SportNagyszerű úszósiker Budapesten

2019. január 21., hétfő
 

A január 20-án Budapesten rendezett összrégiós torna az elmúlt év méltó lezárása és egyben az idei szezon elindítása is, ahol együtt ünnepeltek és szurkoltak a szülők, versenyzők és edzők.

 

 

 

 

 

 

 

„Legyetek büszkék arra, hogy kiválasztottak vagytok” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Dr. Wladár Sándor a Jövő Bajnokait január 20-án délelőtt, az idei összrégiós versenyen a Tüske Uszodában, ahol a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás programjának kilenc – köztük a Bán Sándor által vezetett Dél-alföldi - régiója és közel 288 versenyzője mérte össze tudását.

 

Az ifjú tehetségek régiónként vonultak be a régióvezetőikkel és kiemelt mentoraikkal. A múlt és jelen nagy bajnokai közül, az olimpiai aranyérmes úszó Kovács Ágnes, Risztov Éva, Szabó József és Dr. Wladár Sándor, a tizenhétszeres maraton kenu világbajnok Csabai Edvin, a világ- és Európa-bajnok öttusázó Sárfalvi Péter, valamint Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Kisteleki István az Aréna Magyarország ügyvezető igazgatója és Kovács Norbert a Magyar Nemzeti Sportközpontok főigazgatója is együtt vonult a fiatalokkal.

 

„A tehetség minden körülmények között utat tör magának, az úszás pedig igen meghatározó szerepet tölt be a magyar sportban, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már számtalan bajnok került ki az uszoda falai közül” – emelte ki beszédében Dr. Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

 

 „Az úszás elsősorban egyéni sport, de fontos, hogy a versenyzők csapatként is tudjanak működni, ezért is hasznos ez az összrégiós találkozó, ahol együtt és egymásért is úsznak a régiók legjobbjai. Valamint az is fontos cél volt, hogy a programban résztvevő fiatalok, akik végig dolgozták a tavalyi évet, és a korosztályos országos bajnokságokon, vagy akár a nemzetközi versenyeken jól szerepeltek egy különleges versennyel ünnepelhessenek, és egy olyan Aréna felszerelés csomagot kapjanak, amelynek hasznát veszik a mindennapi edzések során” – foglalta össze a rendezvény lényegét Jancsik Árpád, régióvezető és összrégiós koordinátor, majd hozzátette, hogy reményei szerint jövőre még több gyereket tudnak bevonni a Jövő Bajnokai közé.

 

A régiók közötti versenyt a Dél-Alföld nyerte, a második Dél-Dunántúl lett, a harmadik helyen pedig holtversenyben a Nyugat-Dunántúl és a Budapest 1. régió végzett.

A nap záró eseménye a különleges és embertpróbáló csillagszóró futam volt, ahol a 9 régió legjobbjai küzdhettek meg egymással mind a négy úszásnemben, amelyet a lányoknál a mindszenti Ugrai Panna lett az abszolút győztes.

 

A január 20-án Budapesten rendezett összrégiós torna az elmúlt év méltó lezárása és egyben az idei szezon elindítása is, ahol együtt ünnepeltek és szurkoltak a szülők, versenyzők és edzők.

A Dél Alföld Régió tagjai Bács Kiskun, Békés és Csongrád megye 10 városának tehetséges úszóiból tevődik össze, köztük 5 vásárhelyi úszóval: NICS-HSÚVC-s Oláh Norberttel, Kis Noellel, Szatmári Mátéval és Musa Márkkal, valamint a Hód Úszós Ugrai Pannával.

 

Bán Sándor a Dél-Alföld Régió vezetője a verseny után azt mondta: „Azt hiszem minden gyermeknek hatalmas élményt jelentett, hogy a magyar sport ikonjai mentorként ott álltak a régióink csapatai mellett.”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megérdemelt vastaps a Hódtóiban

Megérdemelt vastaps a Hódtóiban

A Tiszaújváros ellen lépett pályára szombaton, az NB I/B Zöld csoportjában a listavezető...
Csak négy órán át örülhettek a zsákmánynak

Csak négy órán át örülhettek a zsákmánynak

Középkorú külföldi állampolgárok fosztották ki percek alatt a hódmezővásárhelyi...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.