BulvárMajális a Népkertben régi fényében

2019. május 2., csütörtök
 
Majális a Népkertben régi fényében

A vásárhelyiek már megszokták, hogy ha a család majálisozna, legalább Szegedig kell utazni. Idén ez már okafogyottá vált.

 

 

 

 

 

 

Modern köntösben a régi idők majálisát idézte a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Városi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat által szervezett majális a Népkertben.

Elsején délelőtt a programok sokasága a város új tavas szabadidő parkjának avatásával kezdődött. Mint arról többször írtunk, a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén 19 ezer négyzetméteres területre impozáns park épült 3000 négyzetméteres tóval. A 831 millióból épült pihenő-, játszó-, sportterület és pavilon is.   

 

Tíz órától este tízig minden generáció számára – de azért elsősorban a gyerekre számítva - sokszínű programmal és persze ételt, italt árusító pavilonokkal, vidámparkkal várták a vásárhelyieket. Már a kezdésre nagy számban érkeztek családok, szinte egész nap hömpölygő tömeg élvezte a napos, néha kissé borús május elsejét. Nemcsak az agglomerációból utazott be sok család, de az évtizedek után először rendezett sokszínű majális a környező településekről is nagy számú vendéget csalt a Népkertbe.

A facebookra felkerült nagyon sok fotó tanúsága szerint ritka jó hangulatú, felszabadult, mosolygós napot könyvelhet el a vásárhelyi Önkormányzat és a Városi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb variációk a régi témára

Újabb variációk a régi témára

A vásárhelyi szakképzést is érintő változás, hogy jövő szeptemberben a szakgimnáziumok...
Diadalmenetben a HLKC

Diadalmenetben a HLKC

Több, mint 80 gólos bajnoki meccsen szerezte meg az újabb győzelmét a HLKC Felnőtt Női csapata.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.