GazdaságMiért késik a Petőfi utca 6. átadása

2018. december 4., kedd
 
Miért késik a Petőfi utca 6. átadása

Bán Csaba, az Ótemplomi Református Egyházközség nevében szerkesztőségünkhöz eljuttatott egy közleményt, amelyben a Petőfi utca 6. szám alatti épület (Az egykori Földhivatal) iskolai használatra történő átadás késlekedésének okát foglalta össze.

 

 

 

 

 

 

 

Tájékoztatás a Hódmezővásárhely Petőfi u. 6. sz. alatti ingatlan oktatási nevelési célra történő hasznosításáról

 

2018. július 26-án a Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség Presbitériuma, mint a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola fenntartójának döntéshozója a 30/2018 (07.26.) sz. presbiteri határozatában Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatától kérte a 6800 Hódmezővásárhely Petőfi utca 6. szám alatti ingatlant határozatlan időre, oktatási-nevelési feladatok ellátására.

 

2018. július 30-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a 887/2018. (VII.30) határozatában 2018. augusztus 15-ei hatállyal a fent nevezett ingatlan oktatási célra történő hasznosításához többségi szavazással, polgármesteri, alpolgármesteri és két képviselői ellenszavazat mellett, hozzájárult.

 

2018. augusztus 13-ai érkeztetéssel dr. Márki-Zay Péter Polgármester Úr jelezte, hogy jogi akadályok merültek fel az átadással kapcsolatban, amely akadályok 2018. szeptember elejére elhárulnak.

 

2018. október 24-ei keltezéssel dr. Márki-Zay Péter Polgármester Úr, előre nem egyeztetett, általa aláírt megállapodást küldött a fenntartó képviselőjének a szóban forgó ingatlan egy részének átadásáról.

 

A Vásárhelyi Valóság 2018. novemberi 7. számában a lapkiadásért felelős dr. Márki-Zay Péter Polgármester Úr az átadás késlekedését Bán Csaba lelkipásztorra, a fenntartó képviselőjére hárította.

 

A fenntartó képviselője 2018. november 13-ára együttes ülést hívott egybe, mert álláspontja szerint a Polgármester Úr által egyoldalúan beterjesztett megállapodás nem fedi az ez ügyben hozott 887/2018. (VI1.30) határozat tartalmát.

 

2018. november 13-án a fenntartó együttes ülésén a 21 tagú Közös Fenntartói Igazgatótanács a 121/2018 (11.13.) sz. határozatában és a 13 tagú Presbitérium a 36/2018 (11.13.) sz. presbiteri határozatában egyhangúlag a határozat tartalmának megfelelő megállapodás tervezetet terjesztett be Polgármester Úr és a Képviselőtestület tagjai felé azzal a kéréssel, hogy a decemberi közgyűlés elé az addigra átnézett és kölcsönösen elfogadott megállapodást a képviselőtestület szó szerint fogadja el. Ez által lehetőség nyílik arra, hogy 2019. január 1-jétől a fenntartó birtokba vegye az ingatlant, és átadja a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola részére. Ez az eredeti közgyűlési határozatban megállapított időponthoz képest már félév csúszást jelent, ami az oktatási feladatellátást nehezíti.

 

A tájékoztatás kiadásáig a megállapodás szövegének javítására javaslat nem érkezett.

 

2018. november 16-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma értesítette a fenntartót, hogy az általa az iskola bővítésére beadott „Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című, EFOP- 4.1.5-16-2017- 00099 azonosítószámú pályázata, bár szakmailag megfelelő volt, forráshiány miatt tartaléklistára került. Az iskola bővítésének lehetősége így korlátozódik.

 

A Szőnyi Benjámin Református Általános Iskoláról 2018 második félévében a fenntartótól független vizsgálatokból kiderült, hogy az ország 3585 általános iskolájának rangsorában, amit az elmúlt 6 év országos kompetenciaeredményeinek összehasonlításával készítettek el, az előkelő 118. helyen végzett. Csongrád megye 4. sz. választókörzetében a 2. legjobban teljesítő általános iskola.

 

Ez a tájékoztatás a fenntartó, Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség nevében kerül kiadásra a város közvéleménye számára.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Városházán járt a brit nagykövet

A Városházán járt a brit nagykövet

December 4-én délelőtti orosházi látogatása után tette tiszteletét Hódmezővásárhelyen...
Ha a vásárhelyieken múlik, a siker biztosra vehető

Ha a vásárhelyieken múlik, a siker...

A 660 eredeti recepttel a 380 oldalas könyv tévedhetetlen ajándék lehet a vásárhelyi jellegzetes konyhát, a...
 

És ezt már olvasta?

Módosították a költségvetést
Módosították a költségvetést A büdzsé módosításra az állami támogatások és korábban született közgyűlési határozatok átvezetése és a pályázatok miatt van szükség,
 
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC A hétvégén tartotta a Hód Úszó SE a JAKED-HÓD Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt. A HSÚVC a szezonzáró versenyen megnyerte a HÓD Kupát. Eredményekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.