GazdaságLemondanak a kedvezményes lakásról

2019. március 11., hétfő
 
Lemondanak a kedvezményes lakásról

Nagy Ernő, lánya az elmúlt hetek indulatokkal és személyeskedésekkel tarkított lakásvásárlási ügyére akart pontot tenni ma délutáni sajtótájékoztatójával.

 

 

 

 

 

 

Mind etikailag, mind pedig emberileg is több alkalommal megkérdőjelezhető formában a sajtótájékoztatókkal, a helyi sajtóban, a facebookban folyamatosan publikált, újabb és újabb fejleményekkel megspékelt ügy egy szórólap formájában még „kézzelfoghatóvá” is vált.

 

Ezt az, újabb Vásárhely jó hírét semmiképpen nem erősítő, kedélyborzoló ügyet részelteiben vázolta Nagy Ernő egy 12 perces közleményében, amelyet március 11-én a Vásárhelyi Önkormányzat sajtószobájában olvasott fel.  

 

A Vásárhely24 által készített kivonat szerint, Nagy Ernő közölte, az üggyel kapcsolatban több valótlanság is napvilágot látott. Elmondta azt is, 2017 áprilisában, saját lelkiismeretével vívódva fordult Almási István polgármesterhez, rendkívül nehéz élethelyzetbe jutott lánya megsegítése ügyében. Hozzátette, a 3 éves helyben lakási követelménytől eltekintettek és méltányosságot gyakoroltak.

Lánya, 2017 novemberében élt a 40 %-os felkínált kedvezménnyel is, meg kívánta venni a lakást. Az 5.040.000 forintos vételárat pedig banki kölcsönből akarta kifizetni. Lánya 2017 nyarától eleget tett fizetési kötelezettségeinek, de nem lakott a lakásban, annak állapota miatt – ráztak a konnektorok, nem volt fűtés – fogalmazott Nagy Ernő.

Felújítást a lánya a 2018 december 21-i adásvételi szerződés aláírása után kezdett az ingatlanon, annak villamos hálózatán.

 

Nagy Ernő elismerte: való igaz, a közüzemi szolgáltatók 0 forintos igazolása nélkül írta alá 2018 decemberében a lakásbérlés hosszabbítására vonatkozó kérelmet, de tudatában volt annak, hogy lányának nem volt semmiféle tartozása a közművek felé, mivel abban az időben ott nem volt fogyasztás sem.

Kijelentette, semmiféle lakásmanipuláció nem történt. Az ügyről pedig az egy éve megválasztott polgármesternek még csak tudomása sem volt.

Végül Nagy Ernő elmondta, leánya bejelentette a polgármesternek, hogy nem kívánja fenntartani a megkötött adásvételi szerződést, sem pedig a bérleti jogviszonyt.

Nagy Ernő azt is hozzátette, az ügyből számos tanulságot levont, nem csupán tartózkodnia kellett volna a kérelem előterjesztésénél, hanem az ülésről is távol kellett volna maradnia.

 

”Ha a jövőben úgy döntök, hogy az esetleges formai hibák miatt önmagamtól és önmagammal szemben szankciót vállalok, azt kifejezetten az új önkormányzati vezetésre és a város lakosainak békéje érdekében teszem“–  mondta Nagy Ernő, MSZP-s képviselő, a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöke.

 

A sajtótájékoztató teljes videófelvétele megtekinthető ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség és a közbeszerzési döntőbizottság, amely szerdán...
Nyerő sorozatban a HLKC

Nyerő sorozatban a HLKC

A NBII-es bajnokság tavaszi szezonjában a Mezőtúr, a KSZSE és a Makó elleni győzelmi sorozat március 9-én...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.