SportÖsszejött a szezon első veresége

2019. február 16., szombat
 
Összejött a szezon első veresége

Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC otthonában lépett pályára péntek este a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás együttese annak a szellemében utazott az ország nyugati felére, hogy egy esetleges győzelemmel újabb lépéssel közelebb kerül a csapat az alapszakasz első helye felé.

 

 

 

 

 

A listavezető mieink ugyanakkor nem számíthattak sétagaloppra, hisz egyrészt a győriek bármikor, bárkit, bárhol képesek legyőzni, másrészt az őszi vásárhelyi siker visszavágása fűtötte a vendéglátókat.

 

Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladtak a felek, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett. Noha 5-0-s rohammal indított a Győr, és az első negyed során többször is vezetett öt-hat ponttal, a hullámvasúton mi is voltunk fent, a 6. percben Perák büntetőjének, majd a 9.-ben Molnár és Vas triplájának köszönhetően. A Rátvay testvérek kosarai tartották lendületben az ellenfelet, a 25-25-ös állás a 10. minutumban a realitást tükrözte.

 

A második játékrészben néhol úgy tűnt, akár javunkra is tudjuk fordítani a mérkőzést, hisz a győriek percei után Molnár vezényletével a mi pillanataink következtek. Pavlovic kettese a negyed közepén már tizenegy pontos, 44-33-as fórt jelentett számunkra, ám Rátvay Balázs és Csaba megrázta magát, míg nálunk becsúszott néhány hiba védekezésben és támadásban is. A 11-2-es széria után jól jött a szünet, amelyre 46-44-es Kosársuli-előnnyel vonulhattak a csapatok.

 

Amennyire eldöntetlen volt az első két tíz perc, ugyanannyira, ha nem jobban a harmadik. Tőlünk heten is megrezegtették a hazaiak gyűrűjét, akik cserébe nem voltak hajlandók lemaradni. Sőt, mi több, a meccs során először nyertek játékrészt, és - hiába állt még mindig az eredményjelzőn vendég fór (67-66 ide) - mint később kiderült, nem is utoljára.

 

Egészen az utolsó öt percig nem volt baj a mi szempontunkból, Czégel a padról beszállva hármassal jelezte, nem adjuk fel, ám a győriek mind hátul, mind elöl nagyon összekapták ügyes-bajos dolgaikat, és gyakorlatilag lelépték a rendkívül sok helyzetet elhibázó vásárhelyieket. Az utolsó hat percben mindössze hat pontot szórtunk, ez pedig rendkívül kevésnek bizonyult a győriek tizenhetével szemben. A Széchenyi Egyetem 91-80-as arányban győzedelmeskedett, mi elszenvedtük első vereségünket 2019-ben, ám továbbra is vezetjük a bajnokságot.

 

NB I/B Zöld csoport, 16. forduló:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-Vásárhelyi Kosársuli 91-80 (25-25, 19-21, 22-21, 25-13)

Győr, 100 néző. V.: Radnóti, Tóth K., Kapusi
 

 

Győr: GEIGER 12, Horváth G. -, RÁTVAY T. 18/6, RÁTVAY B. 16, DOMSITZ 17,
Csere: Földesi -, Kámán 4, CSABA 19/3, Gáll 5/3, Papp B. -.
Kozma Tamás vezetőedző: "Benne volt már a csapatban egy ilyen bravúr, melyet taktikus játékkal szereztünk meg. Gratulálok a srácoknak, ismét jól bírtuk erővel, ez is döntött a hajrában.”

 

Kosársuli: Molnár 28/9, Béres 2, Bálint 12, Vas 11/9, Perák 3,
Csere: Rostás 6, Kovács -, Pavlovic 13, Kelemen 2, Börcsök -, Czégel 3/3.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Sajnos U20-as csapatunk sem tudott diadalmaskodni, hiába nyújtott extrát 43-as IBM-értékkel és 33 dobott ponttal Béres Nándor. Az első negyed 8-34-es eredményét nem sikerült visszahozni a meccs hátralévő részében, a vége 109-90 lett a hazaiak javára. A győriek maradtak a 3. helyen a tabellán, míg mi továbbra is a 4. pozíciót foglaljuk el.

Folytatás jövő szombaton Újpesten.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

Megtorpant a futball utánpótlás...

A Magyar Labdarúgó Szövetség szeptember óta nem küldi az utánpótlás- nevelésre...
Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére...

Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.