KözéletNyitott laktanyai nap Vásárhelyen

2019. május 10., péntek
 
Nyitott laktanyai nap Vásárhelyen

A megalakulásának 70. évfordulóját ünnepli a NATO, valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez húsz évvel ezelőtt csatlakozott Magyar Honvédség. Ebből az alkalomból NATO Nap lesz a vásárhelyi Helyőrségi Laktanyában.

 

 

 

 

 


A valószínű nagy érdeklődést kiváltó rendezvényre egy különleges - „Hét évtized a békéért és szabadságért” című - vándorkiállítás is érkezik.   

A kiállítás által a szervezet története mellett megismerhetjük azokat a témaköröket, amelyek a mai NATO-t foglalkoztatják. A nyitott napon konferenciát is rendeznek. Sajner Gyula nyugállományú ezredes, a kiállítás főszervezője elmondta: a NATO Napok 2019 konferenciák célja olyan ismeretek, módszerek átadása és megvitatása, amelyek elősegítik ráirányítani az ifjúság figyelmét Magyarország biztonságára, a hazánk biztonságát garantáló szövetségi együttműködés fontosságára. A közös célkitűzéseknek ugyanis csak abban az esetben tud megfelelni a katonai szövetség, ha a tagországok valamennyi állampolgára tudatában van egyéni felelősségének is.

 

A város apraját-nagyját megmozgató rendezvény egész délelőtt izgalmas programokat ígér, amelynek része 11 óra 15 perckor a katonai eskütétel.

 

 

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Drágul a tram-train beruházás

Drágul a tram-train beruházás

Körülbelül egymilliárddal emelkedik a tram-train építési költsége és újabb...
Jön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

Jön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

A végére átvette a kezdeményezést a Salgótarján, és hiába igyekezett küzdeni, menni az...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.