SportNagyszerű NICS-HSÚVC siker az országos bajnokságon

2019. március 31., vasárnap
 
Nagyszerű NICS-HSÚVC siker az országos bajnokságon

Véget ért a CXXI. Úszó Országos Bajnokság Debrecenben. A négynapos verseny során záporoztak a világbajnoki és olimpiai A-szintek, országos csúcsok dőltek meg, és kialakult a dél-koreai vb-re utazó magyar válogatott magja.

 

 

 

 

 


A NICS-HSÚVC hét A- és négy B-döntős helyezéssel, összesen három éremmel zárt, ami a klubok közti rangsorban az összesített pontverseny 11. pozíciójához volt elegendő – a vidéki egyesületek közül a Győr, az Eger és a Debrecen tudta megelőzni a HSÚVC-t. Szilágyi Csaba tavalyi dupláját felülmúlva mind 50 méter, mind 100 méter mellen új országos csúccsal, fölényesen diadalmaskodott, a rövidebbik távon saját, a hosszabbikon Gyurta Dániel rekordját adta át a múltnak.

 

A szerbiai, de magyar állampolgársággal is rendelkező hódmezővásárhelyi sportoló a LEN-pontok alapján sem talált legyőzőre, így ő lett az ob legeredményesebb férfi versenyzője – a nőknél ugyanezt a díjat Hosszú Katinka vehette át.

 

Kiemelkedett a 4×100-as mix vegyesváltó bronzérme a harmadik napról, a Petrovics Péter, Szilágyi Csaba, Batta Orsolya, Szőke Zita négyes kiváló versenyzéssel lett harmadik. Szőke Zita négy egyéni számának mindegyikében egyéni csúcsot döntött, 50 és 100 méter gyorson erős mezőnyben állt helyt az A-döntőkben, hasonlóan Nikolics Uroshoz. Szabó Tamás az 50 méter mell fináléjában célkitűzését teljesítve 29 másodperc alatti idővel zárt, immár 13 éve kihagyhatatlan az országos bajnokságok döntőiből.

 

Süli Ákos egymaga négy számban is B-döntőbe jutott, az 50, 100, 200 méter mell hármasán kívül zárásként 50 méter háton óriási egyéni csúcsot teljesített. Petrovics Péter 50 és 100 méter háton, Pertich Zsombor 100 méter mellen, Zaka Maja 200 méter mellen úszhatott B-döntőt. Kiemelendő még a 4×100-as női vegyesváltó (Forján Anna, Zaka Maja, Batta Orsolya, Kerecsen Gerle) 9. helye, kevés hiányzott a délelőtti előfutamban az A-döntőbe kerüléshez.

 

Olvassa el ezt is!

Emlék-képek 2.

Emlék-képek 2.

Emlékek a város kulturális életéből. A Vásárhelyi Hírek fotóarchívumából...
Vírustámadástól bénult meg az informatikai rendszer

Vírustámadástól bénult meg az...

A vásárhelyi Polgármesteri Hivatal informatikai rendszerét március 18-án az éjszakai órákban...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.