GazdaságPanelből kertes házba

2018. február 22., csütörtök
 
Panelből kertes házba

A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a Minőségi Otthoncsere révén kedvezményes házvásárláshoz anyagi segítséget adó szerződést.

 

 

 

 


Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. Eddig 91 millió forintot át is utaltak 8 családnak, akik kiválasztották és konkrét vásárlói az új ingatlannak.

Hegedűs Zoltán alpolgármester tájékoztatása szerint, a 70-es évek közepén épült 210 lakásos szalagházban lakók közül 90-en jelezték érdeklődésüket. 37 tulajdonos már a pályázatát is beadta.

Mint arról többször írtunk, ez egy mintaprogram, amely eredetileg a magasházak visszabontásos módszerével tették volna lakhatóbbá, azonban a külföldi példák alapján is igen költséges megoldás helyett, az Önkormányzat más módszert választott, anyagilag besegít az elköltözni szándékozó családoknak.

A lakás vételára és a támogatás együttes összege 12 millió forint lehet, amennyiben Hódmezővásárhelyen választ családi házat a pályázó.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az ágyból ugrasztották ki a betörőt

Az ágyból ugrasztották ki a betörőt

48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három...
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar...

Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden...
 

És ezt már olvasta?

Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.