GazdaságPanelből kertes házba

2018. február 22., csütörtök
 
Panelből kertes házba

A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a Minőségi Otthoncsere révén kedvezményes házvásárláshoz anyagi segítséget adó szerződést.

 

 

 

 


Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. Eddig 91 millió forintot át is utaltak 8 családnak, akik kiválasztották és konkrét vásárlói az új ingatlannak.

Hegedűs Zoltán alpolgármester tájékoztatása szerint, a 70-es évek közepén épült 210 lakásos szalagházban lakók közül 90-en jelezték érdeklődésüket. 37 tulajdonos már a pályázatát is beadta.

Mint arról többször írtunk, ez egy mintaprogram, amely eredetileg a magasházak visszabontásos módszerével tették volna lakhatóbbá, azonban a külföldi példák alapján is igen költséges megoldás helyett, az Önkormányzat más módszert választott, anyagilag besegít az elköltözni szándékozó családoknak.

A lakás vételára és a támogatás együttes összege 12 millió forint lehet, amennyiben Hódmezővásárhelyen választ családi házat a pályázó.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az ágyból ugrasztották ki a betörőt

Az ágyból ugrasztották ki a betörőt

48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három...
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar...

Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Osztálykirándulás Határtalanul
Osztálykirándulás Határtalanul A Németh László Gimnázium, Általános Iskola 7. b osztálya a HATÁRTALANUL! program keretében Erdélyben kirándult.
 
Történelemverseny idén is az Emlékpontban
Történelemverseny idén is az Emlékpontban Közel százhúsz felső tagozatos diákj indult a Klauzál Gábor Általános Iskola és az Emlékpont által meghirdetett történelemverseny idei fordulóján. Képekkel.
 
Véleményezze Ön is az új Városi Könyvtár terveit!
Véleményezze Ön is az új Városi Könyvtár terveit! A beérkezett jelentős mennyiségű látványtervet meg lehet nézni, sőt véleményt mondhatnak és szavazhatnak a bemutatott tervpályázatokról.
 
Ismét traffipax cunami lesz Csongrád megyében is
Ismét traffipax cunami lesz Csongrád megyében is A rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölésében idén is kikéri a lakosság véleményét. Tavaly 42 helyszín volt Csongrád megyében.
 
Kétpontos HLKC győzelem
Kétpontos HLKC győzelem A bajnoki tabellán harmadik helyezett Szent István OTP SE csapatát fogadták vasárnap a Balogh Imsiben az NBI/B 22. fordulójában.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.15.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.15.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az emlékezés jeleiről a holokauszt áldozatainak emléknapján
Az emlékezés jeleiről a holokauszt áldozatainak emléknapján A hódmezővásárhelyi Emlékpont a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyen minden évben e napon emlékezik a Soá áldozataira. Képekkel.