SportLendületben a HLKC

2018. november 26., hétfő
 
Lendületben a HLKC

A vásárhelyi kézilabdás Felnőtt csapata a Felföldi István SE csapatát látta vendégül az NBII hétvégi fordulójában. Az ellenfél a 10. helyen áll a tabellán, így a két csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján magabiztos győzelemre készültek a vásárhelyiek.

 

 

 

 


A mezőny végén álló újkígyósiak elleni mérkőzés első félideje igazi adok-kapok játékot hozott, melyben egyik csapat sem a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Ennek eredményeként harminc perc alatt negyven gól esett, szerencsére ebből 23-at a vásárhelyiek szereztek, de a kifejezetten erős belső hármassal, hatékony átlövőkkel felálló vendégcsapat is beköszönt 17 alkalommal (félidő 23-17).

 

A szünetben Dankó Ervin vezetőedző feladata a védekezés megszilárdítása lehetett, aminek szemmel látható eredményeként rögtön jöttek is a keményebb megállító faultok, így a kapusteljesítmény is feljavult.  Támadásban viszont szerencsére nem történt változás, az egyre jobban fáradó újkígyósiak ellen kis túlzással tetszés szerint szerezték a gólokat. Több, az elmúlt fordulókban kevesebb játéklehetőséget kapó játékos is bizonyíthatott, sőt a mérkőzés hajrájában újoncot is avathatott a Vásárhely, a saját nevelésű, 15 éves Ötvös Netti személyében.

A HLKC 16 gólos győzelme megérdemelt, a csapat az előző forduló botlása – a Gyulasport NKFT-től elszenvedett 26-24-es veresége - után közönségszórakoztató játékkal, helyenként kifejezetten látványos megoldásokkal szolgálta ki szurkolóikat.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Felföldi István SE 43-27 (23-17)

NBII Dél-keleti csoport női felnőtt bajnokság – 9. forduló

Balogh Imsi spcs.- 150 néző

Jv: Major Gábor, Szűcs Dániel

 

HLKC: Áncsán- Blaskovics 5, Balogh 1, Lukács, Nagy 10, Török 7, Becsei 2, Cs: Ádász (k), Szabó 7, Horváth 2, Székesi, Kandó 2, Bálint, Klemm 2, Kovács 4, Ötvös 1

 

Dankó Ervin vezetőedző: “Csapatom nehezen lendült játékba, de szép fokozatosan megtaláltuk a saját ritmusunkat. Sok jó egyéni teljesítmény hozta meg a győzelmet.”

 

Az őszi szezon következő fordulójában újra nehéz idegenbeli meccs következik, december 2-án 17 órai kezdéssel a Szarvas vendégeként lép pályára a HLKC Felnőtt csapata.

 
 
Forrás: HLKC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fektetik a vágányokat

Fektetik a vágányokat

Folyamatban van a vágányépítés a tram-train beruházás városi és nagyvasúti...
A Lelkes család kiállítása

A Lelkes család kiállítása

Vásárhelyen, de az országban is az utolsó polihisztorok egyike a 80 éves Lelkes István. Ezer szállal...

 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.