SportMárkus - Rettenetes - Molli duplázott Hajdúböszörményben

2019. április 27., szombat
 

Április 17. és 20-a között rendezték meg Hajdúböszörményben a Magyar Korcsoportos Egyéni és Csapat Rapid Sakk Bajnokságot, melyen Márkus Molli szenzációs játékot mutatva mind egyéniben, mind csapatban egy-egy aranyéremmel lett gazdagabb és ezzel ismét csak öregbítette a sikeres hódmezővásárhelyi sakkutánpótlás hírét.

 

 

 

 

 

 

Csakugyan rászolgált a vásárhelyi sakkozó gyerekek között a „Rettenetes Molli”-ként ismert jelzős névre a 12 és fél éves nemzetközi női mester-jelölt kislány, hiszen az egymást követő két verseny alatt összesen 15 játszmát váltott, és 1 vereség és két döntetlen mellett, minden partiját megnyerte. Remek egyéni játékának köszönhetően Kopasz Dániel a Maróczy SE csapatvezetője bizalmat szavazott az U18-as csapatban való részvételre, amit meg is hálált, hiszen a 4 tagú team második legjobb pontszerzője lett, sőt a negyedik táblán nyújtott teljesítménye miatt a 3. helyen végzett a tábladíjasok összesített rangsorában.

 

Molli anyaegyesülete a Vásárhelyi Pákozdy FSSE, de vendégjátékosként a Szegedi Maróczy SE színeiben is játszik. Molli mellett még több vásárhelyi gyerek is játszik a szegedi egyesületben „főállásban”, akik szintén részt vettek ezen az erőpróbán és szépen helyt is álltak.

 

Az L10-es korcsoportban Herczeg Zsófia 5,5 pontot szerezve a 8. helyen végzett.

 

Az L12-es korcsoportban Herczeg Viktória 4 ponttal, a 14. Ebben a korcsoportban Márkus Molli Amina első kiemelthez méltóan mindössze egy döntetlent engedélyezve ellenfeleinek, a lehetséges 9-ből 8,5 pontot elérve – másfél pontos előnnyel végzett a második helyezett előtt – első helyezést ért el.

 

Az L 14-es korcsoportban Kis Izabella 4,5 ponttal a 14. helyen végzett.

 

Az F12-es korcsoportban az 5,5 pontot gyűjtő Megyasszai Balázs a 7. lett.

 

A 6 fordulós Csapatversenyen az U10-es korcsoportban a Szegedi Maróczy SE színeiben versenyző Herczeg Zsófia csapata második tábláján 3,5 pontot szerezve a 9. helyen végzett.

 

Az U14-es korcsoportban a Maróczy SE két csapatot is indított. A Maróczy SE „A” csapatában Megyaszai Balázs az első táblán 3, míg Kis Izabella a harmadik táblán 2 pontot gyűjtve a 11. helyhez segítette az összesen 12 pontot elérő csapatát. A Maróczy SE „B” csapatában is volt vásárhelyi játékos Herczeg Viktória személyében, aki csapata 10,5 pontjához és 16. helyéhez 3 ponttal járult hozzá.

 

Az U18-as korosztályban (15-18 éves korosztály) a Maróczy SE csapata hatalmas küzdelemben szerezte meg az első helyet.

A csapat tagjai: Tubak Dániel (5p.), Koszta Benedek (3p.), Kelemen Dávid (3p.), Márkus Molli Amina (4,5p.), Szamkó Szabolcs (0,5p.).

 
 
Forrás: Tőkés János
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi felnőtt, gyerek sakksikerek

Vásárhelyi felnőtt, gyerek sakksikerek

A vásárhelyi sakkozók remek versenyeredményeiről számolhatunk be ismét. A fiatalabb korosztály mellett...
Az emlékév újabb nagyszabású kiállítása

Az emlékév újabb nagyszabású kiállítása

A Tornyai János Múzeum tíz kiállítótermében a százötven éve született Tornyai...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.