KözéletMegfelelt a törvényi előírásoknak az elnökválasztás

2018. január 26., péntek
 
Megfelelt a törvényi előírásoknak az elnökválasztás

A Szegedi Törvényszék végzése megerősítette, hogy a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség új elnöke Kissné Urgyán Mária. A január 19-én kelt végzés, azt is alátámasztja, hogy a tavaly novemberben tartott tisztújítás a törvényi előírásoknak megfelelt.

 

 

 

 

 

Oskovics György az elnökválasztással kapcsolatos kérdésünkre elmondta, a szövetség elnöksége és ő maga is a törvényesség maximális figyelembe vételével járt el az új elnök megválasztásakor. Erre az Alapszabályzat adja meg a precíz útmutatást, amelyet bárki megtekinthetett a szabályok értelmében csak a szövetség irodájában. Nem kell a civilszervezet elnökének nyugdíjasnak lennie, egyébként az országos szervezet elnöke sem az.

 

Mint ismeretes, két jelölt volt, Kissné Urgyán Mária és Zsarkóné Sánta Zsófia, az Újvárosi Olvasókör elnöke, aki több más városi szervezetben is aktívan részt vesz, továbbá a DÉLGÉP KFT. ügyvezetője.  

Időközben Zsarkóné visszalépett, döntését a Városi Televíziónak nyilatkozva azzal indokolta: „november 6-ára kaptam egy meghívót, hogy jelenjek meg. Ez a jelölt bemutatkozásáról szólt. Megjelentem, a Nyugdíjas Szövetség klubtagjai Vásárhelyről és a klubvezetők is ott voltak, ekkor szembesültem vele, hogy van másik jelölt is. Ezen a megbeszélésen döntöttem úgy, hogy visszalépek, mert láttam, hogy mennyire szabálytalanul volt az egész elrendezve, hiszen előzőleg nem közölték velem, hogy nem én jelölök vezetőségi tagokat, hanem a klubvezetők” – mondta Zsarkóné Sánta Zsófia.

 

Oskovics György ezzel kapcsolatban a Vásárhelyi Híreknek elmondta, mindegyik jelölt tisztában kellett, hogy legyen a szabályokkal, például a jelölő bizottság által felkért hét elnökségi tagot, a vezetőséget a jelölő bizottságnak kell javasolni, akiket a klubokból delegált 20 fős tagság választott meg. Ezeket a személyeket egyébként az új elnök, Kissné Urgyán Mária elfogadta.

 

Nem sokkal később önkormányzati képviselők, sajtótájékoztatón, illetve a közgyűlésen napirend előtti felszólalásban vonták kétségbe a választás tisztaságát, ezért javasolták a város részéről a támogatások felfüggesztését.

Nyilvánvalóan az eljárás törvényességét alátámasztó január 19-én kelt bírósági végzés ismeretében ez a javaslat okafogyottá válik.

 

Kissné Urgyán Mária, aki a Helyőrségi Könyvtár vezetője, a Vásárhelyi Hírek megkeresésére, határozottan kijelentette, számára az egyetlen cél, a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetségbe tartozó nyugdíjasok képviselése. Tisztsége 4 évre szól.

Mint ismeretes sem az elnöknek, sem a vezetőségnek a munkájáért nem jár díjazás vagy bármilyen juttatás.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

80 éves a legendás Cseresnyés

80 éves a legendás Cseresnyés

Vásárhely újkori helytörténetének egyik jelentős fejezete elevenedik meg a képekben, dokumentumokban gazdag...
Miért fontos a szervezetünknek az élőflóra

Miért fontos a szervezetünknek az élőflóra

Székbíró Zsuzsanna természetgyógyász a sokak életét megkeserítő, az...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.