 

Február 16. 15 órától Illatvarázs - aromaterápiás élménytalálkozó Lázár Orsolya aromaterápiás tanácsadó vezetésével a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 16. 20 órától Kultúrházak éjjel-nappal – Szerelmes Vásárhelyi Költők című előadás a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 20. 9-10 óráig, majd 10.30 – 11.30 óráig Filharmónia Magyarország bemutatásában Ifjúsági bérletes koncert a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 22. 18 órától Dr. Tihanyi Tamás: „Hogyan tudunk segíteni magunknak, hogy hosszabb ideig éljünk?” A Lélekbérlet II. előadássorozatának első előadása a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 23. 19 órától Magic Show – Bűvészet, illúzió, mentalizmus. Magyarország leglátványosabb országjáró bűvész és illúzió show-ja a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 24. 10 órától Alma együttes koncertje a Hódtói Sportcsarnokban.

 

Február 24. 18 órától Üllési Fonó Néptáncegyüttes a “Pusztacsárda, avagy a vasúti sínek a végtelenben találkoznak” és a Kőrös Táncegyüttes “Lármafa” című előadásai a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 25. Lucien Hervé Kamera Klub kiállítása a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. (Március 18-ig.)

 

Február 26. 19 órától Kaviár és Lencse című két részes vígjáték a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Március 2. 12 órától Téltemető lovas farsang a sétáló utcán.

 

Március 4-én és 5-én 14 órától Petőfi Szavalóverseny Selejtező a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Március 19. 19 órától Joedi Galceran – Bankhitel című előadása a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Március 21. Petőfi rajzpályázat kiállítása a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. (Március 28-ig.)

 

Március 22. 18 órától Szalay Ádám: „Nincs kéz, nincs láb, nincs kifogás – hogyan lehetünk boldogabbak a mindennapokban?” A Lélekbérlet II. második előadása látható a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Március 25. 10 órától, 13 órától és 14.30-tól a Kalap Jakab Bábszínház – Micimackó című zenés mesejáték lesz látható a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Március 26. 19 órától a Kiev City Balett bemutatja: Rómeó és Júlia a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Március 29. 17 órától Aranyossy est a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Április 1. Könyvszobor kiállítás a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. (Április 23-ig)

 

Április 4. 8 órától Városi KI-MIT TUD? a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Április 6. 18 órától Fekete Nándor orgona koncertje a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Április 8. 10 órától, 13 órától és 14.30-tól a Nektár Színház – Mátyás Király mézbora című mesejáték kerül megrendezésre a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Április 9. 18 órától Dr. Kádár Annamária: „Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermek- és felnőttkorban” című előadása a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Április 12. 17 órától Németh László Gimnázium iskolaestje a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Április 12. 18 órától Pali Róbert: „Árulkodó jelek”című előadása a Lélekbérlet II. előadássorozat keretein belül a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

                                                   -------------------------------------------------------

 

Január 31-ig látogatható Prém Szabolcs – „Kávézzunk másképpen” című kiállítása.

 

Február 24-ig látogatható Len-in Mánia címmel a Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyíló kiállítás az Emlékpontban.

 

Március 31-ig látogatható „Tornyai, a gyűjtő – Válogatás a festőművész néprajzi magángyűjteményéből” című kiállítás a Tornyai János Múzeumban.

 

Május 16. 19 órától Pál Ferenc: „A szorongástól az önbecsülésig” című előadása látható a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Július 20. Hód Bike Fest extrém BMX és MTB verseny.

 

 
 
Forrás: Tourinform Iroda Hódmezővásárhely
VH
 

Olvassa el ezt is!

Látogatási tilalom Vásárhelyen is

Látogatási tilalom Vásárhelyen is

Az SZTE Általános Orvostudományi Kar valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán, valamint a...
A honvédelmi miniszter szerint is kell a vásárhelyi szakközépiskola

A honvédelmi miniszter szerint is kell a...

A szakközépiskola kialakítását az Ady Endre utcában tervezik. 180 millió forintot irányoztak elő az...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.