Kultúra, oktatásKurátori tárlatvezetés a Kerámia Szimpózium kiállításán

2019. január 24., csütörtök
 
Kurátori tárlatvezetés a Kerámia Szimpózium kiállításán

Az Alföldi Galériában vasárnapig látogatható a Vásárhelyi Kerámia Szimpózium kiállítása, amelyet  Pannonhalmi Zsuzsa mutat be az érdeklődőknek.

 

 

 

 

 

 

 

Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, érdemes művész, a Vásárhelyi Kerámia Szimpóziumok szakmai vezetője és kurátora tart vezetést január 25-én, pénteken délután fél öt órai kezdettel az Alföldi Galériában a huszonegyedik szimpózium beszámoló kiállításán. A Metamorfózis címet viselő tárlatot vasárnapig tekinthetik meg az érdeklődők a Kossuth téri kiállítóhelyen.

 

A 2018. évi kerámia szimpózium alapgondolata az átalakulás, átváltozás, formaváltoztatás volt. A tavaly őszi nemzetközi alkotótáborban résztvevő tucatnyi keramikusművész több mint harminc alkotáson és műsorozaton keresztül mutatja be a Vásárhelyen megélt hatásokat és az itteni, páratlan technológia hátteret nyújtó gyárak, üzemek biztosította különleges kerámiaformákat. A kiállítás kurátora, Pannonhalmi Zsuzsa tárlatvezetésén nemcsak a műalkotásokat, hanem az alkotások elkészültének hátterét is megosztja a kiállítás finisszázsára ellátogatókkal.

 

A január 27-ig látogatható tárlaton Emmanuel Esmiol (Franciaország), Fodor Ilda, Helena, Hlusičková (Csehország), Herter Kata, Keményffy Gábor, Krawczun Halina, Ivica Markovičová (Szlovákia), Maróti Viktória, Orosz Mária, Pannonhalmi Zsuzsa, V. Nagy Nándor, Veronika Selingerová (Szlovákia) műveit tekintheti meg a közönség.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lucien Hervé-ről az Emlékpontban

Lucien Hervé-ről az Emlékpontban

A Hódmezővásárhelyen 1910-ben Elkán László néven született Lucien Hervé életét...
Tizenegy érmes helyezés Szentesen

Tizenegy érmes helyezés Szentesen

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club és a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.