SportMagabiztos HLKC győzelem

2018. október 15., hétfő
 
Magabiztos HLKC győzelem

Nem brillíroztak ugyan a bajnokság negyedik fordulójában, de így is magabiztosan hozták el a két pontot Gyomaendrődről az NBII felnőtt bajnokság negyedik fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Újabb győzelmükkel továbbra is holtversenyben állnak a tabella élén a Gyulával, jobb gólkülönbséggel jelenleg a békés megyeiek állnak az első helyen. 

A Nagy Emesét és Klemm Katát sérülés miatt ezúttal is nélkülöző vásárhelyi csapet játékára rányomta a bélyegét az andalítóan kellemes, meleg őszi délután, valamint a támadásait lassan szövögető hazaiak “tempója”. - olvasható a hlkc honlapjának elemzésében.

Látszott ugyan a két csapat közti tudásbeli különbség, de ezt az első félidőben nem tudták az eredményben is egyértelműen realizálni. Nagyszerű periódusokat és megoldásokat bosszantó hibák követték, így a félidőre csupán három gólos előnnyel vonulhattak. (10-13).


A szünetben Dankó Ervin “fejmosást” tarthatott, mert egy sokkal élesebb, dinamikusabb HLKC tért vissza a pályára. Ennek eredményeként 10 perc alatt produkáltak egy 5-1-es időszakot. Sikerült 6-7 góllal ellépni a hazaiaktól, sőt a 48. percben már 8 volt közte (15-23). Ebben az időszakban már egész jól működött a rendezetlen védelem elleni támadásuk, és végre belső játékosaik is nagyobb felelősséget vállaltak az egy-egy elleni játékokkal. A végjátékban benne volt egy nagyobb arányú győzelem lehetősége is, de ahogy a meccs elején, úgy a végén is “illedelmes” vendégek voltak. Az utolsó 10 percben felváltva estek a gólok, így visszafogott teljesítménnyel, de magabiztos 7 gólos sikert aratotta HLKC.

 

 

Gyomaendrődi NKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 24-31 (10-13)


NBII női felnőtt bajnoki mérkőzés
Gyomaendrőd, 2018.10.13. – 120 néző

Játékvezetők: Cano Ramos Aitor, Oláh Barnabás

 

Versenybíró: Körmendi Péter
HLKC: Ádász – Török 5, Balogh 2, Lukács 3, Szabó 2, Blaskovics 3, Székesi, Cs: Áncsán (k), Becsei 10, Kandó, Horváth 4, Bálint 2, Kovács, Nagy

 

Dankó Ervin vezetőedző: “Az eredmény nem tükrözi hűen azt a mérkőzést, amit játszottunk. Igaz én mindig mondom, hogy a tabellán hátrább álló csapatok ellen idegenben nagyon-nagyon nehéz. Hiszen azt a fordulatszámot, azt a játékot, amit mi szeretnénk játszani, nagyon nehéz előidézni ilyenkor, mert az ellenfél alapvetően nem partner ebben. Így egy kicsit nyögtünk, de ahogy a nagyok szokták mondani a győzelmet nem kell megmagyarázni. Nagyon örülünk a negyedik győzelmünknek.”

 

A bajnokság következő fordulójába, október 20-án a tabella 5. helyén álló Bácsalmás csapatát fogadjákk a Balogh Imsiben (kezdés 16 óra).

 

 
 
Forrás: hlkc
VH
 

Olvassa el ezt is!

Közgyűlés kevés érdemi munkával

Közgyűlés kevés érdemi munkával

Nem vették napirendre a testület feloszlatásáról szóló előterjesztést. Csaknem...
Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Október 12-én a Városházán díszközgyűlés keretében pedagógus arany- és...
 

És ezt már olvasta?

Befejezi a játékot Vas Péter
Befejezi a játékot Vas Péter A rajongóknak azonban nem kell megijedniük, hiszen a sportoló ezután a pálya mellől, a szakmai stábban segíti majd a vásárhelyieket.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.33.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.33.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Hat éve hunyt el a vásárhelyi uszoda névadója
Hat éve hunyt el a vásárhelyi uszoda névadója Játékosként háromszor, edzőként egyszer nyert olimpiai aranyérmet a vízilabda-válogatottal, a sportág történetének egyik legnagyobb klasszisa volt.
 
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása Augusztus 16-17-én izgalmas és látványos ökölvívómeccseket láthattak a sportbarátok Szegeden, a Stefánián, a kétnapos Fesztivál-kupán.
 
Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.