BulvárNovember a prosztatarák elleni küzdelem hónapja

2018. november 10., szombat
 
November a prosztatarák elleni küzdelem hónapja

November világszerte a prosztatarák megelőzésének hónapja. Sok férfi ilyenkor úgy fejezi ki szolidaritását és elkötelezettségét a prosztatarák megelőzése mellett, hogy ebben a hónapban a No Shave November mozgalom jegyében nem borotválkozik, feltűnést keltve ezáltal családtagjai, barátai, ismerősei körében.

 

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi és makói Egészségfejlesztési Irodában november 5. és november 30. között PSA (Prosztata Specifikus Antigén) szűrést biztosítunk azoknak a 40 év feletti férfiaknak, akik Hódmezővásárhelyen vagy Makón, vagy a két településhez tartozó járásban élnek. A szűrés rövid időt vesz igénybe. Ujjbegyszúrás által, pár csepp vérből megállapítható a PSA szint, illetve a páciensek kitöltik az IPSS (International Prostate Symptom Score) kérdőívet, mely eredménye felhívhatja a figyelmet a prosztata egyes betegségeire. Fontos kiemelni, a PSA mérés nem elegendő a teljes körű szűrővizsgálathoz, diagnózis megállapításához urológus szakorvos általi vizsgálat szükséges.

 

A szűrési programot kiegészítjük korszerű testösszetétel méréssel is InBody készüléken, így képet kaphatnak hozzánk forduló páciensek aktuális fizikai állapotukról a zsír-, vázizom-, és víztömeg tekintetében. A tanácsadáson résztvevő klienseink lehetőséget kapnak arra, hogy rész vegyenek életmódváltó programjainkban is.

 

Várjuk szűrőprogramunkba, tegyünk együtt a férfiak egészségéért!

Ismerjük fel időben a prosztatarákot!

A szűrésre előjegyzés szükséges:

Makón a 62/511-186, Hódmezővásárhelyen a 62/532-368 telefonszámon.

 

Olvassa el ezt is!

XXI. századi hálózat a Telekom kínálatában Hódmezővásárhelyen

XXI. századi hálózat a Telekom...

Szempillantás alatt letöltődő weboldalakat, akadozásmentes netes élő adásokat, élménydúsabb...
Új egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

Új egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

Nemzetközi versennyel indítja megalakulását a hódmezővásárhelyi Crystal Dance Club, amely a már...
 

És ezt már olvasta?

Van már költségvetés
Van már költségvetés Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták.
 
A rendszer Vásárhelyen debütál
A rendszer Vásárhelyen debütál Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telefon és egyéb szolgáltatók számlái mellett.
 
A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.