KözéletÖkumenikus imahét

2019. január 18., péntek
 
Ökumenikus imahét

Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak a magyarországi egyházak a Krisztus-hívők egységéért. A vásárhelyi keresztyén felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez és január 20-27. között egymás templomaiban, gyülekezeti termeiben közösen járulnak az Úr színe elé.

 

 

 

 

 

A nyitó istentisztelet Hódmezővásárhelyen, a Református Ótemplomban lesz január 20-án, vasárnap 17 órakor. Igét hirdet Németh László római katolikus esperes, a liturgiát Nagy Ervinné evangélikus lelkipásztor vezeti.

 

A világ keresztyén közösségei január harmadik vasárnapjától nyolc napon keresztül összegyűlnek, hogy imádkozva növekedjenek az egységben. Minden évben egy-egy ország Krisztus-hívő közössége állítja össze az adott hét tematikáját, az idén a világ legnagyobb muszlim lélekszámú országa, Indonézia – az összlakossághoz képest ‑ szerény lélekszámú keresztyénei határozták meg az imahét alapvetését. A központi ige: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” (MTörv/5Móz 16,18-20).

 

A vásárhelyi imahét alkalmai vasárnaptól vasárnapig délután öt órakor kezdődnek. A nyitó istentisztelet az Ótemplomban lesz január 20-án. Hétfőn a tabáni református imaházban, kedden az evangélikus templomban, szerdán a baptista gyülekezet, csütörtökön az újtemplomi református gyülekezet imatermében, pénteken a Szentháromság templomban, szombaton a Völgy utcai unitárius gyülekezeti teremben gyűlnek össze a hívek a közös imaalkalmakra. Az imanyolcad a Szent István Király Templomban zárul január 27-én, szintén 17 órai kezdettel.

 

 

Olvassa el ezt is!

Új parancsnok a dandár élén

Új parancsnok a dandár élén

A Hódmezővásárhelyi Helyőrséget is magába foglaló MH 5. Bocskai István Lövészdandár...
A Tornyai Emlékév nyitánya

A Tornyai Emlékév nyitánya

Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás a festőművész nevét viselő...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.