SportLesz ez még jobb is!

2019. október 1., kedd
 
Lesz ez még jobb is!

A Vásárhelyi Kosársuli a DEAC U23 otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának 2. fordulójában. A Békés elleni szoros vereséget követően a sérültek hiányában is joggal bízhattunk abban, hogy sikerül javítani, ám a "szegény embert az ág is húzza" alapon újabb játékosunk dőlt ki, és végül nagy kiütésbe futottunk bele.

 

 

 

 

 

 

A Kovács, Varga Á., Pavlovic, Hargitai, Perák ötössel kezdte a találkozót az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban Tóth Tamás gárdája, ahol az ellenfél az előző szezonhoz képest kissé átalakuló, új edzővel (az A-csoportosokhoz kerülő Kovács Adrián helyét Kádár Tamás vette át) felálló vendéglátó kezdett jobban. Tóth triplája után 8-2 állt az eredményjelzőn a negyedik perc elején, a támadásban elkövetett hibákat azonban Molnár Bence és az ezúttal is kiváló teljesítménnyel előrukkoló Varga Ákos vezényletével hamar sikerült abszolválnia a Kosársulinak. Más kérdés, hogy milyen áron, hisz Vuk Pavlovic sajnos már az ötödik percben csatlakozott a Kelemen, Rostás, Varga Zalán trióhoz a sérültek listáján. 

 

 

A 14-14-es első negyedet nem követte újabb jó játékrész, és a debreceniek szépen-lassan elléptek a mieinktől. A második negyed 17-7-es eredménye 31-21-es állást eredményezett a szünetre, és sajnos a második félidő is egyértelműen a pontosabb és lendületesebb hazaiaké volt. Tegyük hozzá, hogy a tízfős, erősen megtizedelt és szárnyaszegett vásárhelyi kontingens igyekezett szívvel-lélekkel küzdeni, de sem védekezésben, sem támadásban nem jött össze semmi, a távolik sikeres aránya (40-ből 11 sikeres tripla a DEAC-nál, 21-ből 2 a Kosársulinál) pedig döntő pontot jelentett. 

 

A végjátékot megnyomta Kádár Tamás alakulata, fiataljaik közül a 16 esztendős Kiss Kolos 16 pontig jutott, és végül 81-52-es vereséget mértek Tóth Tamás legénységére. Varga Ákos 17 ponttal és 17 lepattanóval ismét dupla-duplával zárt, míg a három fiatal, Balogh, Bodócsi és Ságodi összesen 23 percet kapott. Temetni nem kell a csapatot, hisz lesz ez még jobb is...

 

NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

DEAC U23 – Vásárhelyi Kosársuli 81-52 (14-14, 17-7, 18-14, 32-17)

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Vezette: Gál, Domán, Marton

 

DEAC: Tóth B. 16/3, Kiss 16/12, Asszú 16/9, Opre 2, Fábián 4.

csere: Csikai 2, Gáspár 10/3, Sólyom 6, Balázsi –, Berzi 3/3, Orosz –, Nemes 6/3.

Vezetőedző: Kádár Tamás

 

Kosársuli: Kovács -, VARGA Á. 17/6, Pavlovic -, Hargitai 8, Perák 6.

csere: Bálint 4, Molnár 11, Acimovic 2, Balogh -, Ságodi 4, Bodócsi -.

Vezetőedző: Tóth Tamás 

Tóth Tamás: "Már az ötödik percben sajnos lesérült az irányítónk, így már négy a felnőttkorú maródi játékosaink száma. A páros negyedekben fizikailag elfogytunk, ráadásul a kétszáz percből összesen százhúszat U20-as játékosok töltöttek a pályán, de így is próbáltam kihozni a legtöbbet ebből a nehéz helyzetből. Gratulálok a jól játszó Debrecennek, minden fronton jobban teljesítettek."

 

Ami a folytatást illeti, szombaton jön az első hazai mérkőzés a szezonban, az Újpest látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjamin-Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Időmorzsák 2 - Sz..ó Lenin

Időmorzsák 2 - Sz..ó Lenin

Új sorozatunkban Hódmezővásárhely félévszázaddal ezelőtti apró történéseiből...
A vásárhelyi atléta ismét teljesítette a Spartathlont

A vásárhelyi atléta ismét teljesítette a...

246 kilométeres futás. Kimondva is sok, teljesítve pedig hatalmas sportteljesítmény. A vásárhelyi...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.