SportNagyszerű úszósiker Budapesten

2019. január 21., hétfő
 

A január 20-án Budapesten rendezett összrégiós torna az elmúlt év méltó lezárása és egyben az idei szezon elindítása is, ahol együtt ünnepeltek és szurkoltak a szülők, versenyzők és edzők.

 

 

 

 

 

 

 

„Legyetek büszkék arra, hogy kiválasztottak vagytok” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Dr. Wladár Sándor a Jövő Bajnokait január 20-án délelőtt, az idei összrégiós versenyen a Tüske Uszodában, ahol a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás programjának kilenc – köztük a Bán Sándor által vezetett Dél-alföldi - régiója és közel 288 versenyzője mérte össze tudását.

 

Az ifjú tehetségek régiónként vonultak be a régióvezetőikkel és kiemelt mentoraikkal. A múlt és jelen nagy bajnokai közül, az olimpiai aranyérmes úszó Kovács Ágnes, Risztov Éva, Szabó József és Dr. Wladár Sándor, a tizenhétszeres maraton kenu világbajnok Csabai Edvin, a világ- és Európa-bajnok öttusázó Sárfalvi Péter, valamint Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Kisteleki István az Aréna Magyarország ügyvezető igazgatója és Kovács Norbert a Magyar Nemzeti Sportközpontok főigazgatója is együtt vonult a fiatalokkal.

 

„A tehetség minden körülmények között utat tör magának, az úszás pedig igen meghatározó szerepet tölt be a magyar sportban, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már számtalan bajnok került ki az uszoda falai közül” – emelte ki beszédében Dr. Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

 

 „Az úszás elsősorban egyéni sport, de fontos, hogy a versenyzők csapatként is tudjanak működni, ezért is hasznos ez az összrégiós találkozó, ahol együtt és egymásért is úsznak a régiók legjobbjai. Valamint az is fontos cél volt, hogy a programban résztvevő fiatalok, akik végig dolgozták a tavalyi évet, és a korosztályos országos bajnokságokon, vagy akár a nemzetközi versenyeken jól szerepeltek egy különleges versennyel ünnepelhessenek, és egy olyan Aréna felszerelés csomagot kapjanak, amelynek hasznát veszik a mindennapi edzések során” – foglalta össze a rendezvény lényegét Jancsik Árpád, régióvezető és összrégiós koordinátor, majd hozzátette, hogy reményei szerint jövőre még több gyereket tudnak bevonni a Jövő Bajnokai közé.

 

A régiók közötti versenyt a Dél-Alföld nyerte, a második Dél-Dunántúl lett, a harmadik helyen pedig holtversenyben a Nyugat-Dunántúl és a Budapest 1. régió végzett.

A nap záró eseménye a különleges és embertpróbáló csillagszóró futam volt, ahol a 9 régió legjobbjai küzdhettek meg egymással mind a négy úszásnemben, amelyet a lányoknál a mindszenti Ugrai Panna lett az abszolút győztes.

 

A január 20-án Budapesten rendezett összrégiós torna az elmúlt év méltó lezárása és egyben az idei szezon elindítása is, ahol együtt ünnepeltek és szurkoltak a szülők, versenyzők és edzők.

A Dél Alföld Régió tagjai Bács Kiskun, Békés és Csongrád megye 10 városának tehetséges úszóiból tevődik össze, köztük 5 vásárhelyi úszóval: NICS-HSÚVC-s Oláh Norberttel, Kis Noellel, Szatmári Mátéval és Musa Márkkal, valamint a Hód Úszós Ugrai Pannával.

 

Bán Sándor a Dél-Alföld Régió vezetője a verseny után azt mondta: „Azt hiszem minden gyermeknek hatalmas élményt jelentett, hogy a magyar sport ikonjai mentorként ott álltak a régióink csapatai mellett.”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megérdemelt vastaps a Hódtóiban

Megérdemelt vastaps a Hódtóiban

A Tiszaújváros ellen lépett pályára szombaton, az NB I/B Zöld csoportjában a listavezető...
Csak négy órán át örülhettek a zsákmánynak

Csak négy órán át örülhettek a zsákmánynak

Középkorú külföldi állampolgárok fosztották ki percek alatt a hódmezővásárhelyi...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.