SportNagyszerű úszósiker Budapesten

2019. január 21., hétfő
 

A január 20-án Budapesten rendezett összrégiós torna az elmúlt év méltó lezárása és egyben az idei szezon elindítása is, ahol együtt ünnepeltek és szurkoltak a szülők, versenyzők és edzők.

 

 

 

 

 

 

 

„Legyetek büszkék arra, hogy kiválasztottak vagytok” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Dr. Wladár Sándor a Jövő Bajnokait január 20-án délelőtt, az idei összrégiós versenyen a Tüske Uszodában, ahol a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás programjának kilenc – köztük a Bán Sándor által vezetett Dél-alföldi - régiója és közel 288 versenyzője mérte össze tudását.

 

Az ifjú tehetségek régiónként vonultak be a régióvezetőikkel és kiemelt mentoraikkal. A múlt és jelen nagy bajnokai közül, az olimpiai aranyérmes úszó Kovács Ágnes, Risztov Éva, Szabó József és Dr. Wladár Sándor, a tizenhétszeres maraton kenu világbajnok Csabai Edvin, a világ- és Európa-bajnok öttusázó Sárfalvi Péter, valamint Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Kisteleki István az Aréna Magyarország ügyvezető igazgatója és Kovács Norbert a Magyar Nemzeti Sportközpontok főigazgatója is együtt vonult a fiatalokkal.

 

„A tehetség minden körülmények között utat tör magának, az úszás pedig igen meghatározó szerepet tölt be a magyar sportban, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már számtalan bajnok került ki az uszoda falai közül” – emelte ki beszédében Dr. Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

 

 „Az úszás elsősorban egyéni sport, de fontos, hogy a versenyzők csapatként is tudjanak működni, ezért is hasznos ez az összrégiós találkozó, ahol együtt és egymásért is úsznak a régiók legjobbjai. Valamint az is fontos cél volt, hogy a programban résztvevő fiatalok, akik végig dolgozták a tavalyi évet, és a korosztályos országos bajnokságokon, vagy akár a nemzetközi versenyeken jól szerepeltek egy különleges versennyel ünnepelhessenek, és egy olyan Aréna felszerelés csomagot kapjanak, amelynek hasznát veszik a mindennapi edzések során” – foglalta össze a rendezvény lényegét Jancsik Árpád, régióvezető és összrégiós koordinátor, majd hozzátette, hogy reményei szerint jövőre még több gyereket tudnak bevonni a Jövő Bajnokai közé.

 

A régiók közötti versenyt a Dél-Alföld nyerte, a második Dél-Dunántúl lett, a harmadik helyen pedig holtversenyben a Nyugat-Dunántúl és a Budapest 1. régió végzett.

A nap záró eseménye a különleges és embertpróbáló csillagszóró futam volt, ahol a 9 régió legjobbjai küzdhettek meg egymással mind a négy úszásnemben, amelyet a lányoknál a mindszenti Ugrai Panna lett az abszolút győztes.

 

A január 20-án Budapesten rendezett összrégiós torna az elmúlt év méltó lezárása és egyben az idei szezon elindítása is, ahol együtt ünnepeltek és szurkoltak a szülők, versenyzők és edzők.

A Dél Alföld Régió tagjai Bács Kiskun, Békés és Csongrád megye 10 városának tehetséges úszóiból tevődik össze, köztük 5 vásárhelyi úszóval: NICS-HSÚVC-s Oláh Norberttel, Kis Noellel, Szatmári Mátéval és Musa Márkkal, valamint a Hód Úszós Ugrai Pannával.

 

Bán Sándor a Dél-Alföld Régió vezetője a verseny után azt mondta: „Azt hiszem minden gyermeknek hatalmas élményt jelentett, hogy a magyar sport ikonjai mentorként ott álltak a régióink csapatai mellett.”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megérdemelt vastaps a Hódtóiban

Megérdemelt vastaps a Hódtóiban

A Tiszaújváros ellen lépett pályára szombaton, az NB I/B Zöld csoportjában a listavezető...
Csak négy órán át örülhettek a zsákmánynak

Csak négy órán át örülhettek a zsákmánynak

Középkorú külföldi állampolgárok fosztották ki percek alatt a hódmezővásárhelyi...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.