SportPápán játszott bajnoki fordulót a Kosársuli

2019. február 2., szombat
 
Pápán játszott bajnoki fordulót a Kosársuli
Nehéznek tűnő mérkőzéssel kezdődött 2019 februárja az NB I/B Zöld csoportjának első helyén álló Vásárhelyi Kosársuli számára.
Pápára utazott a csapat, ahol az ellenfél a tabellán hetedik Concordia Motax KC együttese volt. Az októberi odavágón tizenkét ponttal mi nyertünk a Hódtóiban (92-80), és a januári három hazai sikerre visszatekintve ezúttal is mi voltunk a két pont esélyesei.

Jól kezdett a vendéglátó, két és fél perc után Horváth tripláinak köszönhetően 8-2 állt az eredményjelzőn – először és utoljára mutatott ekkor pápai előnyt a tábla. Az extrán játszó, s így végül 30 VAL-érték fölött záró Molnár Bence vezényletével Tóth Tamás kékmezes fiai kihasználták a hazai védelem hibázásait, és remek csapatjátékkal fordítottak. Varga Zalán középtávolija az első negyed végén kilencpontos vásárhelyi fórt eredményezett (15-24).

 

A második felvonás sem indult jobban pápai szempontból, és annál parádésabban is folytatódott a mieinket nézve - az első három minutumban pontot sem szerzett az ellenfél, Molnár és Varga hármasával 10-0-s rohamot produkáltunk, és pár pillanattal később Vas Péter is beszállt a „triplabuliba”. Hiába próbált kapaszkodni egyik legjobbjával, Ryan Cookkal az élen a Pápa, egyszerűen nem volt ellenszere a vásárhelyi magabiztosságra. Szépen-lassan odáig nőtt a differencia, hogy az 51-27-es félidei különbséget látva gyakorlatilag már-már kijelenthettük: eldőlni látszott a derbi.

 

A harmadik negyedben aztán Sonyák úgy gondolta, lehet még izgalmas a találkozó, így gyors hirtelenjében egymás után három triplát is beszórt – tizenötre zárkóztak a hazaiak, kellett is Tóth Tamás időkérése. S noha Márton pontjainak hála 60-49-nél kezdtek éledezni a pápai remények, a padról kiválóan érkező Kelemen Balázs Molnár Bencével együtt elöl megnyugtatta a kedélyeket. Stabilizáltuk a fórt, hátul is rendeztük a sorokat, így 71-53-mal fordulhattunk az utolsó tíz percre.

 

Ahol aztán hét játékosunk is kosarat szerzett, Vas, Kovács és Pavlovic hármassal vétette észre magát, így jóformán csak az volt a kérdés, milyen arányú lesz a győzelem. Az eredmény kozmetikázás 97-77-nél zárult a dudaszó pillanatában: ismét nyertek, továbbra is vezetik a tabellát, és ami talán még fontosabb, idegenben a legnagyobb arányú sikerüket aratták a bajnokságban.

 

NB I/B Zöld csoport, 18. forduló:

Concordia Motax KC Pápa-Vásárhelyi Kosársuli 77-97 (15-24, 12-17, 26-20, 24-26)

Pápa, Városi Sportcsarnok. Vezette: Boros, Sentényi, Kapusi
 

Pápa: COOK 19, Sonyák 18/9, Keller 2, Csányi -, Horváth A. 11/9.
Cserék: Kocsis 2, Márton Á. 16/9, Márton L. 9/9, Grebenár -, Kasza -, Bakos -.
Vezetőedző: Vajda József

 

Kosársuli: MOLNÁR 22/6, Béres 4, VAS 21/12, BÁLINT 10, Perák 10.
Cserék: Börcsök -, Varga 9/3, Pavlovic 9/3, Kelemen 7, Kovács 5/3, Czégel -.

 

Vezetőedző: Tóth Tamás
"Az első félidőben extázisban játszottunk és olyan sebességet diktáltunk, amit nem tudott lereagálni az ellenfelünk. A második félidőben jobb százalékkal dobott már a Pápa és mi sem megfelelően koncentráltunk, így nem nőtt tovább a különbség. Értékes győzelmet arattunk idegenben, nagyon megdolgoztunk érte, gratulálok a játékosaimnak!"

 

U20-as csapatunk egy rendkívül kiélezett végjátékot követően, Kovács József (21/12) vezetésével 87-79-es sikert aratott, így a felnőttekhez hasonlóan 2019-ben továbbra is veretlen!  Erdélyi 13, Drávai 13/3, Bodócsi 13/9 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

 

Folytatás február 9-én, szombaton a Hódtói Sportcsarnokban – 16 órától U20-asok a Budaörs U20-nak, majd a felnőttek 18:30-tól az Alba Fehérvárnak vághatnak vissza az őszi vereségekért.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hamar lebuktak a vásárhelyi betörők

Hamar lebuktak a vásárhelyi betörők

Egy hódmezővásárhelyi ingatlan két lakrészébe is betört egy 35 éves férfi és...
Vizes Élőhelyek Világnapja a jövő üzenetével

Vizes Élőhelyek Világnapja a jövő üzenetével

Vásárhelyen a Világnapra több helyen is gondolnak, élen a Szabadság téri Óvodával, ahol a...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.