BulvárLátogatási tilalom Vásárhelyen is

2019. január 22., kedd
 
Látogatási tilalom Vásárhelyen is

A Vásárhelyi Hírekben január 18-án írtuk, várható hogy újabb tucatnyi kórházban vezettek be látogatási tilalmat a lendületesen terjedő influenza miatt.

 

 

 

 

 

 

Akkor írtuk, hogy valószínű a vásárhelyi kórház is sorra kerül, mert Csongrád Megyében egy hét alatt háromszorosára nőtt az influenzás tüneteket mutató betegek száma. Igaz, statisztikailag a megyék közül ez még a legkisebb emelkedés.

 

Tekintettel arra, hogy a megbetegedések száma meghaladta a járványküszöböt 2019. január 23-tól a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán, valamint a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhelyi és Kakasszéki Tagintézményében rendelt el a megyei tisztifőorvos látogatási tilalmat.

Egyébként az országban most – a múlt heti 23-hoz képest - már további 47 egészségügyi intézményben vezettek be látogatási tilalmat)

Az előző , tehát a hónap második hetéhez viszonyítva az influenza miatt orvoshoz fordulók gyakorisága Borsod-Abaúj-Zemplén és Csongrád megyében több mint háromszorosára nőtt.

 

Csongrád megyében influenza aktivitás meghaladta a járványküszöböt, de jelentős különbségek észlelhetőek területenként. Influenzaszerű megbetegedéssel bejelentett esetek száma járásonként változó.

 

 

Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal, Járási Népegészségügyi Intézete  18 fő
- Hódmezővásárhely és vonzáskörzete  12 fő,  Makó és vonzáskörzete 6 fő 

Szegedi Járási Hivatal, Járási Népegészségügyi Intézete 36 fő

Szentesi Járási Hivatal, Járási Népegészségügyi Intézete  4 fő

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megkezdődött az Emlékpont rendezvénysorozata

Megkezdődött az Emlékpont rendezvénysorozata

A Magyar Kultúra Napjához három rendezvényével is kapcsolódik az idén a...
Nagyszerű úszósiker Budapesten

Nagyszerű úszósiker Budapesten

A Bán Sándor által vezetett Dél Alföld Régió nyerte a Budapesten rendezett összrégiós...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.