GazdaságNemzetközi étteremlánc települ Vásárhelyre?

2019. szeptember 4., szerda
 
Nemzetközi étteremlánc települ Vásárhelyre?

Egyelőre kérdőjeles a cím, de valószínű nem sokáig, mert minden remény megvan arra, hogy megépül. Az Önkormányzat szerint nincs akadálya a beruházásnak.

 

 

 

 

 

 

 

A vásárhelyi Polgármesteri Hivatal közleménye szerint, a Bluebonnet Kft. tulajdonában álló vásárhelyi Family Center még szabad területeinek hasznosításának lehetőségéről tárgyalt a városvezetéssel a céget képviselő Márton András ügyvezető és kollégája, Csillagh András.

A befektetési lehetőség a benzinkút és a körforgalom között lévő területet érinti, ahol egy nemzetközi gyorsétteremlánc nyitását tervezik. Az új ingatlan engedélyeztetési terve idén lezajlik, a beruházásnak a város részéről nincs akadálya, írja közleményében a Polgármesteri Hivatal.

Az egyelőre üzleti titok, hogy melyik nemzetközi étteremlánc jönne Vásárhelyre.

 

A Vásárhelyi Hírekben már többször írtunk egy gyorsétterem nyitásáról. Először 2011 novemberében, amikor módosították a Népkert rendezési tervét. Ennek részeként leválasztották a Family Centerhez tartozó autóparkoló utáni részt: a Tóalj utcai benzinkút és a Penny Market között. (A terület tulajdonjogi átruházása is megtörtént akkor.) Erre a területre terveztek felépíteni egy McDonald’s-ot. Az építkezés megkezdésének időpontjával kapcsolatos 2011 novemberi megkeresésünkre, Dudás Csilla, a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. kommunikációs menedzsere azt válaszolta, a beruházás előkészítő fázisa  hosszadalmas, a projekt indulásának időpontját most még nem tudják meghatározni.

 

Aztán el is halt a kezdeményezés. Volt a helyi döntéshozók között is olyan hang, hogy „nem kell Vásárhelyre az adalékanyagokkal feldúsított gyorsétel.”

 

2011 májusában éppen ennek kapcsán egy egyszerű telefonos felmérése során a Vásárhelyi Hírek által megkérdezett fiatalok, inkább a 10-14 évesek egy része szerint menő dolog a „mekis kaja”, a 16 év felettiek számára nincs jelentősége, ők inkább hiányolnak olyan találkozóhelyeket a városban, ahová be lehet ülni, bekapni valami egyszerűt, aztán menni tovább. Elpanaszolták, arra nincs pénzük, hogy étterembe menjenek, nem is vágynak a körülményes vendéglátásra. Választékot egyelőre csak, a cukrászdák, néhány melegszendvicset is áruló hely jelentenek.   

 

Hamarosan kiderül, hogy melyik étteremlánc nevében tárgyalt 12 éves fennállása óta több tucatnyi referenciával (pl. a vásárhelyi Family Center) rendelkező Bluebonnet Kft., amely 
telek akvizícióval, tanácsadással, ingatlan bérbeadással, üzemeltetéssel foglalkozik
 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Éppen hét éve...

Éppen hét éve...

A Tornyai János Múzeum és a Művelődési ház hároméves technikai szünetet követően megújulva...
Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.