SportNyerő sorozatban a HLKC

2019. március 11., hétfő
 
Nyerő sorozatban a HLKC
A NBII-es bajnokság tavaszi szezonjában a Mezőtúr, a KSZSE és a Makó elleni győzelmi sorozat március 9-én hazai pályán is folytatódott.

 

 

 

 

 

 

 

Tovább folytatta felnőtt csapat a jó szereplést az NBII-es bajnokságban, március 9-én szombaton délután a Gyomaendrőd gárdáját győzték le 12 góllal hazai pályán.

Kedves gesztussal indult a mérkőzés, hiszen a hazai szurkolótábor, a Blue Front 1993 a hazai és a vendégcsapatot is virággal köszöntötte Nőnap alkalmából.

Kicsit döcögősen kezdte a HLKC a meccset, de 10 perc játék után felvették az “utazósebességet”. Ekkor háromgólos előnyben voltak (8-5), viszont a 20. percre már héttel mentek. Újra azt az arcát mutatta a vásárhelyi csapat, amit szeretnek látni: kemény, határozott védekezés és sok mozgásra épített támadójáték.

Nagy Emese és Török Gabriella vezetésével olykor látványos megoldások is becsúsztak, a vendégcsapat pedig szemmel láthatóan nehezen követte a diktált tempót. A félidőt jelző sípszóig 10 gólosra hízott az előny, így nyugodtan készülhettek a második felvonásra. Ez a nyugodtság sajnos kicsit vissza is ütött, hiszen látványosan visszaesett a játék, több buta hibát és kihagyott helyzetet láthattak sorozatban. A vendégcsapat 10-en belülre tudott kerülni, Dankó Ervin vezetőedző folyamatos cserékkel és időkérésekkel próbálta a “harci tüzet” szinten tartani. Ez eredményesnek bizonyult, hiszen a meccs végére kialakult az addigi legnagyobb, 12 gólos különbség. Örömteli, hogy újra pályára léphettek saját nevelésű ifjúsági korú HLKC játékosok, akik ezúttal is bizonyíthatták, hogy lehet rájuk számítani.

A győzelem mellett ki kell emelni a Blue Front fantasztikus szurkolását, ezúttal is nagyszerű hangulatot teremtettek 60 percen keresztül.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Gyomaendrődi NKSE 39-27 (22-12)

NBII Dél-keleti csoport – 15. forduló
Balogh Imsi Sportaréna – 160 néző

Játékvezetők:Bús Linda, Szuromi Attila
Versenybíró: Miklós Melinda
 

 

HLKC: Ádász – Török 6, Nagy 9, Dankó 2, Szabó 7, Székesi 1, Bagi 6, Cs: Áncsán (k), Blaskovics 3, Becsei 3, Kandó, Kovács, Ötvös, Földesi L.Lukács 2, Vörös
Kiállítás: 1 illetve 4
Büntető: 8/7 illetve 6/4

 

Dankó Ervin vezetőedző: “ A csapatom az első félidőben komolyan vette a találkozót. Keményen védekeztünk, és felállt fal ellen jól ültek a figuráink. A második félidőben mindent és mindenkit kipróbáltunk. Gratulálok az egész csapatnak.”

 

A bajnokság következő fordulójában idegenben lép pályára a HLKC, március 17-én 14 órakor Kelebián a Bácsalmással csapnak össze.

 

 
 
Forrás: HLKC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a...

Vásárhelyen eddig négy iskola kapta meg. Ezek sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola...
Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Semmit nem tehet a főigazgató a kancellár nélkül, aki fölött csak a miniszter áll. A törvényjavaslat...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.