SportNyerő sorozatban a HLKC

2019. március 11., hétfő
 
Nyerő sorozatban a HLKC
A NBII-es bajnokság tavaszi szezonjában a Mezőtúr, a KSZSE és a Makó elleni győzelmi sorozat március 9-én hazai pályán is folytatódott.

 

 

 

 

 

 

 

Tovább folytatta felnőtt csapat a jó szereplést az NBII-es bajnokságban, március 9-én szombaton délután a Gyomaendrőd gárdáját győzték le 12 góllal hazai pályán.

Kedves gesztussal indult a mérkőzés, hiszen a hazai szurkolótábor, a Blue Front 1993 a hazai és a vendégcsapatot is virággal köszöntötte Nőnap alkalmából.

Kicsit döcögősen kezdte a HLKC a meccset, de 10 perc játék után felvették az “utazósebességet”. Ekkor háromgólos előnyben voltak (8-5), viszont a 20. percre már héttel mentek. Újra azt az arcát mutatta a vásárhelyi csapat, amit szeretnek látni: kemény, határozott védekezés és sok mozgásra épített támadójáték.

Nagy Emese és Török Gabriella vezetésével olykor látványos megoldások is becsúsztak, a vendégcsapat pedig szemmel láthatóan nehezen követte a diktált tempót. A félidőt jelző sípszóig 10 gólosra hízott az előny, így nyugodtan készülhettek a második felvonásra. Ez a nyugodtság sajnos kicsit vissza is ütött, hiszen látványosan visszaesett a játék, több buta hibát és kihagyott helyzetet láthattak sorozatban. A vendégcsapat 10-en belülre tudott kerülni, Dankó Ervin vezetőedző folyamatos cserékkel és időkérésekkel próbálta a “harci tüzet” szinten tartani. Ez eredményesnek bizonyult, hiszen a meccs végére kialakult az addigi legnagyobb, 12 gólos különbség. Örömteli, hogy újra pályára léphettek saját nevelésű ifjúsági korú HLKC játékosok, akik ezúttal is bizonyíthatták, hogy lehet rájuk számítani.

A győzelem mellett ki kell emelni a Blue Front fantasztikus szurkolását, ezúttal is nagyszerű hangulatot teremtettek 60 percen keresztül.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Gyomaendrődi NKSE 39-27 (22-12)

NBII Dél-keleti csoport – 15. forduló
Balogh Imsi Sportaréna – 160 néző

Játékvezetők:Bús Linda, Szuromi Attila
Versenybíró: Miklós Melinda
 

 

HLKC: Ádász – Török 6, Nagy 9, Dankó 2, Szabó 7, Székesi 1, Bagi 6, Cs: Áncsán (k), Blaskovics 3, Becsei 3, Kandó, Kovács, Ötvös, Földesi L.Lukács 2, Vörös
Kiállítás: 1 illetve 4
Büntető: 8/7 illetve 6/4

 

Dankó Ervin vezetőedző: “ A csapatom az első félidőben komolyan vette a találkozót. Keményen védekeztünk, és felállt fal ellen jól ültek a figuráink. A második félidőben mindent és mindenkit kipróbáltunk. Gratulálok az egész csapatnak.”

 

A bajnokság következő fordulójában idegenben lép pályára a HLKC, március 17-én 14 órakor Kelebián a Bácsalmással csapnak össze.

 

 
 
Forrás: HLKC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a...

Vásárhelyen eddig négy iskola kapta meg. Ezek sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola...
Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Semmit nem tehet a főigazgató a kancellár nélkül, aki fölött csak a miniszter áll. A törvényjavaslat...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.