KözéletNyitott laktanyai nap Vásárhelyen

2019. május 10., péntek
 
Nyitott laktanyai nap Vásárhelyen

A megalakulásának 70. évfordulóját ünnepli a NATO, valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez húsz évvel ezelőtt csatlakozott Magyar Honvédség. Ebből az alkalomból NATO Nap lesz a vásárhelyi Helyőrségi Laktanyában.

 

 

 

 

 


A valószínű nagy érdeklődést kiváltó rendezvényre egy különleges - „Hét évtized a békéért és szabadságért” című - vándorkiállítás is érkezik.   

A kiállítás által a szervezet története mellett megismerhetjük azokat a témaköröket, amelyek a mai NATO-t foglalkoztatják. A nyitott napon konferenciát is rendeznek. Sajner Gyula nyugállományú ezredes, a kiállítás főszervezője elmondta: a NATO Napok 2019 konferenciák célja olyan ismeretek, módszerek átadása és megvitatása, amelyek elősegítik ráirányítani az ifjúság figyelmét Magyarország biztonságára, a hazánk biztonságát garantáló szövetségi együttműködés fontosságára. A közös célkitűzéseknek ugyanis csak abban az esetben tud megfelelni a katonai szövetség, ha a tagországok valamennyi állampolgára tudatában van egyéni felelősségének is.

 

A város apraját-nagyját megmozgató rendezvény egész délelőtt izgalmas programokat ígér, amelynek része 11 óra 15 perckor a katonai eskütétel.

 

 

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Drágul a tram-train beruházás

Drágul a tram-train beruházás

Körülbelül egymilliárddal emelkedik a tram-train építési költsége és újabb...
Jön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

Jön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

A végére átvette a kezdeményezést a Salgótarján, és hiába igyekezett küzdeni, menni az...
 

És ezt már olvasta?

Választott Hódmezővásárhely
Választott Hódmezővásárhely

13 478 szavazattal Dr. Márki-Zay Péter lett a polgármestere. Fölényes győzelmet arattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltje.

 

 
Mindszenti sorozatbetörés elfogással
Mindszenti sorozatbetörés elfogással Nem kis riadalmat keltett a mindszenti és vásárhelyi facebookosok között az a hír, hogy 12 óra alatt 5 betörés volt. Igaz a betörő csak 4 órán ár örülhetett a zsákmánynak.
 
Múltunkról mesélő iratok - Levéltári Napok Vásárhelyen
Múltunkról mesélő iratok - Levéltári Napok Vásárhelyen A Csongrád Megyei Levéltári Napok keretében október 15-én a Hódmezővásárhelyi Levéltárban a levéltár plakát-gyűjteményéből nyílik kiállítás.
 
Olimpiai felkészülés Vásárhelyen
Olimpiai felkészülés Vásárhelyen A Gyarmati Dezső Sportuszoda lesz az olimpiára készülő úszóválogatott egyik felkészülési helyszíne. Wladár Sándor szövetségi elnök levélben köszönte meg a lehetőséget.
 
Választás előtt - Jelöltek, tudnivalók
Választás előtt - Jelöltek, tudnivalók A Hódmezővásárhelyen induló képviselő-jelöltek névsora, fotókkal. Az egyfordulós választás sikerének nincs érvényességi és eredményességi feltétele.
 
Ideje felkészülni az influenzára
Ideje felkészülni az influenzára Az influenza vírus változékonysága miatt nem lehet biztosan megjósolni az idei, 2020-ra esetleg átnyúló járvány súlyosságát. Már működik az influenzafigyelő szolgálat
 
Vásárhelyi pedagógusok az Őszi Tárlat kiállításán
Vásárhelyi pedagógusok az Őszi Tárlat kiállításán A város pedagógusait Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze, a tárlat társkurátora és társrendezője vezette körbe a kiállításon. Képekkel.