GazdaságLemondanak a kedvezményes lakásról

2019. március 11., hétfő
 
Lemondanak a kedvezményes lakásról

Nagy Ernő, lánya az elmúlt hetek indulatokkal és személyeskedésekkel tarkított lakásvásárlási ügyére akart pontot tenni ma délutáni sajtótájékoztatójával.

 

 

 

 

 

 

Mind etikailag, mind pedig emberileg is több alkalommal megkérdőjelezhető formában a sajtótájékoztatókkal, a helyi sajtóban, a facebookban folyamatosan publikált, újabb és újabb fejleményekkel megspékelt ügy egy szórólap formájában még „kézzelfoghatóvá” is vált.

 

Ezt az, újabb Vásárhely jó hírét semmiképpen nem erősítő, kedélyborzoló ügyet részelteiben vázolta Nagy Ernő egy 12 perces közleményében, amelyet március 11-én a Vásárhelyi Önkormányzat sajtószobájában olvasott fel.  

 

A Vásárhely24 által készített kivonat szerint, Nagy Ernő közölte, az üggyel kapcsolatban több valótlanság is napvilágot látott. Elmondta azt is, 2017 áprilisában, saját lelkiismeretével vívódva fordult Almási István polgármesterhez, rendkívül nehéz élethelyzetbe jutott lánya megsegítése ügyében. Hozzátette, a 3 éves helyben lakási követelménytől eltekintettek és méltányosságot gyakoroltak.

Lánya, 2017 novemberében élt a 40 %-os felkínált kedvezménnyel is, meg kívánta venni a lakást. Az 5.040.000 forintos vételárat pedig banki kölcsönből akarta kifizetni. Lánya 2017 nyarától eleget tett fizetési kötelezettségeinek, de nem lakott a lakásban, annak állapota miatt – ráztak a konnektorok, nem volt fűtés – fogalmazott Nagy Ernő.

Felújítást a lánya a 2018 december 21-i adásvételi szerződés aláírása után kezdett az ingatlanon, annak villamos hálózatán.

 

Nagy Ernő elismerte: való igaz, a közüzemi szolgáltatók 0 forintos igazolása nélkül írta alá 2018 decemberében a lakásbérlés hosszabbítására vonatkozó kérelmet, de tudatában volt annak, hogy lányának nem volt semmiféle tartozása a közművek felé, mivel abban az időben ott nem volt fogyasztás sem.

Kijelentette, semmiféle lakásmanipuláció nem történt. Az ügyről pedig az egy éve megválasztott polgármesternek még csak tudomása sem volt.

Végül Nagy Ernő elmondta, leánya bejelentette a polgármesternek, hogy nem kívánja fenntartani a megkötött adásvételi szerződést, sem pedig a bérleti jogviszonyt.

Nagy Ernő azt is hozzátette, az ügyből számos tanulságot levont, nem csupán tartózkodnia kellett volna a kérelem előterjesztésénél, hanem az ülésről is távol kellett volna maradnia.

 

”Ha a jövőben úgy döntök, hogy az esetleges formai hibák miatt önmagamtól és önmagammal szemben szankciót vállalok, azt kifejezetten az új önkormányzati vezetésre és a város lakosainak békéje érdekében teszem“–  mondta Nagy Ernő, MSZP-s képviselő, a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöke.

 

A sajtótájékoztató teljes videófelvétele megtekinthető ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség és a közbeszerzési döntőbizottság, amely szerdán...
Nyerő sorozatban a HLKC

Nyerő sorozatban a HLKC

A NBII-es bajnokság tavaszi szezonjában a Mezőtúr, a KSZSE és a Makó elleni győzelmi sorozat március 9-én...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.