SportÓvodás Magyar Sakkbajnok lett Mácsár Melinda

2018. április 9., hétfő
 

Néhány év alatt már három óvodás országos sakkbajnoki cím is Hódmezővásárhelyre került, ugyanis  Megyaszai Balázs (Kertvárosi Óvoda) és a tavalyi győztes Herczeg Zsófia (Szeremlei S. Óvoda) után újabb bajnokot ünnepelhetünk a 7 éves Mácsár Melinda személyében.

 

 

 

 

A Kertvárosi Óvoda nagycsoportos ovisa tavaly szeptemberében kezdett el sakkozni Tőkés János sakkoktató irányítása alatt, s azóta rendszeresen tanulja a versenysakkozás rejtelmeit.

 

Edzője Melinda kitartása esetén nagy és sikeres jövőt jósol neki. Szombaton még Kecskeméten vett részt a Négy Évszak Ifjúsági Sakkversenyen és az 1-2 évvel idősebbek ellen játszva, korcsoportjában a lányok között aranyérmet szerzett. Vasárnap már Budapesten játszott a Magyar Óvodás Sakkbajnokságon, ahol a lányok csoportjában 6 forduló alatt szerzett 5 pontjával első helyet ért el.

 
 
VH-Tőkés János
 

Olvassa el ezt is!

Acélba örökítették a vásárhelyi hősök nevét

Acélba örökítették a vásárhelyi hősök nevét

Az eredeti időpont helyett, közel három héttel később avatták fel az impozáns első világháborús...
Ismét 3 pontos meccset játszott a HFC

Ismét 3 pontos meccset játszott a HFC

A hétvégén harmadik hazai meccsét játszotta a tavaszi szezonban a Hódmezővásárhelyi FC....
 

És ezt már olvasta?

Kalandra fel - idén is
Kalandra fel - idén is A tervek szerint, a több éves hagyományoknak megfelelően, április első hétvégéjén nyit a Mártélyi Kalandpark, amely éppen idén nyáron lesz 10 éves.
 
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Hódmezővásárhelyi Művésztelepén március 22-én nyílik Máté Hunor kiállítása.
 
Tüzes hosszú hétvége
Tüzes hosszú hétvége Több tűz is volt a hosszú hétvégén, lakástűz és szabadtéri tűzeset is. Egyébként március 15-től az ország teljes területén visszavonták a tűzgyújtási tilalmat.
 
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze Az Erasmus program újabb fejezeteként egy héten át a Liszt Ferenc iskola látja vendégül az öt országból érkezett 25 diákot és 16 felnőtt kísérőt.
 
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért Kelebiára utazott március 17-én a HLKC Felnőtt Női csapata. A csoport újonca, a Bácsalmás ellen léptek pályára az NBII hétvégi fordulójában.
 
Lesznek idén fecskéink?
Lesznek idén fecskéink? Már évek óta tavasszal, Vásárhelyen is az eget kémlelik azok is, akiket pár éve még zavart a sok fecskefészek. Azonban egyre kevesebb érkezik. Vajon mi lesz idén?
 
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek kondíciójával és egészséges életmódjával is elkápráztatja az olvasókat.