SportNagyszerű csapatmunka - Továbbra is a tabella élén

2018. november 25., vasárnap
 
Nagyszerű csapatmunka - Továbbra is a tabella élén

Az EKE Eger KOK csapatát fogadta a Vásárhelyi Kosársuli szombat este a Hódtói Sportcsarnokban. Az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában - ahogy azt már az idényben megszokhattuk - nincs könnyű meccs, és ez most is bebizonyosodott.

 

 

 

 

 

 

 

Szerencsére azonban az is jellemző a szezonra, hogy a Vásárhelyi Kosársulinak olyan harmadik negyede van, amilyen talán egyik másik együttesnek sincs a mezőnyben. Ezt pedig ezúttal a Heves megyeiek tapasztalhatták meg saját bőrükön.

 

Jól indult a találkozó hazai szempontból, a szépszámú nézősereg Vas Péter és Molnár Bence pontjainak örülhetett az első perc után. "Ma is lazán nyerünk!" - hangzottak egy szurkolói szavai a lelátón, ám az egrieknek volt ehhez egy-két hozzáfűzni valójuk. Mészáros Bencének minden dobása ült, három triplája rengette meg a gyűrűt sikeresen, s bár fej-fej mellett tudtuk tartani a lépést a lendületes vendégjátékkal, néha valóban elbizonytalanodott a publikum.

 

Aztán 30-38-nál sorrendben Bálint, Pavlovic, Béres és Vas szerzett két pontot, amivel egy csapásra elfogyott az egriek csendben nővő fórja. Időt kértek a kékmezesek, hogy aztán Molnár Bence egy szép triplával lenyugtassa a kedélyeket.

 

Varga Imre zsákolásának hála még mindig vendégvezetés (43-44) állt az eredményjelzőn a szünetben, hogy aztán a harmadik negyedben megint picit megijedjünk, majd felocsúdjunk. Máté kosarával már héttel ment az Eger, majd jött az a gát feltörése, amit ezúttal Kovács triplája jelentett. A pontatlanságokat és az addigi hibákat kijavítva, extra üzemmódba átkapcsolva, nagyszerű csapatmunkával előbb egyenlítettünk, majd elhúztunk, a játékrész végén pedig Vas és Molnár hármasaival jóformán eldöntöttük a meccs sorsát.

 

68-56-ról – bármennyire is kapartak és akartak a vendégek – senki és semmi nem vehette el a győzelmet a Kosársulitól, a végjátékban ráadásul a remek támadójáték koronázásaként a sárgamezesek még kicsit megszórták magukat. Az álmoskás kezdést felváltotta a lendületes, friss, energikus befejezés, amely 88-73-as végeredményt képezett: valóban összejött a nézőtéri jóslat, megnyertük a derbit, és pillanatnyilag vezetjük a tabellát!

 

NB I/B Zöld csoport, 10. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-EKE Eger KOK 88-73 (19-22, 24-22, 25-12, 20-17)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Gelencsér, Maár, Borgula

 

 

Kosársuli: MOLNÁR 25/9, Kovács 3/3, Béres 9/3, Bálint 8, Vas 22/6,
Csere: Kelemen -, PAVLOVIC 13, Varga 6, Börcsök -, Perák 2.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Eger: MÉSZÁROS 21/15, Megyes -, Szicsák 6, Máté 14, VARGA 17,
Csere: Pomázi -, Papp 6, Kiss 4/3, Ungi 5/3, Steier -, Beák -, Veres -.
Vezetőedző: Váczi Péter

 

Tóth Tamás: „A várakozásaimnak megfelelően kőkemény meccset vívtunk a jól felkészített Eger ellen. Az első félidőben közel 60%-kal dobtak, míg mi túl sok hibát vétettünk védekezésben. A harmadik negyedben extrát játszottunk, végül ez jelentette a különbséget. Férfias küzdelem volt, gratulálok mindkét csapatnak!”

 

Váczi Péter: „Huszonöt percig játszottunk azon a minőségen, ami a győzelemhez kellett volna. Utána fölénk nőtt a Vásárhely és megérdemelten győzött.”

 

U20-as csapatunk hosszú idő után ismét diadalmaskodott, ráadásul nem is akárhogy! Az összecsapás utolsó bő tíz percében egyszerűen állva hagyták az egrieket, és egy egészen szemkápráztató 35-10-es utolsó negyeddel tették fel a pontot az i-re. A 105-71-es sikerből Domján Ferenc és Béres Nándor klasszis teljesítményt nyújtott, de az együttes összes tagja dicséretet érdemel. Soha rosszabbat!

 

Legközelebb december 8-án, szombaton 18.30 órától a sereghajtó KTE-Duna Aszfalt vendégeként lép pályára a Kosársuli.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idős embereket fosztottak ki

Idős embereket fosztottak ki

Háromfős hódmezővásárhelyi társaság a vízmű munkatársainak kiadva magukat több időskorút...
Megelőzhető a tragédia

Megelőzhető a tragédia

Ismét a hírekbe került a szén-monoxid, 24 óra alatt a három esetből kettőben a készülék...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.