GazdaságMiért késik a Petőfi utca 6. átadása

2018. december 4., kedd
 
Miért késik a Petőfi utca 6. átadása

Bán Csaba, az Ótemplomi Református Egyházközség nevében szerkesztőségünkhöz eljuttatott egy közleményt, amelyben a Petőfi utca 6. szám alatti épület (Az egykori Földhivatal) iskolai használatra történő átadás késlekedésének okát foglalta össze.

 

 

 

 

 

 

 

Tájékoztatás a Hódmezővásárhely Petőfi u. 6. sz. alatti ingatlan oktatási nevelési célra történő hasznosításáról

 

2018. július 26-án a Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség Presbitériuma, mint a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola fenntartójának döntéshozója a 30/2018 (07.26.) sz. presbiteri határozatában Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatától kérte a 6800 Hódmezővásárhely Petőfi utca 6. szám alatti ingatlant határozatlan időre, oktatási-nevelési feladatok ellátására.

 

2018. július 30-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a 887/2018. (VII.30) határozatában 2018. augusztus 15-ei hatállyal a fent nevezett ingatlan oktatási célra történő hasznosításához többségi szavazással, polgármesteri, alpolgármesteri és két képviselői ellenszavazat mellett, hozzájárult.

 

2018. augusztus 13-ai érkeztetéssel dr. Márki-Zay Péter Polgármester Úr jelezte, hogy jogi akadályok merültek fel az átadással kapcsolatban, amely akadályok 2018. szeptember elejére elhárulnak.

 

2018. október 24-ei keltezéssel dr. Márki-Zay Péter Polgármester Úr, előre nem egyeztetett, általa aláírt megállapodást küldött a fenntartó képviselőjének a szóban forgó ingatlan egy részének átadásáról.

 

A Vásárhelyi Valóság 2018. novemberi 7. számában a lapkiadásért felelős dr. Márki-Zay Péter Polgármester Úr az átadás késlekedését Bán Csaba lelkipásztorra, a fenntartó képviselőjére hárította.

 

A fenntartó képviselője 2018. november 13-ára együttes ülést hívott egybe, mert álláspontja szerint a Polgármester Úr által egyoldalúan beterjesztett megállapodás nem fedi az ez ügyben hozott 887/2018. (VI1.30) határozat tartalmát.

 

2018. november 13-án a fenntartó együttes ülésén a 21 tagú Közös Fenntartói Igazgatótanács a 121/2018 (11.13.) sz. határozatában és a 13 tagú Presbitérium a 36/2018 (11.13.) sz. presbiteri határozatában egyhangúlag a határozat tartalmának megfelelő megállapodás tervezetet terjesztett be Polgármester Úr és a Képviselőtestület tagjai felé azzal a kéréssel, hogy a decemberi közgyűlés elé az addigra átnézett és kölcsönösen elfogadott megállapodást a képviselőtestület szó szerint fogadja el. Ez által lehetőség nyílik arra, hogy 2019. január 1-jétől a fenntartó birtokba vegye az ingatlant, és átadja a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola részére. Ez az eredeti közgyűlési határozatban megállapított időponthoz képest már félév csúszást jelent, ami az oktatási feladatellátást nehezíti.

 

A tájékoztatás kiadásáig a megállapodás szövegének javítására javaslat nem érkezett.

 

2018. november 16-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma értesítette a fenntartót, hogy az általa az iskola bővítésére beadott „Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című, EFOP- 4.1.5-16-2017- 00099 azonosítószámú pályázata, bár szakmailag megfelelő volt, forráshiány miatt tartaléklistára került. Az iskola bővítésének lehetősége így korlátozódik.

 

A Szőnyi Benjámin Református Általános Iskoláról 2018 második félévében a fenntartótól független vizsgálatokból kiderült, hogy az ország 3585 általános iskolájának rangsorában, amit az elmúlt 6 év országos kompetenciaeredményeinek összehasonlításával készítettek el, az előkelő 118. helyen végzett. Csongrád megye 4. sz. választókörzetében a 2. legjobban teljesítő általános iskola.

 

Ez a tájékoztatás a fenntartó, Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség nevében kerül kiadásra a város közvéleménye számára.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Városházán járt a brit nagykövet

A Városházán járt a brit nagykövet

December 4-én délelőtti orosházi látogatása után tette tiszteletét Hódmezővásárhelyen...
Ha a vásárhelyieken múlik, a siker biztosra vehető

Ha a vásárhelyieken múlik, a siker...

A 660 eredeti recepttel a 380 oldalas könyv tévedhetetlen ajándék lehet a vásárhelyi jellegzetes konyhát, a...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.