BulvárNovember a prosztatarák elleni küzdelem hónapja

2018. november 10., szombat
 
November a prosztatarák elleni küzdelem hónapja

November világszerte a prosztatarák megelőzésének hónapja. Sok férfi ilyenkor úgy fejezi ki szolidaritását és elkötelezettségét a prosztatarák megelőzése mellett, hogy ebben a hónapban a No Shave November mozgalom jegyében nem borotválkozik, feltűnést keltve ezáltal családtagjai, barátai, ismerősei körében.

 

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi és makói Egészségfejlesztési Irodában november 5. és november 30. között PSA (Prosztata Specifikus Antigén) szűrést biztosítunk azoknak a 40 év feletti férfiaknak, akik Hódmezővásárhelyen vagy Makón, vagy a két településhez tartozó járásban élnek. A szűrés rövid időt vesz igénybe. Ujjbegyszúrás által, pár csepp vérből megállapítható a PSA szint, illetve a páciensek kitöltik az IPSS (International Prostate Symptom Score) kérdőívet, mely eredménye felhívhatja a figyelmet a prosztata egyes betegségeire. Fontos kiemelni, a PSA mérés nem elegendő a teljes körű szűrővizsgálathoz, diagnózis megállapításához urológus szakorvos általi vizsgálat szükséges.

 

A szűrési programot kiegészítjük korszerű testösszetétel méréssel is InBody készüléken, így képet kaphatnak hozzánk forduló páciensek aktuális fizikai állapotukról a zsír-, vázizom-, és víztömeg tekintetében. A tanácsadáson résztvevő klienseink lehetőséget kapnak arra, hogy rész vegyenek életmódváltó programjainkban is.

 

Várjuk szűrőprogramunkba, tegyünk együtt a férfiak egészségéért!

Ismerjük fel időben a prosztatarákot!

A szűrésre előjegyzés szükséges:

Makón a 62/511-186, Hódmezővásárhelyen a 62/532-368 telefonszámon.

 

Olvassa el ezt is!

XXI. századi hálózat a Telekom kínálatában Hódmezővásárhelyen

XXI. századi hálózat a Telekom...

Szempillantás alatt letöltődő weboldalakat, akadozásmentes netes élő adásokat, élménydúsabb...
Új egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

Új egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

Nemzetközi versennyel indítja megalakulását a hódmezővásárhelyi Crystal Dance Club, amely a már...
 

És ezt már olvasta?

Módosították a költségvetést
Módosították a költségvetést A büdzsé módosításra az állami támogatások és korábban született közgyűlési határozatok átvezetése és a pályázatok miatt van szükség,
 
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC A hétvégén tartotta a Hód Úszó SE a JAKED-HÓD Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt. A HSÚVC a szezonzáró versenyen megnyerte a HÓD Kupát. Eredményekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.