KözéletMegfelelt a törvényi előírásoknak az elnökválasztás

2018. január 26., péntek
 
Megfelelt a törvényi előírásoknak az elnökválasztás

A Szegedi Törvényszék végzése megerősítette, hogy a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség új elnöke Kissné Urgyán Mária. A január 19-én kelt végzés, azt is alátámasztja, hogy a tavaly novemberben tartott tisztújítás a törvényi előírásoknak megfelelt.

 

 

 

 

 

Oskovics György az elnökválasztással kapcsolatos kérdésünkre elmondta, a szövetség elnöksége és ő maga is a törvényesség maximális figyelembe vételével járt el az új elnök megválasztásakor. Erre az Alapszabályzat adja meg a precíz útmutatást, amelyet bárki megtekinthetett a szabályok értelmében csak a szövetség irodájában. Nem kell a civilszervezet elnökének nyugdíjasnak lennie, egyébként az országos szervezet elnöke sem az.

 

Mint ismeretes, két jelölt volt, Kissné Urgyán Mária és Zsarkóné Sánta Zsófia, az Újvárosi Olvasókör elnöke, aki több más városi szervezetben is aktívan részt vesz, továbbá a DÉLGÉP KFT. ügyvezetője.  

Időközben Zsarkóné visszalépett, döntését a Városi Televíziónak nyilatkozva azzal indokolta: „november 6-ára kaptam egy meghívót, hogy jelenjek meg. Ez a jelölt bemutatkozásáról szólt. Megjelentem, a Nyugdíjas Szövetség klubtagjai Vásárhelyről és a klubvezetők is ott voltak, ekkor szembesültem vele, hogy van másik jelölt is. Ezen a megbeszélésen döntöttem úgy, hogy visszalépek, mert láttam, hogy mennyire szabálytalanul volt az egész elrendezve, hiszen előzőleg nem közölték velem, hogy nem én jelölök vezetőségi tagokat, hanem a klubvezetők” – mondta Zsarkóné Sánta Zsófia.

 

Oskovics György ezzel kapcsolatban a Vásárhelyi Híreknek elmondta, mindegyik jelölt tisztában kellett, hogy legyen a szabályokkal, például a jelölő bizottság által felkért hét elnökségi tagot, a vezetőséget a jelölő bizottságnak kell javasolni, akiket a klubokból delegált 20 fős tagság választott meg. Ezeket a személyeket egyébként az új elnök, Kissné Urgyán Mária elfogadta.

 

Nem sokkal később önkormányzati képviselők, sajtótájékoztatón, illetve a közgyűlésen napirend előtti felszólalásban vonták kétségbe a választás tisztaságát, ezért javasolták a város részéről a támogatások felfüggesztését.

Nyilvánvalóan az eljárás törvényességét alátámasztó január 19-én kelt bírósági végzés ismeretében ez a javaslat okafogyottá válik.

 

Kissné Urgyán Mária, aki a Helyőrségi Könyvtár vezetője, a Vásárhelyi Hírek megkeresésére, határozottan kijelentette, számára az egyetlen cél, a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetségbe tartozó nyugdíjasok képviselése. Tisztsége 4 évre szól.

Mint ismeretes sem az elnöknek, sem a vezetőségnek a munkájáért nem jár díjazás vagy bármilyen juttatás.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

80 éves a legendás Cseresnyés

80 éves a legendás Cseresnyés

Vásárhely újkori helytörténetének egyik jelentős fejezete elevenedik meg a képekben, dokumentumokban gazdag...
Miért fontos a szervezetünknek az élőflóra

Miért fontos a szervezetünknek az élőflóra

Székbíró Zsuzsanna természetgyógyász a sokak életét megkeserítő, az...
 

És ezt már olvasta?

Módosították a költségvetést
Módosították a költségvetést A büdzsé módosításra az állami támogatások és korábban született közgyűlési határozatok átvezetése és a pályázatok miatt van szükség,
 
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC A hétvégén tartotta a Hód Úszó SE a JAKED-HÓD Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt. A HSÚVC a szezonzáró versenyen megnyerte a HÓD Kupát. Eredményekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.