Kultúra, oktatásOrszágos festészetverseny Vásárhelyen

2019. május 7., kedd
 
Országos festészetverseny Vásárhelyen

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ 2019. május 11-én rendezi meg az I. Tornyai János Országos festészetverseny döntőjét. 

 

 

 

 

 

 

A döntőbe az országból 77 művészeti iskolás tanuló jutott be négy korcsoportban 22 iskolából, az elődöntőbe beküldött 308 alkotás közül.

 

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolában, a Mária Valéria utca 4 - 6. szám alatt remdezik a versenyt, amely Tornyai János születésének 150. évfordulója alkalmából került meghirdetésre, mely a továbbiakban háromévente rendeznek meg.

 

A verseny mottója: „Szülőföldem”. A döntőben a verseny mottójával összefüggő 3 verset kapnak a tanulók, amiből 1-et választhatnak, és egy versillusztrációt készítenek. A versek témája kapcsolódik a „Szülőföldem” kifejezéshez.

 

A tanulók alkotásait zsűri értékeli első, második és harmadik helyezésekkel valamint különdíjakkal. Az értékelés szempontjai: A festészeti eszközök megfelelő technikai alkalmazása, az egyéni kifejezőerő érvényesülésével, a korcsoportok szerint az eszköz- és anyaghasználat, valamint a témával összhangban az átgondolt kreatív kompozíció, színhasználat, térképzés, forma- és téralakítás.

 

A zsűri tagjai:

Gál Lehel festőművész, tanszékvezető főiskolai docens (SZTE JGYPK)

Hézső Ferenc festőművész

Sonkoly Tibor festőművész

 

A verseny díjait a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, valamint támogatók biztosítják. A verseny egyik legfőbb támogatója természetesen a Tornyai János Múzeum.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Életét áldozta Vásárhely és a vidék vívósportjáért

Életét áldozta Vásárhely és a vidék...

Belovai Péter honvéd vívómesternek állítottak emléket a Vívócentrum falán. Így...
A Mezőgazdasági Kar programsorozata

A Mezőgazdasági Kar programsorozata

A Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi kara az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok idejére...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.