SportÓvodás Magyar Sakkbajnok lett Mácsár Melinda

2018. április 9., hétfő
 

Néhány év alatt már három óvodás országos sakkbajnoki cím is Hódmezővásárhelyre került, ugyanis  Megyaszai Balázs (Kertvárosi Óvoda) és a tavalyi győztes Herczeg Zsófia (Szeremlei S. Óvoda) után újabb bajnokot ünnepelhetünk a 7 éves Mácsár Melinda személyében.

 

 

 

 

A Kertvárosi Óvoda nagycsoportos ovisa tavaly szeptemberében kezdett el sakkozni Tőkés János sakkoktató irányítása alatt, s azóta rendszeresen tanulja a versenysakkozás rejtelmeit.

 

Edzője Melinda kitartása esetén nagy és sikeres jövőt jósol neki. Szombaton még Kecskeméten vett részt a Négy Évszak Ifjúsági Sakkversenyen és az 1-2 évvel idősebbek ellen játszva, korcsoportjában a lányok között aranyérmet szerzett. Vasárnap már Budapesten játszott a Magyar Óvodás Sakkbajnokságon, ahol a lányok csoportjában 6 forduló alatt szerzett 5 pontjával első helyet ért el.

 
 
VH-Tőkés János
 

Olvassa el ezt is!

Acélba örökítették a vásárhelyi hősök nevét

Acélba örökítették a vásárhelyi hősök nevét

Az eredeti időpont helyett, közel három héttel később avatták fel az impozáns első világháborús...
Ismét 3 pontos meccset játszott a HFC

Ismét 3 pontos meccset játszott a HFC

A hétvégén harmadik hazai meccsét játszotta a tavaszi szezonban a Hódmezővásárhelyi FC....
 

És ezt már olvasta?

90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.
 
90 éves Török Bálint
90 éves Török Bálint Ipari tanulóként végzett mint harisnyakötő. 1942 óta Kokron gyárban a későbbi Hódikötnél dolgozott. 1988-ban innen ment nyugdíjba.
 
Izgalmas kiállítások Szegeden
Izgalmas kiállítások Szegeden A nagy érdeklődésre való tekintettel nyári hosszabbított nyitva tartás mellett döntöttek a Móra-múzeumban és a Fekete házban. 
 
Vásárhelyi iskolai kórusok Ulmban
Vásárhelyi iskolai kórusok Ulmban Hódmezővásárhely két iskolája é

nekkaraival képviselték Magyarországot a 29. Baden –Württenbergi Iskolai Kórustalálkozón, valamint a 11. Nemzetközi Dunafesztiválon.

 
95 éves Ollé Istvánné
95 éves Ollé Istvánné  Szüleivel és 6 testvérével 1957-ben költöztek Magyarországra, 1996-ba költözött Hódmezővásárhelyre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."