SportPápán játszott bajnoki fordulót a Kosársuli

2019. február 2., szombat
 
Pápán játszott bajnoki fordulót a Kosársuli
Nehéznek tűnő mérkőzéssel kezdődött 2019 februárja az NB I/B Zöld csoportjának első helyén álló Vásárhelyi Kosársuli számára.
Pápára utazott a csapat, ahol az ellenfél a tabellán hetedik Concordia Motax KC együttese volt. Az októberi odavágón tizenkét ponttal mi nyertünk a Hódtóiban (92-80), és a januári három hazai sikerre visszatekintve ezúttal is mi voltunk a két pont esélyesei.

Jól kezdett a vendéglátó, két és fél perc után Horváth tripláinak köszönhetően 8-2 állt az eredményjelzőn – először és utoljára mutatott ekkor pápai előnyt a tábla. Az extrán játszó, s így végül 30 VAL-érték fölött záró Molnár Bence vezényletével Tóth Tamás kékmezes fiai kihasználták a hazai védelem hibázásait, és remek csapatjátékkal fordítottak. Varga Zalán középtávolija az első negyed végén kilencpontos vásárhelyi fórt eredményezett (15-24).

 

A második felvonás sem indult jobban pápai szempontból, és annál parádésabban is folytatódott a mieinket nézve - az első három minutumban pontot sem szerzett az ellenfél, Molnár és Varga hármasával 10-0-s rohamot produkáltunk, és pár pillanattal később Vas Péter is beszállt a „triplabuliba”. Hiába próbált kapaszkodni egyik legjobbjával, Ryan Cookkal az élen a Pápa, egyszerűen nem volt ellenszere a vásárhelyi magabiztosságra. Szépen-lassan odáig nőtt a differencia, hogy az 51-27-es félidei különbséget látva gyakorlatilag már-már kijelenthettük: eldőlni látszott a derbi.

 

A harmadik negyedben aztán Sonyák úgy gondolta, lehet még izgalmas a találkozó, így gyors hirtelenjében egymás után három triplát is beszórt – tizenötre zárkóztak a hazaiak, kellett is Tóth Tamás időkérése. S noha Márton pontjainak hála 60-49-nél kezdtek éledezni a pápai remények, a padról kiválóan érkező Kelemen Balázs Molnár Bencével együtt elöl megnyugtatta a kedélyeket. Stabilizáltuk a fórt, hátul is rendeztük a sorokat, így 71-53-mal fordulhattunk az utolsó tíz percre.

 

Ahol aztán hét játékosunk is kosarat szerzett, Vas, Kovács és Pavlovic hármassal vétette észre magát, így jóformán csak az volt a kérdés, milyen arányú lesz a győzelem. Az eredmény kozmetikázás 97-77-nél zárult a dudaszó pillanatában: ismét nyertek, továbbra is vezetik a tabellát, és ami talán még fontosabb, idegenben a legnagyobb arányú sikerüket aratták a bajnokságban.

 

NB I/B Zöld csoport, 18. forduló:

Concordia Motax KC Pápa-Vásárhelyi Kosársuli 77-97 (15-24, 12-17, 26-20, 24-26)

Pápa, Városi Sportcsarnok. Vezette: Boros, Sentényi, Kapusi
 

Pápa: COOK 19, Sonyák 18/9, Keller 2, Csányi -, Horváth A. 11/9.
Cserék: Kocsis 2, Márton Á. 16/9, Márton L. 9/9, Grebenár -, Kasza -, Bakos -.
Vezetőedző: Vajda József

 

Kosársuli: MOLNÁR 22/6, Béres 4, VAS 21/12, BÁLINT 10, Perák 10.
Cserék: Börcsök -, Varga 9/3, Pavlovic 9/3, Kelemen 7, Kovács 5/3, Czégel -.

 

Vezetőedző: Tóth Tamás
"Az első félidőben extázisban játszottunk és olyan sebességet diktáltunk, amit nem tudott lereagálni az ellenfelünk. A második félidőben jobb százalékkal dobott már a Pápa és mi sem megfelelően koncentráltunk, így nem nőtt tovább a különbség. Értékes győzelmet arattunk idegenben, nagyon megdolgoztunk érte, gratulálok a játékosaimnak!"

 

U20-as csapatunk egy rendkívül kiélezett végjátékot követően, Kovács József (21/12) vezetésével 87-79-es sikert aratott, így a felnőttekhez hasonlóan 2019-ben továbbra is veretlen!  Erdélyi 13, Drávai 13/3, Bodócsi 13/9 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

 

Folytatás február 9-én, szombaton a Hódtói Sportcsarnokban – 16 órától U20-asok a Budaörs U20-nak, majd a felnőttek 18:30-tól az Alba Fehérvárnak vághatnak vissza az őszi vereségekért.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hamar lebuktak a vásárhelyi betörők

Hamar lebuktak a vásárhelyi betörők

Egy hódmezővásárhelyi ingatlan két lakrészébe is betört egy 35 éves férfi és...
Vizes Élőhelyek Világnapja a jövő üzenetével

Vizes Élőhelyek Világnapja a jövő üzenetével

Vásárhelyen a Világnapra több helyen is gondolnak, élen a Szabadság téri Óvodával, ahol a...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.