GazdaságNem téma már a strand bezárása

2018. október 28., vasárnap
 
Nem téma már a strand bezárása

Az önkormányzat által október hónapban átutalt 157 milliós összeggel a vásárhelyi strand működése egy ideig biztosított. Egyeztettek a kemping újranyitásáról is.

 

 

 

 

 


Október 26-án a városvezetés és a strand műszaki és gazdasági vezetői egyeztettek a következő időszak teendőiről. Úgy tűnik, az önkormányzat által október hónapban átutalt 157 milliós összeggel a vásárhelyi strand működése egy ideig biztosított. Újabb tőkepótlásra a 2019-es pénzügyi évben lesz csak szükség.

Abban is megegyeztek, hogy a szükséges fejlesztések közül a strand területén lévő kút használatba vételéhez elindítják a tervezést és a pályáztatást.

Gazdaságilag jóval kedvezőbb megoldás lenne, ha a medencék vizét a csapadékvíz-elvezető rendszerbe ereszthetnék le. Ennek lehetőségéről is történt egyeztetés.

 

Az elmúlt évtizedekben sok hazai és külföldi – elsősorban holland – turista megszokott és visszatérő célpontja volt a strand termál kempingje. Jövő évi újranyitásáról is egyeztetett a városvezetés és a strand vezetése.

 

A közleményből az is kiderül, hogy megoldandó feladat lesz, hogy a jelenlegi tervek szerint még jövőre is 520 milliós veszteséggel számol a strand (összehasonlításképpen: ez a magánszemélyek korábbi építményadójának a kétszerese). Emiatt, és a további fejlesztések – pl. csúszdapark – érdekében takarékosságra van szükség.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Országos bajnok az ifjú vásárhelyi ökölvívó

Országos bajnok az ifjú vásárhelyi ökölvívó

A mosolygós lány kemény ökle és ügyessége a szorítóban bajnoki címet ért. A Junior...
Elkészült Almási István síremléke

Elkészült Almási István síremléke

A síremlék megáldására és megszentelésére hívja a vásárhelyieket a...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.