GazdaságMiért késik a Petőfi utca 6. átadása

2018. december 4., kedd
 
Miért késik a Petőfi utca 6. átadása

Bán Csaba, az Ótemplomi Református Egyházközség nevében szerkesztőségünkhöz eljuttatott egy közleményt, amelyben a Petőfi utca 6. szám alatti épület (Az egykori Földhivatal) iskolai használatra történő átadás késlekedésének okát foglalta össze.

 

 

 

 

 

 

 

Tájékoztatás a Hódmezővásárhely Petőfi u. 6. sz. alatti ingatlan oktatási nevelési célra történő hasznosításáról

 

2018. július 26-án a Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség Presbitériuma, mint a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola fenntartójának döntéshozója a 30/2018 (07.26.) sz. presbiteri határozatában Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatától kérte a 6800 Hódmezővásárhely Petőfi utca 6. szám alatti ingatlant határozatlan időre, oktatási-nevelési feladatok ellátására.

 

2018. július 30-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a 887/2018. (VII.30) határozatában 2018. augusztus 15-ei hatállyal a fent nevezett ingatlan oktatási célra történő hasznosításához többségi szavazással, polgármesteri, alpolgármesteri és két képviselői ellenszavazat mellett, hozzájárult.

 

2018. augusztus 13-ai érkeztetéssel dr. Márki-Zay Péter Polgármester Úr jelezte, hogy jogi akadályok merültek fel az átadással kapcsolatban, amely akadályok 2018. szeptember elejére elhárulnak.

 

2018. október 24-ei keltezéssel dr. Márki-Zay Péter Polgármester Úr, előre nem egyeztetett, általa aláírt megállapodást küldött a fenntartó képviselőjének a szóban forgó ingatlan egy részének átadásáról.

 

A Vásárhelyi Valóság 2018. novemberi 7. számában a lapkiadásért felelős dr. Márki-Zay Péter Polgármester Úr az átadás késlekedését Bán Csaba lelkipásztorra, a fenntartó képviselőjére hárította.

 

A fenntartó képviselője 2018. november 13-ára együttes ülést hívott egybe, mert álláspontja szerint a Polgármester Úr által egyoldalúan beterjesztett megállapodás nem fedi az ez ügyben hozott 887/2018. (VI1.30) határozat tartalmát.

 

2018. november 13-án a fenntartó együttes ülésén a 21 tagú Közös Fenntartói Igazgatótanács a 121/2018 (11.13.) sz. határozatában és a 13 tagú Presbitérium a 36/2018 (11.13.) sz. presbiteri határozatában egyhangúlag a határozat tartalmának megfelelő megállapodás tervezetet terjesztett be Polgármester Úr és a Képviselőtestület tagjai felé azzal a kéréssel, hogy a decemberi közgyűlés elé az addigra átnézett és kölcsönösen elfogadott megállapodást a képviselőtestület szó szerint fogadja el. Ez által lehetőség nyílik arra, hogy 2019. január 1-jétől a fenntartó birtokba vegye az ingatlant, és átadja a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola részére. Ez az eredeti közgyűlési határozatban megállapított időponthoz képest már félév csúszást jelent, ami az oktatási feladatellátást nehezíti.

 

A tájékoztatás kiadásáig a megállapodás szövegének javítására javaslat nem érkezett.

 

2018. november 16-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma értesítette a fenntartót, hogy az általa az iskola bővítésére beadott „Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című, EFOP- 4.1.5-16-2017- 00099 azonosítószámú pályázata, bár szakmailag megfelelő volt, forráshiány miatt tartaléklistára került. Az iskola bővítésének lehetősége így korlátozódik.

 

A Szőnyi Benjámin Református Általános Iskoláról 2018 második félévében a fenntartótól független vizsgálatokból kiderült, hogy az ország 3585 általános iskolájának rangsorában, amit az elmúlt 6 év országos kompetenciaeredményeinek összehasonlításával készítettek el, az előkelő 118. helyen végzett. Csongrád megye 4. sz. választókörzetében a 2. legjobban teljesítő általános iskola.

 

Ez a tájékoztatás a fenntartó, Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség nevében kerül kiadásra a város közvéleménye számára.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Városházán járt a brit nagykövet

A Városházán járt a brit nagykövet

December 4-én délelőtti orosházi látogatása után tette tiszteletét Hódmezővásárhelyen...
Ha a vásárhelyieken múlik, a siker biztosra vehető

Ha a vásárhelyieken múlik, a siker...

A 660 eredeti recepttel a 380 oldalas könyv tévedhetetlen ajándék lehet a vásárhelyi jellegzetes konyhát, a...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.