Kultúra, oktatásKurátori tárlatvezetés a Kerámia Szimpózium kiállításán

2019. január 24., csütörtök
 
Kurátori tárlatvezetés a Kerámia Szimpózium kiállításán

Az Alföldi Galériában vasárnapig látogatható a Vásárhelyi Kerámia Szimpózium kiállítása, amelyet  Pannonhalmi Zsuzsa mutat be az érdeklődőknek.

 

 

 

 

 

 

 

Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, érdemes művész, a Vásárhelyi Kerámia Szimpóziumok szakmai vezetője és kurátora tart vezetést január 25-én, pénteken délután fél öt órai kezdettel az Alföldi Galériában a huszonegyedik szimpózium beszámoló kiállításán. A Metamorfózis címet viselő tárlatot vasárnapig tekinthetik meg az érdeklődők a Kossuth téri kiállítóhelyen.

 

A 2018. évi kerámia szimpózium alapgondolata az átalakulás, átváltozás, formaváltoztatás volt. A tavaly őszi nemzetközi alkotótáborban résztvevő tucatnyi keramikusművész több mint harminc alkotáson és műsorozaton keresztül mutatja be a Vásárhelyen megélt hatásokat és az itteni, páratlan technológia hátteret nyújtó gyárak, üzemek biztosította különleges kerámiaformákat. A kiállítás kurátora, Pannonhalmi Zsuzsa tárlatvezetésén nemcsak a műalkotásokat, hanem az alkotások elkészültének hátterét is megosztja a kiállítás finisszázsára ellátogatókkal.

 

A január 27-ig látogatható tárlaton Emmanuel Esmiol (Franciaország), Fodor Ilda, Helena, Hlusičková (Csehország), Herter Kata, Keményffy Gábor, Krawczun Halina, Ivica Markovičová (Szlovákia), Maróti Viktória, Orosz Mária, Pannonhalmi Zsuzsa, V. Nagy Nándor, Veronika Selingerová (Szlovákia) műveit tekintheti meg a közönség.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lucien Hervé-ről az Emlékpontban

Lucien Hervé-ről az Emlékpontban

A Hódmezővásárhelyen 1910-ben Elkán László néven született Lucien Hervé életét...
Tizenegy érmes helyezés Szentesen

Tizenegy érmes helyezés Szentesen

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club és a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.