Kultúra, oktatásNői néptánc koreográfiák találkozója Székkutason

2019. március 11., hétfő
 

Március 9-én, Hopp Juliska, Hopp Mariska! címmel női és leány koreográfiák találkozója került megrendezésre a székkutasi Murgács Kálmán Művelődési Házban.

 

 

 

 

 


Székkutas központjában e szikrázó napsütéses délutánon közel 200, színpompás népviseletbe öltözött, szebbnél szebb kis- és nagylány, asszony készülődött az első alkalommal meghirdetett néptánc találkozóra.

A zsúfolásig megtelt kultúrházban Törökné Tárkány Katalin rövid megnyitóját követően a rendezvényt szervező Kankalin Néptáncegyüttes férfi tagjai és a Vásárhelyi Népzenetanoda tanulói köszöntötték - nőnapi virág helyett - kalotaszegi muzsikával és tánccal a résztvevő hölgyeket.

 

A fesztiválra csoportok és egyéni indulók érkeztek Makóról, Üllésről, Szegedről, Hódmezővásárhelyről, de még a távoli Magyarhomorogról is. A találkozó különlegessége volt, hogy az óvodástól a nagymamáig több korosztály képviseltette magát, sőt, sokszor a színpadon is együtt táncoltak a generációk.

 

A koreográfiatalálkozó záró momentumaként az összes fellépő egy közös karikázót táncolt el.

„Szívet melengető és egyben hidegrázós élmény volt mind részt venni benne, mind csak kívülről hallgatni a lányok, asszonyok erőt sugárzó énekét” - írta Hajdú Ervin a Kankalin együttes médiafelelőse.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség és a közbeszerzési döntőbizottság, amely szerdán...
Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Semmit nem tehet a főigazgató a kancellár nélkül, aki fölött csak a miniszter áll. A törvényjavaslat...
 

És ezt már olvasta?

Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az alkotás örömének kiállítása
Az alkotás örömének kiállítása Változatos kézműves mesterségeket felvonultató 21 aktív és kreatív nyugdíjas kiállítása nyílik. Ötletadó, kedvcsináló alkotások tucatjai láthatók. A kiállítók névsorával.