SportNICS-HSÚVC - Új év régi célok

2019. február 12., kedd
 
NICS-HSÚVC - Új év régi célok

Gőzerővel “robog” a 2019-es esztendő a NICS-HSÚVC-nél. Az egyesületnél történő átalakulásokról és a közeljövőről Kenéz László elnök számolt be. 

 

 

 

 

 

 

 

Új év, régi célok – ezzel a kulcsmondattal lehetne definiálni a HSÚVC jelenlegi helyzetét. 2018 kiválóan sikerült a klub számára, az erős fővárosi alakulatok és vidéki fellegvárak között az országos összesített rangsorban, valamint az utánpótlásmezőnyben is az előkelő 9. helyen zárt az egyesület. Kenéz László elnök szerint ezt a pozíciót nem lesz könnyű megtartani idén, hisz a felnőtt úszók esetében – főleg a budapesti csapatoknál – bőven akadtak erősítések, igazolások az utóbbi hetekben.

“Remek lenne, ha az összesítést nézve 2019-ben az első 12 között zárnánk” – fogalmazott a célkitűzéssel kapcsolatban. “A realitások azt mutatják, hogy a prímet a pontverseny tekintetében a felnőttkorúak viszik, az utánpótlásbázisunk ugyanakkor továbbra is kiváló, sőt, edzőink és versenyzőink kemény munkája révén egyre acélosabbak mind a gyermekek, mind a serdülők, mind az ifik, így a top 10-es eredmény megismételhető, vagy akár megugorható fiataljainknak – ez már egyértelmű erősödést, töretlen fejlődést jelentene számunkra. Azért küzdünk, hogy minél jobban teljesíteni tudjuk a magunk elé állított feladatokat. Maradt még bennünk tavalyról egyéniben és váltóban is, úgy érzem.”

 

Januárban néhány versenyző számára már elkezdődött a tavaszra felkészítő új idény, kicsiktől nagyokig mindenki teljes odaadással tréningezik a következő hónapok megmérettetéseire. A “feltöltődés” időszakát a legidősebbek háromhetes itthoni edzőtáborral tették teljessé a mögöttünk hagyott hónapban. Az egyesület létszáma nem változott nagy mértékben, néhány változás történt azonban érkező- és távozóoldalon is.

“Két úszót szerződtettünk, emellett ketten elhagyták a klubot, Dunaharasztiban, illetve a Hód Úszónál folytatják karrierjüket. Utóbbi esetben viszonylag meglepett, hogy a Hód Úszó SE elnöke tavalyi évzárónkon úgy nyilatkozott, remélik a 2019-es fuzionálást, ennek ellenére nemrég megkeresték legjobbjainkat, igazoljanak át hozzájuk. Talán ezt takarná a fúzió jelző?” – fogalmazott Kenéz László.

 

Az év a nagyok számára a szlovéniai Kranjban folytatódik március elején, majd egy-egy hét tréningezés következik itthon és külföldön. Március végén Debrecenben országos bajnokság lesz, majd május végén az ifik számára rendeznek nagyon fontos válogatóversenyt Kaposváron. Július elején Oroszországban, Kazanyban ifjúsági Európa-bajnokságot, augusztus végén Budapesten ifjúsági világbajnokságot rendeznek, jó esély van arra, hogy mindkét viadalon képviselheti Magyarország színeit NICS-HSÚVC-s tehetség – elég megemlíteni például a magyar sportállampolgárságot nemrégiben megkapó ranglistavezető, Szőke Zita nevét, de nemcsak ő “startol” jó eséllyel a kerettagságra.

“Két-három úszónk időeredménye azt sejteti, hogy amennyiben tudnak élni a lehetőséggel, minden valószínűséggel válogatottak lesznek nyáron. Kár, hogy a megállapodásunk ellenére nem tudunk közös versenyeket tartani Hódmezővásárhelyen, így az ifi ob rendezési jogát sem kaptuk meg, ez egyrészt plusz löketet adhatott volna a helyi fiataloknak, másrészt jelentős bevételtől esett el a strand és a város is. Sajnos előfordulhat, hogy az országos úszópalettán a következő időkben ki fog csúszni a térképről Vásárhely, hisz Kaposváron és Szegeden is vadiúj létesítmény épül, így lehet, hogy a legtöbben ezeket a helyszíneket fogják választani” – tette hozzá.

 

A szeniorok ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták: Szentesen fényes érmekkel kezdtek januárban, a viszonylagosan kevés versenylehetőséggel továbbra is megfelelően és eredményesen élnek. Ketten távoztak, mindemellett több mint húszan képviselik a klasszikus szenior korosztályt. A vízilabdázók minden vasárnap összegyűlnek, a régi, több évtizedre visszanyúló magból nyolc-tíz fő még mindig nagy szenvedéllyel célozza meg a hosszú felső sarkot a medencében.

“Február 22-én emlékezünk Török Sándorra, őrizzük a hagyományokat. A cél természetesen az egészség megőrzése a pólósoknak és a szenior úszóknak egyaránt. Az esztendő végén az elmúlt évekhez hasonlóan megrendezzük szenior versenyünket, amelyre mint mindig, ezúttal is nagy szeretettel várunk minden sportbarátot” – zárta gondolatait a HSÚVC elnöke.

 

A HSÚVC március elején tartja közgyűlését, majd az intenzív tavaszi és nyári szezon után az ősz újabb változást hoz: a megnövekedett feladatok végett új felállásra lesz szükség a vezetőségben.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - HSUVC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Új belépési rendszer a vásárhelyi Polgármesteri Hivatalban

Új belépési rendszer a vásárhelyi...

Már közel egyévet csúszik annak a jogszabálynak a végrehajtása, amelynek a pénzhiány miatt most...
Fölényes Kosársuli győzelem

Fölényes Kosársuli győzelem

A 19. fordulóban hazai környezetben lépett pályára Tóth Tamás alakulata. A visszavágás volt a...
 

És ezt már olvasta?

Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az alkotás örömének kiállítása
Az alkotás örömének kiállítása Változatos kézműves mesterségeket felvonultató 21 aktív és kreatív nyugdíjas kiállítása nyílik. Ötletadó, kedvcsináló alkotások tucatjai láthatók. A kiállítók névsorával.