SportOlimpiai felkészülés Vásárhelyen

2019. október 11., péntek
 
Olimpiai felkészülés Vásárhelyen

Hódmezővásárhely lesz az olimpiára készülő úszóválogatott egyik felkészülési helyszíne. Wladár Sándor szövetségi elnök levélben köszönte meg a lehetőséget.

 

 

 

A képen Kapás Boglárka és Sztankovics Anna Hódmezővásárhelyen (Fotó: Czeglédy Zsolt)

 

 

 


 

A levelében kiemelte azt is, hogy „Hódmezővásárhely továbbra is a hagyományoknak megfelelően, kiemelt helyszíne a magyar úszóválogatottnak, amely adottságaival optimálisan szolgálja elvárásainkat.”

 

 

A jövő nyári olimpia kapcsán Wladár Sándor rendkívül bizakodó. Elárulta, a magyar versenyzők programjába nagyon sok távol-keleti edzőtábor és verseny van beiktatva. Ha minden feltételt biztosítani tud a szövetség, akkor a küldöttség három olimpiai aranyat és további érmeket szerezhet a japán fővárosban.

„Jó csapatunk van. Megvan az akarat a versenyzőkben és az edzőkben, nekünk pedig az a feladatunk, hogy ezt a felkészülést támogassuk. Ha ez így lesz, nagyon büszkén térhetünk haza Tokióból” – közölte a sportvezető.

 

A felkészülés egyik állomása Hódmezővásárhely. Mint az a napokban létrejött megállapodásból kiderül, 2020. június 21-től július 11-ig lesznek a Gyarmati Dezső Sportuszodában az úszóválogatott tagjai.

 

Mint emlékezetes, nem ez az első olyan szerződés, amely külföldi úszóknak, szinkronúszó csapatoknak világversenyekre való felkészülésének adott otthont, hanem a hazai úszóklasszisok közül is többek visszatérően edzőtáboroztak Vásárhelyen. Elég, ha csak Gyurta Dánielre, öccsére, Kapás Boglárkára, Sztankovics Annára gondolunk. Utóbbi két sportoló (képünkön) egyébként szinte biztosan rajthoz áll 2020. július 30-án, a tokiói olimpián.

 

Nemcsak a valóságban ideális felkészülési helyszín a vásárhelyi uszoda, hanem a magyarországi úszósport történetének egy fontos fejezete is itt íródott, amikor Bán Sándor edző elindította Risztov Évát a világhírnév felé.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Díszdiplomákat kaptak a pedagógusok

Díszdiplomákat kaptak a pedagógusok

Generációkat tanítottak meg írni-olvasni, segítettek, hogy kiváló ember legyen a tanítványaikból. Tisztelet és hála ezért. A sok évtizedes munka egyik elismerése a díszdiploma.
Elkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

Elkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

A 2018-as kompetenciamérési eredmények megjelenésével oktatási szakemberek elkészítették a Magyarország Legjobb általános és középiskolák listáját.
Pótfelvételi: kedden lejár a jelentkezési határidő

Pótfelvételi: kedden lejár a jelentkezési határidő

A pótfelvételi eljárás során már csak egy intézményt és egy képzést jelölhetnek meg azok, akik az általános felvételi eljárás során nem jutottak be vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.
Köztársasági Ösztöndíjasok a Mezőgazdasági Karon

Köztársasági Ösztöndíjasok a Mezőgazdasági Karon

A vásárhelyi kar két hallgatója kapott ösztöndíjat, ami egyúttal a kiemelkedő tanulmányi, tudományos és közéleti tevékenységük elismerése is.
 

És ezt már olvasta?

Idén is ingyen korizás
Idén is ingyen korizás Elkezdték a jégpálya alapozását a Kossuth téren. Hagyományosan a Mikulás hozza december 5-e körül a jégpályát, de az időjárás még közbeszólhat.
 
Kétszeres pontgyőzelem
Kétszeres pontgyőzelem Szombaton hazai pályán, a Szeghalom ellen folytatta a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club NB II-es felnőtt csapata a bajnokságot.
 
Marad a szülészet Vásárhelyen
Marad a szülészet Vásárhelyen Az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a Kórházfenntartó egy, még nem publikus  munkaanyagban.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban November 14-én kezdődött és 17-ig tartott az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság, amelyen Kovács Krisztián idén a dobogó második fokára állhatott.
 
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon Nem könnyű a választás, ha a továbbtanulás kerül szóba. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán nyílt nap segítette a döntést.
 
Értékelték az Őszi Tárlatot
Értékelték az Őszi Tárlatot A kurátorok a kiállítást négy fő szempont mentén vitatták meg: színvonal, rendezés, katalógus, milyen legyen jövőre.