KözéletNyitott laktanyai nap Vásárhelyen

2019. május 10., péntek
 
Nyitott laktanyai nap Vásárhelyen

A megalakulásának 70. évfordulóját ünnepli a NATO, valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez húsz évvel ezelőtt csatlakozott Magyar Honvédség. Ebből az alkalomból NATO Nap lesz a vásárhelyi Helyőrségi Laktanyában.

 

 

 

 

 


A valószínű nagy érdeklődést kiváltó rendezvényre egy különleges - „Hét évtized a békéért és szabadságért” című - vándorkiállítás is érkezik.   

A kiállítás által a szervezet története mellett megismerhetjük azokat a témaköröket, amelyek a mai NATO-t foglalkoztatják. A nyitott napon konferenciát is rendeznek. Sajner Gyula nyugállományú ezredes, a kiállítás főszervezője elmondta: a NATO Napok 2019 konferenciák célja olyan ismeretek, módszerek átadása és megvitatása, amelyek elősegítik ráirányítani az ifjúság figyelmét Magyarország biztonságára, a hazánk biztonságát garantáló szövetségi együttműködés fontosságára. A közös célkitűzéseknek ugyanis csak abban az esetben tud megfelelni a katonai szövetség, ha a tagországok valamennyi állampolgára tudatában van egyéni felelősségének is.

 

A város apraját-nagyját megmozgató rendezvény egész délelőtt izgalmas programokat ígér, amelynek része 11 óra 15 perckor a katonai eskütétel.

 

 

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Drágul a tram-train beruházás

Drágul a tram-train beruházás

Körülbelül egymilliárddal emelkedik a tram-train építési költsége és újabb...
Jön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

Jön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

A végére átvette a kezdeményezést a Salgótarján, és hiába igyekezett küzdeni, menni az...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.