GazdaságNapelempark Vásárhelyen

2019. szeptember 19., csütörtök
 
Napelempark Vásárhelyen

2017 májusában a közgyűlésen kért és kapott bérbe 15 évre területet az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft. A megtermelt energiát a vállalkozás piaci alapon értékesíti a szolgáltatónak.


 

 

 

 

 

 


Több mint egy év után, 2018 decemberében írtuk a Vásárhelyi Hírekben, hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tagvállalata országszerte hét projektben, 110 darab, egyenként 0,5 megawatt teljesítményt nem meghaladó naperőművet épít uniós társfinanszírozással. A naperőművek összesen 26 ezer háztartás energiaigényét fedezik majd. Így a vásárhelyi területen is elkezdődhetett az építkezés.

 

Szeptember 18-án hivatalosan is átadták a már tavasz óta működő fél megawattos naperőművet, amelyet az MVM Zöld Generáció Kft. létesített.

A vásárhelyi park 250 millió forintból valósult meg a szentesi út és a Kincses temető között., az évi 6-700 ezer kilowattóra termelése 250 átlagos magyar háztartás energiafelhasználását biztosítja.

 

Többek között Pécsen az MVM Hungarowind Kft. fotovoltaikus erőműve 10 MW kapacitású létesítmény. Az erőmű várhatóan közel 15 ezer tonnával csökkenti az ország szén-dioxid-kibocsátását éves szinten. 

Hódmezővásárhelyen ennél jóval kisebb, azonban mindenképpen előremutató, precedensértékű, hiszen a Dél-alföldi területeken a napenergia hasznosítását már régóta ajánlják a szakemberek a napsütéses órák magas száma miatt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény

Honvédkórházként is működik hamarosan a...

Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi...
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát

Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát

A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.