BulvárMajális a Népkertben régi fényében

2019. május 2., csütörtök
 
Majális a Népkertben régi fényében

A vásárhelyiek már megszokták, hogy ha a család majálisozna, legalább Szegedig kell utazni. Idén ez már okafogyottá vált.

 

 

 

 

 

 

Modern köntösben a régi idők majálisát idézte a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Városi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat által szervezett majális a Népkertben.

Elsején délelőtt a programok sokasága a város új tavas szabadidő parkjának avatásával kezdődött. Mint arról többször írtunk, a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén 19 ezer négyzetméteres területre impozáns park épült 3000 négyzetméteres tóval. A 831 millióból épült pihenő-, játszó-, sportterület és pavilon is.   

 

Tíz órától este tízig minden generáció számára – de azért elsősorban a gyerekre számítva - sokszínű programmal és persze ételt, italt árusító pavilonokkal, vidámparkkal várták a vásárhelyieket. Már a kezdésre nagy számban érkeztek családok, szinte egész nap hömpölygő tömeg élvezte a napos, néha kissé borús május elsejét. Nemcsak az agglomerációból utazott be sok család, de az évtizedek után először rendezett sokszínű majális a környező településekről is nagy számú vendéget csalt a Népkertbe.

A facebookra felkerült nagyon sok fotó tanúsága szerint ritka jó hangulatú, felszabadult, mosolygós napot könyvelhet el a vásárhelyi Önkormányzat és a Városi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb variációk a régi témára

Újabb variációk a régi témára

A vásárhelyi szakképzést is érintő változás, hogy jövő szeptemberben a szakgimnáziumok...
Diadalmenetben a HLKC

Diadalmenetben a HLKC

Több, mint 80 gólos bajnoki meccsen szerezte meg az újabb győzelmét a HLKC Felnőtt Női csapata.
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.