Kultúra, oktatásOrszágos festészetverseny Vásárhelyen

2019. május 7., kedd
 
Országos festészetverseny Vásárhelyen

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ 2019. május 11-én rendezi meg az I. Tornyai János Országos festészetverseny döntőjét. 

 

 

 

 

 

 

A döntőbe az országból 77 művészeti iskolás tanuló jutott be négy korcsoportban 22 iskolából, az elődöntőbe beküldött 308 alkotás közül.

 

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolában, a Mária Valéria utca 4 - 6. szám alatt remdezik a versenyt, amely Tornyai János születésének 150. évfordulója alkalmából került meghirdetésre, mely a továbbiakban háromévente rendeznek meg.

 

A verseny mottója: „Szülőföldem”. A döntőben a verseny mottójával összefüggő 3 verset kapnak a tanulók, amiből 1-et választhatnak, és egy versillusztrációt készítenek. A versek témája kapcsolódik a „Szülőföldem” kifejezéshez.

 

A tanulók alkotásait zsűri értékeli első, második és harmadik helyezésekkel valamint különdíjakkal. Az értékelés szempontjai: A festészeti eszközök megfelelő technikai alkalmazása, az egyéni kifejezőerő érvényesülésével, a korcsoportok szerint az eszköz- és anyaghasználat, valamint a témával összhangban az átgondolt kreatív kompozíció, színhasználat, térképzés, forma- és téralakítás.

 

A zsűri tagjai:

Gál Lehel festőművész, tanszékvezető főiskolai docens (SZTE JGYPK)

Hézső Ferenc festőművész

Sonkoly Tibor festőművész

 

A verseny díjait a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, valamint támogatók biztosítják. A verseny egyik legfőbb támogatója természetesen a Tornyai János Múzeum.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Életét áldozta Vásárhely és a vidék vívósportjáért

Életét áldozta Vásárhely és a vidék...

Belovai Péter honvéd vívómesternek állítottak emléket a Vívócentrum falán. Így...
A Mezőgazdasági Kar programsorozata

A Mezőgazdasági Kar programsorozata

A Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi kara az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok idejére...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.