SportLendületben a HLKC

2018. november 26., hétfő
 
Lendületben a HLKC

A vásárhelyi kézilabdás Felnőtt csapata a Felföldi István SE csapatát látta vendégül az NBII hétvégi fordulójában. Az ellenfél a 10. helyen áll a tabellán, így a két csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján magabiztos győzelemre készültek a vásárhelyiek.

 

 

 

 


A mezőny végén álló újkígyósiak elleni mérkőzés első félideje igazi adok-kapok játékot hozott, melyben egyik csapat sem a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Ennek eredményeként harminc perc alatt negyven gól esett, szerencsére ebből 23-at a vásárhelyiek szereztek, de a kifejezetten erős belső hármassal, hatékony átlövőkkel felálló vendégcsapat is beköszönt 17 alkalommal (félidő 23-17).

 

A szünetben Dankó Ervin vezetőedző feladata a védekezés megszilárdítása lehetett, aminek szemmel látható eredményeként rögtön jöttek is a keményebb megállító faultok, így a kapusteljesítmény is feljavult.  Támadásban viszont szerencsére nem történt változás, az egyre jobban fáradó újkígyósiak ellen kis túlzással tetszés szerint szerezték a gólokat. Több, az elmúlt fordulókban kevesebb játéklehetőséget kapó játékos is bizonyíthatott, sőt a mérkőzés hajrájában újoncot is avathatott a Vásárhely, a saját nevelésű, 15 éves Ötvös Netti személyében.

A HLKC 16 gólos győzelme megérdemelt, a csapat az előző forduló botlása – a Gyulasport NKFT-től elszenvedett 26-24-es veresége - után közönségszórakoztató játékkal, helyenként kifejezetten látványos megoldásokkal szolgálta ki szurkolóikat.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Felföldi István SE 43-27 (23-17)

NBII Dél-keleti csoport női felnőtt bajnokság – 9. forduló

Balogh Imsi spcs.- 150 néző

Jv: Major Gábor, Szűcs Dániel

 

HLKC: Áncsán- Blaskovics 5, Balogh 1, Lukács, Nagy 10, Török 7, Becsei 2, Cs: Ádász (k), Szabó 7, Horváth 2, Székesi, Kandó 2, Bálint, Klemm 2, Kovács 4, Ötvös 1

 

Dankó Ervin vezetőedző: “Csapatom nehezen lendült játékba, de szép fokozatosan megtaláltuk a saját ritmusunkat. Sok jó egyéni teljesítmény hozta meg a győzelmet.”

 

Az őszi szezon következő fordulójában újra nehéz idegenbeli meccs következik, december 2-án 17 órai kezdéssel a Szarvas vendégeként lép pályára a HLKC Felnőtt csapata.

 
 
Forrás: HLKC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fektetik a vágányokat

Fektetik a vágányokat

Folyamatban van a vágányépítés a tram-train beruházás városi és nagyvasúti...
A Lelkes család kiállítása

A Lelkes család kiállítása

Vásárhelyen, de az országban is az utolsó polihisztorok egyike a 80 éves Lelkes István. Ezer szállal...

 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.