SportMegérdemelt vastaps a Hódtóiban

2019. január 19., szombat
 
Megérdemelt vastaps a Hódtóiban

A Tiszaújváros ellen lépett pályára január 19-én, szombaton, az NB I/B Zöld csoportjában a listavezető Vásárhelyi Kosársuli. A 15. fordulóban a Hódtói Sportcsarnokban nem is lehetett más a sárgamezes alakulat célja, mint az újabb győzelem megszerzése.

 

 

 

 

 

 

Deja vu érzésünk lehetett a mérkőzés elején, hisz gyakorlatilag ugyanúgy kezdett a Kosársuli, mint egy hete, a Salgótarján ellen: Vas Péter kettőből két jó triplával kezdett, hozzá társult Molnár Bence, valamint Perák Denis kiváló játéka. Kovács József triplájánál már tizennégy pont volt a hazai fór (24-10), hogy aztán az amerikai Hill, valamint Gáspár vezetésével feljebb zárkózzanak a vendégek – utóbbi zsákolásával immár 24-18-ra. A negyed utolsó perce Vuk Pavlovicnak hála ismét vásárhelyi részre dőlt (28-18).

 

A tízpontos differenciát a második játékrészben növelni tudta Tóth Tamás gárdája, a csapatjátékot jó támadások és védekezések rakták a helyére, így hiába indult be a vendégek triplagyárosa, Pongrácz, már tizenöttel is mentünk (43-28). Mindkét tréner időt kért, de a stabil Kosársuli-vezetésre amellett, hogy nagy taktikai és fizikai csata zajlott a parketten, nem volt komoly ellenszere a kékmezeseknek, így a szünetre viszonylag nyugodt előnnyel vonulhattunk (51-37).

 

A harmadik negyedben fokozódott a tempó, csak úgy záporoztak a kosarak mindkét félnél, ebből a rohanásból pedig a Tiszaújváros jött ki jobban. Többek között Hill látványos zsákolása és Pongrácz hármasai által hat pontra zárkóztak fel (56-50), és hiába igyekezett összerántani a csapatot Vas Péter és Molnár Bence, megnyugtatóan ellépni nem sikerült a tíz perc során (79-69).

 

A kiválóan beszálló Rostás Imre négy kettőpontosa a létező legjobbkor jött a zárónegyed kezdetén, a kissé elfáradó vendégekkel szemben felpörgött a Kosársuli, a megszerzett labdákhoz pedig eredményes ziccerek kapcsolódtak. Gyakorlatilag már a játékrész közepén eldőlt a találkozó sorsa, bebiztosította a győzelmet a sárgamezes alakulat, majd Kelemen Balázs triplájával már a százpontos álomhatárt is átléptük (102-78). Két és fél perccel a vége előtt a közönség vastapssal üdvözölte a huszonhárom ponttal legeredményesebbként záró Vas Pétert, a lefújás után pedig az egész csapatnak zenghetett a Sportcsarnok közönsége: ismét 104 pontig jutott a Kosársuli, ismét győztek (immár hétből hetedszer itthon), és továbbra is vezetik a bajnokságot!

 

NB I/B Zöld csoport, 15. forduló:
Vásárhelyi Kosársuli-Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 104-87 (28-18, 23-19, 28-32, 25-18)

 

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, Reisz, Szalóki
Kosársuli: MOLNÁR 18/3, Béres 6, Bálint 10, VAS 23/9, Perák 8.
Csere: Pavlovic 11, Varga 7/3, Kovács 5/3, Börcsök 3, Rostás 8, Kelemen 5/3, Czégel -.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tiszaújváros: KISS 21/3, Gáspár 7, Szabó N. 2, HILL 21/3, Jónás 6.
Csere: Kovács 4, Szabó D. 1, Szilasi 2, PONGRÁCZ 19/15, Molnár 2, Dorvekinger 2.
Vezetőedző: Szendrey Zsombor

 

Tóth Tamás: „Kiválóan kezdtük a mérkőzést, öt perc után már 21-8 volt ide. Ezek után kissé visszaestünk támadásban és védekezésben, ugyanakkor sikerült szinte végig kontrollálnunk a játékot, a hajrában pedig jó teljesítménnyel őriztük meg az előnyünket. A hibákat ki kell javítanunk, de jó úton járunk!”

 

U20-as gárdánknak is sikerült itthon tartani a két pontot, Béres Nándor vezetésével a kiélezett utolsó pár percben megőrizte előnyét a csapat, így végül 96-90 lett a végeredmény.

 

Jövő héten ismét hazai pályán játszik a Kosársuli, január 26-án a Sopron lesz az ellenfél.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Alkotások a természet elemeiből

Alkotások a természet elemeiből

A vásárhelyi tájhoz több mint hat évtizede kötődő alkotó, Holler László festőművész...
Csak négy órán át örülhettek a zsákmánynak

Csak négy órán át örülhettek a zsákmánynak

Középkorú külföldi állampolgárok fosztották ki percek alatt a hódmezővásárhelyi...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.