SportLendületben a HLKC

2018. november 26., hétfő
 
Lendületben a HLKC

A vásárhelyi kézilabdás Felnőtt csapata a Felföldi István SE csapatát látta vendégül az NBII hétvégi fordulójában. Az ellenfél a 10. helyen áll a tabellán, így a két csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján magabiztos győzelemre készültek a vásárhelyiek.

 

 

 

 


A mezőny végén álló újkígyósiak elleni mérkőzés első félideje igazi adok-kapok játékot hozott, melyben egyik csapat sem a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Ennek eredményeként harminc perc alatt negyven gól esett, szerencsére ebből 23-at a vásárhelyiek szereztek, de a kifejezetten erős belső hármassal, hatékony átlövőkkel felálló vendégcsapat is beköszönt 17 alkalommal (félidő 23-17).

 

A szünetben Dankó Ervin vezetőedző feladata a védekezés megszilárdítása lehetett, aminek szemmel látható eredményeként rögtön jöttek is a keményebb megállító faultok, így a kapusteljesítmény is feljavult.  Támadásban viszont szerencsére nem történt változás, az egyre jobban fáradó újkígyósiak ellen kis túlzással tetszés szerint szerezték a gólokat. Több, az elmúlt fordulókban kevesebb játéklehetőséget kapó játékos is bizonyíthatott, sőt a mérkőzés hajrájában újoncot is avathatott a Vásárhely, a saját nevelésű, 15 éves Ötvös Netti személyében.

A HLKC 16 gólos győzelme megérdemelt, a csapat az előző forduló botlása – a Gyulasport NKFT-től elszenvedett 26-24-es veresége - után közönségszórakoztató játékkal, helyenként kifejezetten látványos megoldásokkal szolgálta ki szurkolóikat.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Felföldi István SE 43-27 (23-17)

NBII Dél-keleti csoport női felnőtt bajnokság – 9. forduló

Balogh Imsi spcs.- 150 néző

Jv: Major Gábor, Szűcs Dániel

 

HLKC: Áncsán- Blaskovics 5, Balogh 1, Lukács, Nagy 10, Török 7, Becsei 2, Cs: Ádász (k), Szabó 7, Horváth 2, Székesi, Kandó 2, Bálint, Klemm 2, Kovács 4, Ötvös 1

 

Dankó Ervin vezetőedző: “Csapatom nehezen lendült játékba, de szép fokozatosan megtaláltuk a saját ritmusunkat. Sok jó egyéni teljesítmény hozta meg a győzelmet.”

 

Az őszi szezon következő fordulójában újra nehéz idegenbeli meccs következik, december 2-án 17 órai kezdéssel a Szarvas vendégeként lép pályára a HLKC Felnőtt csapata.

 
 
Forrás: HLKC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fektetik a vágányokat

Fektetik a vágányokat

Folyamatban van a vágányépítés a tram-train beruházás városi és nagyvasúti...
A Lelkes család kiállítása

A Lelkes család kiállítása

Vásárhelyen, de az országban is az utolsó polihisztorok egyike a 80 éves Lelkes István. Ezer szállal...

 

És ezt már olvasta?

Módosították a költségvetést
Módosították a költségvetést A büdzsé módosításra az állami támogatások és korábban született közgyűlési határozatok átvezetése és a pályázatok miatt van szükség,
 
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC A hétvégén tartotta a Hód Úszó SE a JAKED-HÓD Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt. A HSÚVC a szezonzáró versenyen megnyerte a HÓD Kupát. Eredményekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.