GazdaságPanelből kertes házba

2018. február 22., csütörtök
 
Panelből kertes házba

A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a Minőségi Otthoncsere révén kedvezményes házvásárláshoz anyagi segítséget adó szerződést.

 

 

 

 


Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. Eddig 91 millió forintot át is utaltak 8 családnak, akik kiválasztották és konkrét vásárlói az új ingatlannak.

Hegedűs Zoltán alpolgármester tájékoztatása szerint, a 70-es évek közepén épült 210 lakásos szalagházban lakók közül 90-en jelezték érdeklődésüket. 37 tulajdonos már a pályázatát is beadta.

Mint arról többször írtunk, ez egy mintaprogram, amely eredetileg a magasházak visszabontásos módszerével tették volna lakhatóbbá, azonban a külföldi példák alapján is igen költséges megoldás helyett, az Önkormányzat más módszert választott, anyagilag besegít az elköltözni szándékozó családoknak.

A lakás vételára és a támogatás együttes összege 12 millió forint lehet, amennyiben Hódmezővásárhelyen választ családi házat a pályázó.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az ágyból ugrasztották ki a betörőt

Az ágyból ugrasztották ki a betörőt

48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három...
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar...

Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden...
 

És ezt már olvasta?

Megújultak a vásárhelyi háziorvosi rendelők
Megújultak a vásárhelyi háziorvosi rendelők Befejeződtek Hódmezővásárhelyen az önkormányzati tulajdonú háziorvosi rendelők épületeinek felújításai. A 12 rendelőt 352 millióból korszerűsítették. 
 
Egy elmaradt szezon utóhatása
Egy elmaradt szezon utóhatása Ismét futottak egy kört a szakemberek és a tenni akaró hivatali illetékesek. A Mártélyi Holtágon még mindig terpeszkedő rucaöröm erről nem sokat tud, de valószínű nem is érdekli.
 
Főszerepben a lepény és a jókedv
Főszerepben a lepény és a jókedv Nagy siker volt a hétvégén a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ által szervezett Kőfal Fesztivál. Képekkel.
 
90 éves Machan Mihályné
90 éves Machan Mihályné Hódmezővásárhelyen 28 évig a Minőségi Cipőgyárban dolgozott, onnan ment nyugdíjba.

 

 
Éremeső itthon és külföldön
Éremeső itthon és külföldön Sikeres és hasznos hétvégén van túl a NICS-HSÚVC. Mind belföldön, mind külföldön remekeltek a versenyzők.
 
Boxing Gym Vásárhely sikerei a civisvárosban
Boxing Gym Vásárhely sikerei a civisvárosban A múlt hét végén négy fiatal hozott Debrecenből ökölvívó aranyakat. A kitartó, kemény munka és alapos felkészítés ismét meghozta a gyümölcsét.
 
Megelőzhető a vadbaleset
Megelőzhető a vadbaleset Ismét több vadbaleset történik Magyarország útjain. Csongrád Megyében az őzelütés a gyakori. A Rendőrség pontokba szedte, mire kell ügyelni.