SportPápán játszott bajnoki fordulót a Kosársuli

2019. február 2., szombat
 
Pápán játszott bajnoki fordulót a Kosársuli
Nehéznek tűnő mérkőzéssel kezdődött 2019 februárja az NB I/B Zöld csoportjának első helyén álló Vásárhelyi Kosársuli számára.
Pápára utazott a csapat, ahol az ellenfél a tabellán hetedik Concordia Motax KC együttese volt. Az októberi odavágón tizenkét ponttal mi nyertünk a Hódtóiban (92-80), és a januári három hazai sikerre visszatekintve ezúttal is mi voltunk a két pont esélyesei.

Jól kezdett a vendéglátó, két és fél perc után Horváth tripláinak köszönhetően 8-2 állt az eredményjelzőn – először és utoljára mutatott ekkor pápai előnyt a tábla. Az extrán játszó, s így végül 30 VAL-érték fölött záró Molnár Bence vezényletével Tóth Tamás kékmezes fiai kihasználták a hazai védelem hibázásait, és remek csapatjátékkal fordítottak. Varga Zalán középtávolija az első negyed végén kilencpontos vásárhelyi fórt eredményezett (15-24).

 

A második felvonás sem indult jobban pápai szempontból, és annál parádésabban is folytatódott a mieinket nézve - az első három minutumban pontot sem szerzett az ellenfél, Molnár és Varga hármasával 10-0-s rohamot produkáltunk, és pár pillanattal később Vas Péter is beszállt a „triplabuliba”. Hiába próbált kapaszkodni egyik legjobbjával, Ryan Cookkal az élen a Pápa, egyszerűen nem volt ellenszere a vásárhelyi magabiztosságra. Szépen-lassan odáig nőtt a differencia, hogy az 51-27-es félidei különbséget látva gyakorlatilag már-már kijelenthettük: eldőlni látszott a derbi.

 

A harmadik negyedben aztán Sonyák úgy gondolta, lehet még izgalmas a találkozó, így gyors hirtelenjében egymás után három triplát is beszórt – tizenötre zárkóztak a hazaiak, kellett is Tóth Tamás időkérése. S noha Márton pontjainak hála 60-49-nél kezdtek éledezni a pápai remények, a padról kiválóan érkező Kelemen Balázs Molnár Bencével együtt elöl megnyugtatta a kedélyeket. Stabilizáltuk a fórt, hátul is rendeztük a sorokat, így 71-53-mal fordulhattunk az utolsó tíz percre.

 

Ahol aztán hét játékosunk is kosarat szerzett, Vas, Kovács és Pavlovic hármassal vétette észre magát, így jóformán csak az volt a kérdés, milyen arányú lesz a győzelem. Az eredmény kozmetikázás 97-77-nél zárult a dudaszó pillanatában: ismét nyertek, továbbra is vezetik a tabellát, és ami talán még fontosabb, idegenben a legnagyobb arányú sikerüket aratták a bajnokságban.

 

NB I/B Zöld csoport, 18. forduló:

Concordia Motax KC Pápa-Vásárhelyi Kosársuli 77-97 (15-24, 12-17, 26-20, 24-26)

Pápa, Városi Sportcsarnok. Vezette: Boros, Sentényi, Kapusi
 

Pápa: COOK 19, Sonyák 18/9, Keller 2, Csányi -, Horváth A. 11/9.
Cserék: Kocsis 2, Márton Á. 16/9, Márton L. 9/9, Grebenár -, Kasza -, Bakos -.
Vezetőedző: Vajda József

 

Kosársuli: MOLNÁR 22/6, Béres 4, VAS 21/12, BÁLINT 10, Perák 10.
Cserék: Börcsök -, Varga 9/3, Pavlovic 9/3, Kelemen 7, Kovács 5/3, Czégel -.

 

Vezetőedző: Tóth Tamás
"Az első félidőben extázisban játszottunk és olyan sebességet diktáltunk, amit nem tudott lereagálni az ellenfelünk. A második félidőben jobb százalékkal dobott már a Pápa és mi sem megfelelően koncentráltunk, így nem nőtt tovább a különbség. Értékes győzelmet arattunk idegenben, nagyon megdolgoztunk érte, gratulálok a játékosaimnak!"

 

U20-as csapatunk egy rendkívül kiélezett végjátékot követően, Kovács József (21/12) vezetésével 87-79-es sikert aratott, így a felnőttekhez hasonlóan 2019-ben továbbra is veretlen!  Erdélyi 13, Drávai 13/3, Bodócsi 13/9 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

 

Folytatás február 9-én, szombaton a Hódtói Sportcsarnokban – 16 órától U20-asok a Budaörs U20-nak, majd a felnőttek 18:30-tól az Alba Fehérvárnak vághatnak vissza az őszi vereségekért.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hamar lebuktak a vásárhelyi betörők

Hamar lebuktak a vásárhelyi betörők

Egy hódmezővásárhelyi ingatlan két lakrészébe is betört egy 35 éves férfi és...
Vizes Élőhelyek Világnapja a jövő üzenetével

Vizes Élőhelyek Világnapja a jövő üzenetével

Vásárhelyen a Világnapra több helyen is gondolnak, élen a Szabadság téri Óvodával, ahol a...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.