SportÓvodás Magyar Sakkbajnok lett Mácsár Melinda

2018. április 9., hétfő
 

Néhány év alatt már három óvodás országos sakkbajnoki cím is Hódmezővásárhelyre került, ugyanis  Megyaszai Balázs (Kertvárosi Óvoda) és a tavalyi győztes Herczeg Zsófia (Szeremlei S. Óvoda) után újabb bajnokot ünnepelhetünk a 7 éves Mácsár Melinda személyében.

 

 

 

 

A Kertvárosi Óvoda nagycsoportos ovisa tavaly szeptemberében kezdett el sakkozni Tőkés János sakkoktató irányítása alatt, s azóta rendszeresen tanulja a versenysakkozás rejtelmeit.

 

Edzője Melinda kitartása esetén nagy és sikeres jövőt jósol neki. Szombaton még Kecskeméten vett részt a Négy Évszak Ifjúsági Sakkversenyen és az 1-2 évvel idősebbek ellen játszva, korcsoportjában a lányok között aranyérmet szerzett. Vasárnap már Budapesten játszott a Magyar Óvodás Sakkbajnokságon, ahol a lányok csoportjában 6 forduló alatt szerzett 5 pontjával első helyet ért el.

 
 
VH-Tőkés János
 

Olvassa el ezt is!

Acélba örökítették a vásárhelyi hősök nevét

Acélba örökítették a vásárhelyi hősök nevét

Az eredeti időpont helyett, közel három héttel később avatták fel az impozáns első világháborús...
Ismét 3 pontos meccset játszott a HFC

Ismét 3 pontos meccset játszott a HFC

A hétvégén harmadik hazai meccsét játszotta a tavaszi szezonban a Hódmezővásárhelyi FC....
 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.