Kultúra, oktatásProgramok Hódmezővásárhelyen

2019. január 16., szerda
 
Programok Hódmezővásárhelyen

Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül.

 

 

 

 

 

 

 

Január 18. 17 órától „Tornyai, a gyűjtő – Válogatás a festőművész néprajzi magángyűjteményéből” címmel kiállítás nyílik a Tornyai János Múzeumban.

 

Január 18. 19 órától Újévi Magyar Nótaest a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban

 

Január 19. 15 órától „Tájak, érzelmek” címmel Holler László Pro Urbe-díjas vásárhelyi festő egyéni kiállítása az Alföldi Galériában.

 

Január 19. 15 órától a Játékkedvelők Klubja játékos, beszélgetős délutánt tart a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Január 20. éjjel 2 órától Németh László Bál Afterparty. Fellépők: Dj Lennard, Jauri. Jegyek elővételben a promótereknél és a helyszínen kaphatók!

 

Január 21. 17 órától "Itt születtem én ezen a tájon" címmel Dobos Katalin színművész és Bereczky Szilvia énekművész zenés irodalmi műsora a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Városi Könyvtár olvasótermében.

 

Január 21. 19 órától Hyppolit, a lakáj című színházi előadás a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Január 22. 10 órától „Harc a Nagyúrral" - Kultúra és barbarizmus Ady korszaknyitó versében - Kovács Imre Attila irodalmár, az Emlékpont munkatársának rendhagyó irodalomóráján vehetnek részt az érdeklődők az Emlékpontban.

 

Január 22. 16 órától az EVP Egészségfejlesztési Iroda új csoportos foglalkozása veszi kezdetét. Az összesen hat alkalomból álló programsorozatra kéthetente keddenként kerül majd sor. A jelentkezés előzetes életmód-tanácsadáson való részvételhez kötött.

 

Január 22. 17 órától kerül bemutatásra Szőnyi Benjámin református lelkipásztor, költő, író születésének 300. évfordulójára szervezett emlékkonferencia tanulmánykötete a Németh László Városi Könyvtárban.

 

Január 23. 14 óra 30 perctől a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség versmondó gálát tart a Városi Könyvtár olvasótermében.

 

Január 23. 18 órától az Emlékpontban Dömötör Mihály fotóművész Lucien Hervé élete és munkássága című vetített képes előadása.

 

Január 24. 14 órától „Arról, hogy mi a groteszk” című irodalmi előadás tekinthető meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Január 24. 17 órától Dr. Tóth Edit beszélgetéssel egybekötött előadást tart „A bélflóra szerepe az egészség fenntartásában és a betegségek kialakulásában” címmel a Városi Könyvtár olvasótermében.

 

Január 24. 17 órától Kovács Imre Attila - Dalok szájharmonikára és Így van ez - Fejezetek Juhász Nagy Vilmos viszontagságos életéből című köteteinek bemutatója az Emlékpontban. A szerzővel Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője beszélget.

 

Január 26. 15 órától Busó felvonulás. A program kiindulási helyszíne a sétáló utca, Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, ahonnan további helyszíneken követhető nyomon az esemény.

 

Január 29. 19 órától Hyppolit, a lakáj - zenés vígjáték a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 4. Kisné Máji Etelka kiállítása a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 4. 10 órától, 13 órától és 14 óra 30 perctől a Tihanyi Vándorszínpad - A csodahegedű című zenés mesejátékát tekinthetik meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Február 6. 18.00 órától „Megyünk a levesbe” – Hadházi László önálló estje a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Műsorvezető: Lakatos László

 

Február 15. 19 órától Ismerős Arcok 20 éves Jubileumi koncertje a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban

 

Február 26. 19 órától Kaviár és Lencse című két részes vígjáték kerül megrendezésre a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Március 25. 10 órától, 13 órától és 14 óra 30 perctől a Kalap Jakab Bábszínház – Micimackó című zenés mesejáték lesz látható a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Április 8. 10 órától, 13 órától és 14 óra 30 perctől a Nektár Színház – Mátyás Király mézbora című mesejáték a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

 
 
Forrás: Tourinform Iroda Hódmezővásárhely
VH
 

Olvassa el ezt is!

Látogatási tilalom Vásárhelyen is

Látogatási tilalom Vásárhelyen is

Az SZTE Általános Orvostudományi Kar valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán, valamint a...
Programokban gazdag évre készül a Tornyai János Múzeum

Programokban gazdag évre készül a Tornyai...

A Múzeum, az Alföldi Galéria és az Emlékpont az idei esztendő első hónapjainak programjait Miklós...
 

És ezt már olvasta?

Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.
 
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.