MozaikOktóber a mellrák elleni küzdelem hónapja

2010. október 15., péntek
 
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja
A mellrák szűrésen részt vettek száma megegyezik a skandináv országokban jellemző részvételi arányokkal.

Mint arról október 7-én írtunk, az Egészséges Vásárhely Program (EVP) követendő példának is tekinthető projektje, tavaly a Bristol-Myers Squibb Alapítvány pályázatán 150 ezer dollárt nyert. A kétéves program célja a rosszindulatú daganatos betegedések, illetve az esélyegyenlőtlenségek csökkentése. A modellértékű emlőrák ellenes program hatására 43 százalékról 61 százalékra emelkedett az emlőszűrésen résztvevő 45-65 éves nők aránya Hódmezővásárhelyen. Sőt egyes háziorvosi praxisokban pedig meghaladta a 70 százalékot, ami a skandináv országokban jellemző részvételi arányoknak felel meg. A program részeként október 15-én délelőtt a Városháza Dísztermében elemezték a mellrák elleni küzdelemben, az eltelt időszakban elért eredményeket. A konferencián előadást tartott dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója, dr. Csányi Péter, az EVP programigazgatója, Dr. Lázárné Megyeri Zita, a Nők az Egészséges Vásárhelyért Mozgalom fővédnöke, Dr. Vasváry Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga tiszteletbeli elnöke, dr. Pácz Csaba a Bristol-Myers Squibb magyarországi ügyvezetője, Molnár Adrienn, a Kapcsolat Központ munkatársa. A tájékoztató előadások végén elismerő okleveleket adtak át a tevékenyen részt vevő háziorvosi praxisoknak, az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet Mammográfiás Részlege szakembereinek és a Kapcsolat Központ munkatársainak. Péntek délben a Kossuth téren folytatódott a figyelemfelkeltő akció, amikor közel 50 iskolás és több száz felnőtt egyforma pólóban kerékpárra ült és a városban egy nagy kört tett.
 

És ezt már olvasta?

Van már költségvetés
Van már költségvetés Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták.
 
A rendszer Vásárhelyen debütál
A rendszer Vásárhelyen debütál Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telefon és egyéb szolgáltatók számlái mellett.
 
A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.