SportNagyok a tétjei a Ifjúsági Országos Úszó Bajnokságnak

2019. május 28., kedd
 
Nagyok a tétjei a Ifjúsági Országos Úszó Bajnokságnak

A 91. Ifjúsági Országos Bajnokság házigazdája idén Kaposvár lesz. Május 29 és június 1. között rendezett úszóversenynek nagyok a tétjei.

 

 

 

 

 

A bajnokság helyszínéül szolgáló Csik Ferenc Versenyuszoda avatására a versenyt megelőző napon kerül sor, amely az eseményt még különlegesebbé, emlékezetesebbé teszi. A rendkívül impozáns létesítmény nemzetközi szintű körülményeket biztosít az országos bajnokságnak. 

 

Mint arról írtunk a Vásárhelyi Hírekben tavalyelőtt a 89. és 2018-ban a 90. bajnokságnak is a Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont, Hódmezővásárhelyen.

 

Május 29. és június 1. között Kaposvár városa rendezi az Ifjúsági ob-t, amely a nyári Európa-bajnokságon, illetve a Világbajnokságon részt vevő válogatott keretek sorsáról is dönteni hivatott.

 

A Bán Sándor és Sibalin Dávid vezette NICS-HSÚVC-s csapatot tizenhárom versenyző - Batta Orsolya, Bányik Barnabás, Dohányos Annamária, Farkas Balázs, Forján Anna, Hajagos Adriel, Horváth Henrik, Komjáti Nelli, Márki Zalán, Pertich Zsombor, Szőke Zita, Tót Csaba, Zaka Maja - alkotja, továbbá nyolc váltó is rajthoz áll.

A négynapos viadal során több érem, döntős helyezés és a pontversenyben az első tízbe jutás várható a csapattól.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - HSÚVC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója

Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák...

Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben...
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára

A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli...

Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A...
 

És ezt már olvasta?

Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.