BulvárLátogatási tilalom Vásárhelyen is

2019. január 22., kedd
 
Látogatási tilalom Vásárhelyen is

A Vásárhelyi Hírekben január 18-án írtuk, várható hogy újabb tucatnyi kórházban vezettek be látogatási tilalmat a lendületesen terjedő influenza miatt.

 

 

 

 

 

 

Akkor írtuk, hogy valószínű a vásárhelyi kórház is sorra kerül, mert Csongrád Megyében egy hét alatt háromszorosára nőtt az influenzás tüneteket mutató betegek száma. Igaz, statisztikailag a megyék közül ez még a legkisebb emelkedés.

 

Tekintettel arra, hogy a megbetegedések száma meghaladta a járványküszöböt 2019. január 23-tól a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán, valamint a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhelyi és Kakasszéki Tagintézményében rendelt el a megyei tisztifőorvos látogatási tilalmat.

Egyébként az országban most – a múlt heti 23-hoz képest - már további 47 egészségügyi intézményben vezettek be látogatási tilalmat)

Az előző , tehát a hónap második hetéhez viszonyítva az influenza miatt orvoshoz fordulók gyakorisága Borsod-Abaúj-Zemplén és Csongrád megyében több mint háromszorosára nőtt.

 

Csongrád megyében influenza aktivitás meghaladta a járványküszöböt, de jelentős különbségek észlelhetőek területenként. Influenzaszerű megbetegedéssel bejelentett esetek száma járásonként változó.

 

 

Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal, Járási Népegészségügyi Intézete  18 fő
- Hódmezővásárhely és vonzáskörzete  12 fő,  Makó és vonzáskörzete 6 fő 

Szegedi Járási Hivatal, Járási Népegészségügyi Intézete 36 fő

Szentesi Járási Hivatal, Járási Népegészségügyi Intézete  4 fő

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megkezdődött az Emlékpont rendezvénysorozata

Megkezdődött az Emlékpont rendezvénysorozata

A Magyar Kultúra Napjához három rendezvényével is kapcsolódik az idén a...
Nagyszerű úszósiker Budapesten

Nagyszerű úszósiker Budapesten

A Bán Sándor által vezetett Dél Alföld Régió nyerte a Budapesten rendezett összrégiós...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.