BulvárMegismétlődött a tavalyi történet

2019. június 4., kedd
 
Megismétlődött a tavalyi történet

Hasonlóan a tavalyi évhez, még június első hetében sem szerepel a katasztrófavédelem szúnyoggyérítési listáján Csongrád Megye, illetve Hódmezővásárhely.

 

 

 

 

 

 

 

Tavaly a Vásárhelyi Hírekben írtuk, hogy a rendkívüli szúnyoginvázióra való tekintettel, április 23-án soron kívüli szúnyoggyérítést rendeltek meg, vagyis a melegködös szúnyoggyérítést Hódmezővásárhely és Mártély üdülő területén, összesen 380 ha területen április 25-én el is végezték. Alig két héttel később a vásárhelyi Önkormányzat saját költségén, ismét soron kívüli földi kémiai szúnyoggyérítést rendelt meg.

 

A Katasztrófavédelem tavaly is előbb a folyók és tavak környéki településeken végeztek szúnyoggyérítést, majd több héttel később vették sorba Csongrád Megye településeit. Idén hasonló helyzet állt elő, mert a Katasztrófavédelem nyilvánosan is elérhető listáján, (bár a Duna menti és balatoni településekkel végezve) még tervbe sincs véve, például Hódmezővásárhely.

 

A vásárhelyi Önkormányzat közlése szerint, jogosak a lakossági panaszok, hogy egyre több szúnyog rontja a közérzetet. Ezért most igyekeznek megkeresni a Katasztrófavédelemtől független szúnyoggyérítés anyagi forrását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

1920. június negyedike egyik legfájóbb pontja történelmünknek

1920. június negyedike egyik legfájóbb...

A Nemzeti Összetartozás Napján, mint minden évben Hódmezővásárhely is megemlékezik Trianonról....
Egy fényképész dinasztia hagyatéka

Egy fényképész dinasztia hagyatéka

Az Alföldi Galériában most megnyílt kiállítás a fényképészmesterek...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.