SportÓvodás Magyar Sakkbajnok lett Mácsár Melinda

2018. április 9., hétfő
 

Néhány év alatt már három óvodás országos sakkbajnoki cím is Hódmezővásárhelyre került, ugyanis  Megyaszai Balázs (Kertvárosi Óvoda) és a tavalyi győztes Herczeg Zsófia (Szeremlei S. Óvoda) után újabb bajnokot ünnepelhetünk a 7 éves Mácsár Melinda személyében.

 

 

 

 

A Kertvárosi Óvoda nagycsoportos ovisa tavaly szeptemberében kezdett el sakkozni Tőkés János sakkoktató irányítása alatt, s azóta rendszeresen tanulja a versenysakkozás rejtelmeit.

 

Edzője Melinda kitartása esetén nagy és sikeres jövőt jósol neki. Szombaton még Kecskeméten vett részt a Négy Évszak Ifjúsági Sakkversenyen és az 1-2 évvel idősebbek ellen játszva, korcsoportjában a lányok között aranyérmet szerzett. Vasárnap már Budapesten játszott a Magyar Óvodás Sakkbajnokságon, ahol a lányok csoportjában 6 forduló alatt szerzett 5 pontjával első helyet ért el.

 
 
VH-Tőkés János
 

Olvassa el ezt is!

Acélba örökítették a vásárhelyi hősök nevét

Acélba örökítették a vásárhelyi hősök nevét

Az eredeti időpont helyett, közel három héttel később avatták fel az impozáns első világháborús...
Ismét 3 pontos meccset játszott a HFC

Ismét 3 pontos meccset játszott a HFC

A hétvégén harmadik hazai meccsét játszotta a tavaszi szezonban a Hódmezővásárhelyi FC....
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.