SportÖsszejött a szezon első veresége

2019. február 16., szombat
 
Összejött a szezon első veresége

Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC otthonában lépett pályára péntek este a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás együttese annak a szellemében utazott az ország nyugati felére, hogy egy esetleges győzelemmel újabb lépéssel közelebb kerül a csapat az alapszakasz első helye felé.

 

 

 

 

 

A listavezető mieink ugyanakkor nem számíthattak sétagaloppra, hisz egyrészt a győriek bármikor, bárkit, bárhol képesek legyőzni, másrészt az őszi vásárhelyi siker visszavágása fűtötte a vendéglátókat.

 

Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladtak a felek, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett. Noha 5-0-s rohammal indított a Győr, és az első negyed során többször is vezetett öt-hat ponttal, a hullámvasúton mi is voltunk fent, a 6. percben Perák büntetőjének, majd a 9.-ben Molnár és Vas triplájának köszönhetően. A Rátvay testvérek kosarai tartották lendületben az ellenfelet, a 25-25-ös állás a 10. minutumban a realitást tükrözte.

 

A második játékrészben néhol úgy tűnt, akár javunkra is tudjuk fordítani a mérkőzést, hisz a győriek percei után Molnár vezényletével a mi pillanataink következtek. Pavlovic kettese a negyed közepén már tizenegy pontos, 44-33-as fórt jelentett számunkra, ám Rátvay Balázs és Csaba megrázta magát, míg nálunk becsúszott néhány hiba védekezésben és támadásban is. A 11-2-es széria után jól jött a szünet, amelyre 46-44-es Kosársuli-előnnyel vonulhattak a csapatok.

 

Amennyire eldöntetlen volt az első két tíz perc, ugyanannyira, ha nem jobban a harmadik. Tőlünk heten is megrezegtették a hazaiak gyűrűjét, akik cserébe nem voltak hajlandók lemaradni. Sőt, mi több, a meccs során először nyertek játékrészt, és - hiába állt még mindig az eredményjelzőn vendég fór (67-66 ide) - mint később kiderült, nem is utoljára.

 

Egészen az utolsó öt percig nem volt baj a mi szempontunkból, Czégel a padról beszállva hármassal jelezte, nem adjuk fel, ám a győriek mind hátul, mind elöl nagyon összekapták ügyes-bajos dolgaikat, és gyakorlatilag lelépték a rendkívül sok helyzetet elhibázó vásárhelyieket. Az utolsó hat percben mindössze hat pontot szórtunk, ez pedig rendkívül kevésnek bizonyult a győriek tizenhetével szemben. A Széchenyi Egyetem 91-80-as arányban győzedelmeskedett, mi elszenvedtük első vereségünket 2019-ben, ám továbbra is vezetjük a bajnokságot.

 

NB I/B Zöld csoport, 16. forduló:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-Vásárhelyi Kosársuli 91-80 (25-25, 19-21, 22-21, 25-13)

Győr, 100 néző. V.: Radnóti, Tóth K., Kapusi
 

 

Győr: GEIGER 12, Horváth G. -, RÁTVAY T. 18/6, RÁTVAY B. 16, DOMSITZ 17,
Csere: Földesi -, Kámán 4, CSABA 19/3, Gáll 5/3, Papp B. -.
Kozma Tamás vezetőedző: "Benne volt már a csapatban egy ilyen bravúr, melyet taktikus játékkal szereztünk meg. Gratulálok a srácoknak, ismét jól bírtuk erővel, ez is döntött a hajrában.”

 

Kosársuli: Molnár 28/9, Béres 2, Bálint 12, Vas 11/9, Perák 3,
Csere: Rostás 6, Kovács -, Pavlovic 13, Kelemen 2, Börcsök -, Czégel 3/3.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Sajnos U20-as csapatunk sem tudott diadalmaskodni, hiába nyújtott extrát 43-as IBM-értékkel és 33 dobott ponttal Béres Nándor. Az első negyed 8-34-es eredményét nem sikerült visszahozni a meccs hátralévő részében, a vége 109-90 lett a hazaiak javára. A győriek maradtak a 3. helyen a tabellán, míg mi továbbra is a 4. pozíciót foglaljuk el.

Folytatás jövő szombaton Újpesten.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

Megtorpant a futball utánpótlás...

A Magyar Labdarúgó Szövetség szeptember óta nem küldi az utánpótlás- nevelésre...
Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére...

Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.