KözéletKülszolgálatra indultak a vásárhelyi katonák

2019. február 6., szerda
 
Külszolgálatra indultak a vásárhelyi katonák

Családtagjaik, barátaik és kollégáik jelenlétében búcsúztatták az iraki és balkáni külszolgálatra indulókat Hódmezővásárhelyen. A két kontingens létszáma több mint ötszáz fő, alapvetően mindkettőt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái alkotják.

 

 

 

 

 

 

„Kiválóan felkészültek feladataik végrehajtására. Elvárom, hogy egymást segítve, a legjobb tudásuk szerint, fegyelmezetten lássák el szolgálatukat Irakban és Koszovóban! Öregbítsék hazánk és a Magyar Honvédség hírnevét!” - köszönt el az MH KFOR (Kosovo Force) kontingens huszadik és az MH IKBK (Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens) nyolcadik váltásának tagjaitól, Hódmezővásárhelyen Takács Attila dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokság szárazföldi haderőnem szemlélője.

 

A kontingensek parancsnokai: Rácz Szabolcs őrnagy és Hodoniczki Mátyás őrnagy. A kibocsátó ünnepségen részt vett Szloszjár Balázs ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

A Magyar Honvédség missziós szerepvállalásának jelentőségéről szólva Takács tábornok kiemelte: hazánknak alapvető érdeke, hogy eredményesek legyenek ezek a küldetések. A missziók tagjai szolgálatukkal segítik az adott országok belső biztonságának stabilizálását, ami a legfőbb garanciája annak, hogy az ottani konfliktusok, illetve a válságok humanitárius következményei ne érjék el Magyarországot.

„A kontingensek tagjai között többségben vannak azok, akik korában is részt vettek hasonló feladatokban. Készüljenek viszont arra, hogy ezeken a hadszíntereken minden más lesz, mint azt korábban megtapasztalták. Mindennap változik ugyanis a biztonsági környezet, ezekhez a változásokhoz pedig alkalmazkodniuk kell. Csak akkor tudják kiváló szinten, tökéletesen teljesíteni a szolgálataikat, ha minden feladatuk végrehajtását előre, alaposan megtervezik, törekednek a legnagyobb biztonságra és mindig képesek lesznek a váratlan helyzetekre történő helyes reagálásra. Ehhez kívánok mindkét misszió tagjainak erőt, egészséget, családtagjaik körében sok boldogságot!” – köszönt el a külszolgálatra indulóktól a Magyar Honvédség Parancsnokság szárazföldi haderőnem szemlélője, majd Horváth Kornél főhadnagy, római katolikus és Hankóczy Gergely őrnagy, református tábori lelkész áldotta meg a missziók tagjait.

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Várostörténeti fotókiállítás

Várostörténeti fotókiállítás

Hódmezővásárhely lakóházairól, ipari és középületeiről ötven-hatvan évvel...
Tüskés barátaink rajzlapon

Tüskés barátaink rajzlapon

Lezárult a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének rajzpályázata. Összesen 65...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.