SportÓvodás Magyar Sakkbajnok lett Mácsár Melinda

2018. április 9., hétfő
 

Néhány év alatt már három óvodás országos sakkbajnoki cím is Hódmezővásárhelyre került, ugyanis  Megyaszai Balázs (Kertvárosi Óvoda) és a tavalyi győztes Herczeg Zsófia (Szeremlei S. Óvoda) után újabb bajnokot ünnepelhetünk a 7 éves Mácsár Melinda személyében.

 

 

 

 

A Kertvárosi Óvoda nagycsoportos ovisa tavaly szeptemberében kezdett el sakkozni Tőkés János sakkoktató irányítása alatt, s azóta rendszeresen tanulja a versenysakkozás rejtelmeit.

 

Edzője Melinda kitartása esetén nagy és sikeres jövőt jósol neki. Szombaton még Kecskeméten vett részt a Négy Évszak Ifjúsági Sakkversenyen és az 1-2 évvel idősebbek ellen játszva, korcsoportjában a lányok között aranyérmet szerzett. Vasárnap már Budapesten játszott a Magyar Óvodás Sakkbajnokságon, ahol a lányok csoportjában 6 forduló alatt szerzett 5 pontjával első helyet ért el.

 
 
VH-Tőkés János
 

Olvassa el ezt is!

Acélba örökítették a vásárhelyi hősök nevét

Acélba örökítették a vásárhelyi hősök nevét

Az eredeti időpont helyett, közel három héttel később avatták fel az impozáns első világháborús...
Ismét 3 pontos meccset játszott a HFC

Ismét 3 pontos meccset játszott a HFC

A hétvégén harmadik hazai meccsét játszotta a tavaszi szezonban a Hódmezővásárhelyi FC....
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy hét múlva kiderül
Egy hét múlva kiderül Idegenben kell kiharcolniuk a felsőházban maradást, mert Békés elleni meccsén az utolsó másodpercben egy bravúr hármassal nyertek a vendégek.
 
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja. Az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket Nevét az irodalomkedvelő közönség 2012-től ismerhette meg, a Vásárhelyi Estékkel. Most új sorzatának második estje lesz április 23-án.
 
Aranyos Bóbiták
Aranyos Bóbiták Évek óta a deszki Maros Menti Fesztivál állandó fellépői a BFMK gyermek néptánccsoportjai. Idén a 8-10 éves csapat, a Bóbita csoport képviselte az intézményt.
 
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott kisiskolásoknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány.
 
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot! A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása építészeti pályázat valamennyi tervét értékelhetik az olvasók is. 
 
Végső búcsú Hamvas Ödöntől
Végső búcsú Hamvas Ödöntől Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas Ödöntől, aki hosszan tartó betegség után 77 éves korában hunyt el.