SportNagyszerű NICS-HSÚVC siker az országos bajnokságon

2019. március 31., vasárnap
 
Nagyszerű NICS-HSÚVC siker az országos bajnokságon

Véget ért a CXXI. Úszó Országos Bajnokság Debrecenben. A négynapos verseny során záporoztak a világbajnoki és olimpiai A-szintek, országos csúcsok dőltek meg, és kialakult a dél-koreai vb-re utazó magyar válogatott magja.

 

 

 

 

 


A NICS-HSÚVC hét A- és négy B-döntős helyezéssel, összesen három éremmel zárt, ami a klubok közti rangsorban az összesített pontverseny 11. pozíciójához volt elegendő – a vidéki egyesületek közül a Győr, az Eger és a Debrecen tudta megelőzni a HSÚVC-t. Szilágyi Csaba tavalyi dupláját felülmúlva mind 50 méter, mind 100 méter mellen új országos csúccsal, fölényesen diadalmaskodott, a rövidebbik távon saját, a hosszabbikon Gyurta Dániel rekordját adta át a múltnak.

 

A szerbiai, de magyar állampolgársággal is rendelkező hódmezővásárhelyi sportoló a LEN-pontok alapján sem talált legyőzőre, így ő lett az ob legeredményesebb férfi versenyzője – a nőknél ugyanezt a díjat Hosszú Katinka vehette át.

 

Kiemelkedett a 4×100-as mix vegyesváltó bronzérme a harmadik napról, a Petrovics Péter, Szilágyi Csaba, Batta Orsolya, Szőke Zita négyes kiváló versenyzéssel lett harmadik. Szőke Zita négy egyéni számának mindegyikében egyéni csúcsot döntött, 50 és 100 méter gyorson erős mezőnyben állt helyt az A-döntőkben, hasonlóan Nikolics Uroshoz. Szabó Tamás az 50 méter mell fináléjában célkitűzését teljesítve 29 másodperc alatti idővel zárt, immár 13 éve kihagyhatatlan az országos bajnokságok döntőiből.

 

Süli Ákos egymaga négy számban is B-döntőbe jutott, az 50, 100, 200 méter mell hármasán kívül zárásként 50 méter háton óriási egyéni csúcsot teljesített. Petrovics Péter 50 és 100 méter háton, Pertich Zsombor 100 méter mellen, Zaka Maja 200 méter mellen úszhatott B-döntőt. Kiemelendő még a 4×100-as női vegyesváltó (Forján Anna, Zaka Maja, Batta Orsolya, Kerecsen Gerle) 9. helye, kevés hiányzott a délelőtti előfutamban az A-döntőbe kerüléshez.

 

Olvassa el ezt is!

Emlék-képek 2.

Emlék-képek 2.

Emlékek a város kulturális életéből. A Vásárhelyi Hírek fotóarchívumából...
Vírustámadástól bénult meg az informatikai rendszer

Vírustámadástól bénult meg az...

A vásárhelyi Polgármesteri Hivatal informatikai rendszerét március 18-án az éjszakai órákban...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.