SportMagabiztos HLKC győzelem

2018. október 15., hétfő
 
Magabiztos HLKC győzelem

Nem brillíroztak ugyan a bajnokság negyedik fordulójában, de így is magabiztosan hozták el a két pontot Gyomaendrődről az NBII felnőtt bajnokság negyedik fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Újabb győzelmükkel továbbra is holtversenyben állnak a tabella élén a Gyulával, jobb gólkülönbséggel jelenleg a békés megyeiek állnak az első helyen. 

A Nagy Emesét és Klemm Katát sérülés miatt ezúttal is nélkülöző vásárhelyi csapet játékára rányomta a bélyegét az andalítóan kellemes, meleg őszi délután, valamint a támadásait lassan szövögető hazaiak “tempója”. - olvasható a hlkc honlapjának elemzésében.

Látszott ugyan a két csapat közti tudásbeli különbség, de ezt az első félidőben nem tudták az eredményben is egyértelműen realizálni. Nagyszerű periódusokat és megoldásokat bosszantó hibák követték, így a félidőre csupán három gólos előnnyel vonulhattak. (10-13).


A szünetben Dankó Ervin “fejmosást” tarthatott, mert egy sokkal élesebb, dinamikusabb HLKC tért vissza a pályára. Ennek eredményeként 10 perc alatt produkáltak egy 5-1-es időszakot. Sikerült 6-7 góllal ellépni a hazaiaktól, sőt a 48. percben már 8 volt közte (15-23). Ebben az időszakban már egész jól működött a rendezetlen védelem elleni támadásuk, és végre belső játékosaik is nagyobb felelősséget vállaltak az egy-egy elleni játékokkal. A végjátékban benne volt egy nagyobb arányú győzelem lehetősége is, de ahogy a meccs elején, úgy a végén is “illedelmes” vendégek voltak. Az utolsó 10 percben felváltva estek a gólok, így visszafogott teljesítménnyel, de magabiztos 7 gólos sikert aratotta HLKC.

 

 

Gyomaendrődi NKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 24-31 (10-13)


NBII női felnőtt bajnoki mérkőzés
Gyomaendrőd, 2018.10.13. – 120 néző

Játékvezetők: Cano Ramos Aitor, Oláh Barnabás

 

Versenybíró: Körmendi Péter
HLKC: Ádász – Török 5, Balogh 2, Lukács 3, Szabó 2, Blaskovics 3, Székesi, Cs: Áncsán (k), Becsei 10, Kandó, Horváth 4, Bálint 2, Kovács, Nagy

 

Dankó Ervin vezetőedző: “Az eredmény nem tükrözi hűen azt a mérkőzést, amit játszottunk. Igaz én mindig mondom, hogy a tabellán hátrább álló csapatok ellen idegenben nagyon-nagyon nehéz. Hiszen azt a fordulatszámot, azt a játékot, amit mi szeretnénk játszani, nagyon nehéz előidézni ilyenkor, mert az ellenfél alapvetően nem partner ebben. Így egy kicsit nyögtünk, de ahogy a nagyok szokták mondani a győzelmet nem kell megmagyarázni. Nagyon örülünk a negyedik győzelmünknek.”

 

A bajnokság következő fordulójába, október 20-án a tabella 5. helyén álló Bácsalmás csapatát fogadjákk a Balogh Imsiben (kezdés 16 óra).

 

 
 
Forrás: hlkc
VH
 

Olvassa el ezt is!

Közgyűlés kevés érdemi munkával

Közgyűlés kevés érdemi munkával

Nem vették napirendre a testület feloszlatásáról szóló előterjesztést. Csaknem...
Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Október 12-én a Városházán díszközgyűlés keretében pedagógus arany- és...
 

És ezt már olvasta?

Háromszorosára nőtt az influenzások száma
Háromszorosára nőtt az influenzások száma Újabb tucatnyi kórházban vezettek be látogatási tilalmat. Valószínű hamarosan a vásárhelyi kórház is sorra kerül. Most a 15-34 évesek közül kerül ki a legtöbb beteg.
 
Folytatódnak a kifizetések
Folytatódnak a kifizetések A MÁK szerint több mint 661 milliárd forint agrártámogatást utaltak el tavaly. Folytatódik az egységes területalapú támogatás, illetve a zöldítés támogatás kifizetésével.
 
Ökumenikus imahét
Ökumenikus imahét Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak. A vásárhelyi keresztyén felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez
 
Új parancsnok a dandár élén
Új parancsnok a dandár élén A Hódmezővásárhelyi Helyőrséget is magába foglaló MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoki teendőit Szloszjár Balázs ezredes vette át.
 
A Tornyai Emlékév nyitánya
A Tornyai Emlékév nyitánya Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás a festőművész nevét viselő hódmezővásárhelyi múzeumban pénteken.
 
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja A vásárhelyi Klímanócskák már tudják, hogy az egyre rövidebb életű hóember a fenyegető klímaváltozás hírnöke, de a jókedv és vidámság jelképe is. Képekkel.
 
Programok Hódmezővásárhelyen
Programok Hódmezővásárhelyen Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül.