SportLépéselőnyben a Kosársuli

2019. május 5., vasárnap
 
Lépéselőnyben a Kosársuli

Nagy mérkőzéssel kezdődött meg az NB I/B Zöld csoportjának elődöntős párharca szombat este a Hódtói Sportcsarnokban. Az alapszakaszt megnyerő, majd a DEAC U23 elleni negyeddöntőt 2-0-val abszolváló Vásárhelyi Kosársuli ellenfele a Salgótarjáni KSE a legjobb négy között, és jól tudjuk, itt már pláne nincs könnyű találkozó. Ez sem volt az, a nógrádiak méltó ellenfélként küzdöttek a bevehetetlen, felfokozott hangulatú vásárhelyi erődben.

 

 

 

 

 


Pontszegényen indult a meccs, a kilátogató szurkolók már Bálint Erik nyitókettesét és Vas Péter szokásosnak mondható tripláját is tapssal fogadták – hát még néhány pillanattal később Béres Nándor látványos blokkját. A mieinket az erős csapatjáték vitte előre, mindenki egyaránt kivette a részét a védekezésből és a támadásból, ugyanakkor a sok vendégfaultból adódó lehetőséget kihagyott büntetők követték. A szoros taktikai harcból leheletnyivel a Kosársuli jött ki jobban, 19-14-gyel zárult az első negyed.

 

A folytatásban tovább növeltük előnyünket, Bálint Erik százszázalékosan dobta a középtávoliakat, Béres Nándor egy szép hármassal szállt be az összecsapásba, Molnár Bence esésből elhajított labdája pedig úgy hullott be függőlegesen az égből, hogy úgy éreztük, a hazai pálya varázsának fogalma tényleg létezik. Jött is az időkérés Ughy Alberttől, és jól is cselekedett a tarjáni tréner – Czégel triplájával a játékrész közepén már 12 ponttal (33-21) mentünk, aztán szépen-lassan közelebb lopództak a vendégek. A felzárkózás 38-36-nál állt meg, jókor érkezett tehát vásárhelyi szempontból a félidőt jelentő dudaszó.

 

Pláne úgy, hogy a pihenőt követően mintha az öltözőben ragadtak volna a pirosmezesek. Vas, Perák és Béres vezetésével másfél perc alatt tíz pontos fórt alakítottunk ki, csapatkapitányunk zseniális berepülős pöccintésénél felrobbant a csarnok. Varga Zalán kettesét követően ezúttal hiába kértek időt a salgótarjániak, a differencia nőtt és nőtt, Pavlovic büntetőjénél már 61-44 állt az eredményjelzőn. A negyed végét azonban 6-0-s rohammal zárta az ellenfél, így nyugalomra nem akadt ok a hajrára fordulva.

 

Molnár perceivel indult a végjáték, 68-57-nél, öt minutummal az utolsó dudaszó előtt pedig még nem is igazán sejthettük, milyen fordulatokat tartogat a rangadó. A semmiből megindult felfelé a Salgótarján, a mi támadásaink nem ültek, miközben Herendic és Boinitzer gyors hirtelenjében 70-67-re módosította az állást. Az igazi ki-ki ütközet egy balszerencsés ütés után (Herendic nyúlt oda Varga szájához) rázta fel igazán a hazai közönséget, hogy aztán Vas Péter triplája, majd Molnár és Varga sikeres büntetői gyakorlatilag eldöntsék a meccs végkimenetelét. A taktikai utasításokkal tűzdelt időkérések során mindkét edző igyekezett kisakkozni a győzelmet, mindez Tóth Tamás számára sikerült jobban, hisz a faultok utáni bónuszokkal okosan gazdálkodva behozhatatlan előnyre tettünk szert. A dudaszó pillanatában Vas szép hármasa méltón zárta le a találkozót: 82-74-es arányban diadalmaskodtunk, és egy nagy lépéssel közelebb kerültünk a feljutáshoz!

 

NB I/B Zöld csoport, elődöntő, első mérkőzés:

Vásárhelyi Kosársuli-Salgótarjáni KSE 82–74 (19-14, 19-22, 23-14, 21-24)

 

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Hervay, Kovács, Jurák
 

Kosársuli: Molnár 13/3, Kovács 5/3, Bálint 10, Vas 16/12, Perák 5,
Csere: VARGA 15, Béres 10/6, Pavlovic 1, Börcsök -, Czégel 3/3, Rostás 4.
Vezetőedző: Tóth Tamás

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Kosársuli javára

 

Tóth Tamás: „Hullámzó mérkőzést sikerült megnyernünk, amit érzésem szerint szinte végig mi kontrolláltunk. Mindkét társaság becsületesen felkészülést egymásból, izgalmas taktikai csata folyt. Lépéselőnybe kerültünk, most még kicsit lehet ünnepelni, de holnaptól már a szerdai visszavágóra készülünk. Remek hangulat, remek elődöntő, de sokat kell javulnunk szerda estére. Gratulálok a játékosaimnak!”

 

Ughy Albert: „Gratulálok a Vásárhelynek. Sok olyan dolgot elhibáztunk támadásban és védekezésben egyaránt, amikről a meccs előtt direkt beszéltünk. Szerdán visszavágunk!”

 

Folytatás május 8-án, szerdán 19 órakor Salgótarjánban. Amennyiben a Kosársuli diadalmaskodik, úgy tovább lép a fináléba, egyúttal feljut az NB I/B Piros csoportjába. Ha a Salgótarján győz, akkor harmadik mérkőzésre kerül sor május 11-én, szombaton 18 óra 30 perckor a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Párbeszéd címmel tartottak tárlatvezetést az Alföldi Galériában

Párbeszéd címmel tartottak tárlatvezetést...

Dömötör Mihály fotóművész és Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum...
Országos harmadik a Hwarangdo

Országos harmadik a Hwarangdo

A vásárhelyi sportegyesületnek minden oka megvan a büszkeségre, hiszen 21 érmes helyezéssel...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.