SportMegtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

2019. február 15., péntek
 
Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

Vinnai István közleménye: a TAO-pénzek hiányában komoly veszélyben a hódmezővásárhelyi labdarúgás utánpótlás-nevelése. Mi sem tudjuk, mi történik március elseje után.

 

 

 

 

 


A Magyar Labdarúgó Szövetség határozatának értelmében a Hódmezővásárhelyi Futball Club közel 60 millió forintnyi TAO-s pénzre jogosult. Szeptember óta ebből 20 millió forintot sikerült lehívnia az egyesületüknek, amely összeg január végére elfogyott. A Hódmezővásárhelyi Futball Club utánpótlás-nevelése ezzel komoly veszélybe került. Utánpótlás csapatainkkal dolgozó edzőink és munkatársaink a januári bérüket már nem kapták meg, de a hamarosan induló utánpótlás-bajnokságok meccseire történő utazások sem megoldottak. Az egyesületünk munkatársai jelenleg ingyen végzik a munkájukat minden hétköznap és minden hétvégén.

 

Nem túlzás azt állítani, hogy az egyesületünk a huszonnegyedik órájába lépett. Amennyiben március elsejéig nem áll be változás a TAO-s pénzek lehívását illetően, könnyen lehet, hogy a vásárhelyi labdarúgás utánpótlás-nevelése megszűnik.

Fontos kiemelni, hogy az NB III-as felnőtt csapatunk anyagi háttere biztosított, a TAO-s összeget ugyanis csak az utánpótlás nevelésre lehet fordítani. Ugyanakkor, ha utánpótlás csapataink nem vesznek részt a számukra kiírt bajnokságokban, az a felnőtt csapatunk számára is szigorú szankciót jelenthet a szövetség részéről.

A vásárhelyi utánpótlás labdarúgásban több száz gyermek érintett, az ő sportolásuk került most komoly veszélybe. Az alagút végén pedig jelen pillanatban nem látni a fényt.

Edzőink jelenleg a foci iránti szeretetük és a klub, a munkájuk iránti elköteleződés miatt, de ingyen végzik a munkájukat. Nem szeretnék veszni hagyni a gyerekeket és cserben hagyni az egyesületet. Viszont tőlük sem várhatjuk el, hogy ingyen végezzék el feladataikat, nem tehetjük meg sem velük, sem a családjaikkal. Utánpótlás-nevelésünk eredményes – több csapatunk szerepel jelenleg is az adott bajnokság élmezőnyében és hisszük, hogy ezen a téren magas szakmai munka folyik a Hódmezővásárhelyi Futball Clubnál. Az eddig felépített szisztematikus rendszer most azonban inog. A jelenlegi helyzetünk, kár tagadni, kilátástalan, de bízunk az összefogás erejében és talán egy kis csodában, ami a futballban néha megtörténik. - olvasható Vinnai István közleményében.

 
 
Forrás: Vinnai István HFC társadalmi elnök
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére...

Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol...
Összejött a szezon első veresége

Összejött a szezon első veresége

Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.