GazdaságPanelből kertes házba

2018. február 22., csütörtök
 
Panelből kertes házba

A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a Minőségi Otthoncsere révén kedvezményes házvásárláshoz anyagi segítséget adó szerződést.

 

 

 

 


Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. Eddig 91 millió forintot át is utaltak 8 családnak, akik kiválasztották és konkrét vásárlói az új ingatlannak.

Hegedűs Zoltán alpolgármester tájékoztatása szerint, a 70-es évek közepén épült 210 lakásos szalagházban lakók közül 90-en jelezték érdeklődésüket. 37 tulajdonos már a pályázatát is beadta.

Mint arról többször írtunk, ez egy mintaprogram, amely eredetileg a magasházak visszabontásos módszerével tették volna lakhatóbbá, azonban a külföldi példák alapján is igen költséges megoldás helyett, az Önkormányzat más módszert választott, anyagilag besegít az elköltözni szándékozó családoknak.

A lakás vételára és a támogatás együttes összege 12 millió forint lehet, amennyiben Hódmezővásárhelyen választ családi házat a pályázó.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az ágyból ugrasztották ki a betörőt

Az ágyból ugrasztották ki a betörőt

48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három...
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar...

Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden...
 

És ezt már olvasta?

Háromszorosára nőtt az influenzások száma
Háromszorosára nőtt az influenzások száma Újabb tucatnyi kórházban vezettek be látogatási tilalmat. Valószínű hamarosan a vásárhelyi kórház is sorra kerül. Most a 15-34 évesek közül kerül ki a legtöbb beteg.
 
Folytatódnak a kifizetések
Folytatódnak a kifizetések A MÁK szerint több mint 661 milliárd forint agrártámogatást utaltak el tavaly. Folytatódik az egységes területalapú támogatás, illetve a zöldítés támogatás kifizetésével.
 
Ökumenikus imahét
Ökumenikus imahét Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak. A vásárhelyi keresztyén felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez
 
Új parancsnok a dandár élén
Új parancsnok a dandár élén A Hódmezővásárhelyi Helyőrséget is magába foglaló MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoki teendőit Szloszjár Balázs ezredes vette át.
 
A Tornyai Emlékév nyitánya
A Tornyai Emlékév nyitánya Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás a festőművész nevét viselő hódmezővásárhelyi múzeumban pénteken.
 
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja A vásárhelyi Klímanócskák már tudják, hogy az egyre rövidebb életű hóember a fenyegető klímaváltozás hírnöke, de a jókedv és vidámság jelképe is. Képekkel.
 
Programok Hódmezővásárhelyen
Programok Hódmezővásárhelyen Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül.