Kultúra, oktatásKurátori tárlatvezetés a Kerámia Szimpózium kiállításán

2019. január 24., csütörtök
 
Kurátori tárlatvezetés a Kerámia Szimpózium kiállításán

Az Alföldi Galériában vasárnapig látogatható a Vásárhelyi Kerámia Szimpózium kiállítása, amelyet  Pannonhalmi Zsuzsa mutat be az érdeklődőknek.

 

 

 

 

 

 

 

Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, érdemes művész, a Vásárhelyi Kerámia Szimpóziumok szakmai vezetője és kurátora tart vezetést január 25-én, pénteken délután fél öt órai kezdettel az Alföldi Galériában a huszonegyedik szimpózium beszámoló kiállításán. A Metamorfózis címet viselő tárlatot vasárnapig tekinthetik meg az érdeklődők a Kossuth téri kiállítóhelyen.

 

A 2018. évi kerámia szimpózium alapgondolata az átalakulás, átváltozás, formaváltoztatás volt. A tavaly őszi nemzetközi alkotótáborban résztvevő tucatnyi keramikusművész több mint harminc alkotáson és műsorozaton keresztül mutatja be a Vásárhelyen megélt hatásokat és az itteni, páratlan technológia hátteret nyújtó gyárak, üzemek biztosította különleges kerámiaformákat. A kiállítás kurátora, Pannonhalmi Zsuzsa tárlatvezetésén nemcsak a műalkotásokat, hanem az alkotások elkészültének hátterét is megosztja a kiállítás finisszázsára ellátogatókkal.

 

A január 27-ig látogatható tárlaton Emmanuel Esmiol (Franciaország), Fodor Ilda, Helena, Hlusičková (Csehország), Herter Kata, Keményffy Gábor, Krawczun Halina, Ivica Markovičová (Szlovákia), Maróti Viktória, Orosz Mária, Pannonhalmi Zsuzsa, V. Nagy Nándor, Veronika Selingerová (Szlovákia) műveit tekintheti meg a közönség.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lucien Hervé-ről az Emlékpontban

Lucien Hervé-ről az Emlékpontban

A Hódmezővásárhelyen 1910-ben Elkán László néven született Lucien Hervé életét...
Tizenegy érmes helyezés Szentesen

Tizenegy érmes helyezés Szentesen

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club és a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.