BulvárNovember a prosztatarák elleni küzdelem hónapja

2018. november 10., szombat
 
November a prosztatarák elleni küzdelem hónapja

November világszerte a prosztatarák megelőzésének hónapja. Sok férfi ilyenkor úgy fejezi ki szolidaritását és elkötelezettségét a prosztatarák megelőzése mellett, hogy ebben a hónapban a No Shave November mozgalom jegyében nem borotválkozik, feltűnést keltve ezáltal családtagjai, barátai, ismerősei körében.

 

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi és makói Egészségfejlesztési Irodában november 5. és november 30. között PSA (Prosztata Specifikus Antigén) szűrést biztosítunk azoknak a 40 év feletti férfiaknak, akik Hódmezővásárhelyen vagy Makón, vagy a két településhez tartozó járásban élnek. A szűrés rövid időt vesz igénybe. Ujjbegyszúrás által, pár csepp vérből megállapítható a PSA szint, illetve a páciensek kitöltik az IPSS (International Prostate Symptom Score) kérdőívet, mely eredménye felhívhatja a figyelmet a prosztata egyes betegségeire. Fontos kiemelni, a PSA mérés nem elegendő a teljes körű szűrővizsgálathoz, diagnózis megállapításához urológus szakorvos általi vizsgálat szükséges.

 

A szűrési programot kiegészítjük korszerű testösszetétel méréssel is InBody készüléken, így képet kaphatnak hozzánk forduló páciensek aktuális fizikai állapotukról a zsír-, vázizom-, és víztömeg tekintetében. A tanácsadáson résztvevő klienseink lehetőséget kapnak arra, hogy rész vegyenek életmódváltó programjainkban is.

 

Várjuk szűrőprogramunkba, tegyünk együtt a férfiak egészségéért!

Ismerjük fel időben a prosztatarákot!

A szűrésre előjegyzés szükséges:

Makón a 62/511-186, Hódmezővásárhelyen a 62/532-368 telefonszámon.

 

Olvassa el ezt is!

XXI. századi hálózat a Telekom kínálatában Hódmezővásárhelyen

XXI. századi hálózat a Telekom...

Szempillantás alatt letöltődő weboldalakat, akadozásmentes netes élő adásokat, élménydúsabb...
Új egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

Új egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

Nemzetközi versennyel indítja megalakulását a hódmezővásárhelyi Crystal Dance Club, amely a már...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.