Kultúra, oktatásNői néptánc koreográfiák találkozója Székkutason

2019. március 11., hétfő
 

Március 9-én, Hopp Juliska, Hopp Mariska! címmel női és leány koreográfiák találkozója került megrendezésre a székkutasi Murgács Kálmán Művelődési Házban.

 

 

 

 

 


Székkutas központjában e szikrázó napsütéses délutánon közel 200, színpompás népviseletbe öltözött, szebbnél szebb kis- és nagylány, asszony készülődött az első alkalommal meghirdetett néptánc találkozóra.

A zsúfolásig megtelt kultúrházban Törökné Tárkány Katalin rövid megnyitóját követően a rendezvényt szervező Kankalin Néptáncegyüttes férfi tagjai és a Vásárhelyi Népzenetanoda tanulói köszöntötték - nőnapi virág helyett - kalotaszegi muzsikával és tánccal a résztvevő hölgyeket.

 

A fesztiválra csoportok és egyéni indulók érkeztek Makóról, Üllésről, Szegedről, Hódmezővásárhelyről, de még a távoli Magyarhomorogról is. A találkozó különlegessége volt, hogy az óvodástól a nagymamáig több korosztály képviseltette magát, sőt, sokszor a színpadon is együtt táncoltak a generációk.

 

A koreográfiatalálkozó záró momentumaként az összes fellépő egy közös karikázót táncolt el.

„Szívet melengető és egyben hidegrázós élmény volt mind részt venni benne, mind csak kívülről hallgatni a lányok, asszonyok erőt sugárzó énekét” - írta Hajdú Ervin a Kankalin együttes médiafelelőse.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség és a közbeszerzési döntőbizottság, amely szerdán...
Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Semmit nem tehet a főigazgató a kancellár nélkül, aki fölött csak a miniszter áll. A törvényjavaslat...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.