KözéletKülszolgálatra indultak a vásárhelyi katonák

2019. február 6., szerda
 
Külszolgálatra indultak a vásárhelyi katonák

Családtagjaik, barátaik és kollégáik jelenlétében búcsúztatták az iraki és balkáni külszolgálatra indulókat Hódmezővásárhelyen. A két kontingens létszáma több mint ötszáz fő, alapvetően mindkettőt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái alkotják.

 

 

 

 

 

 

„Kiválóan felkészültek feladataik végrehajtására. Elvárom, hogy egymást segítve, a legjobb tudásuk szerint, fegyelmezetten lássák el szolgálatukat Irakban és Koszovóban! Öregbítsék hazánk és a Magyar Honvédség hírnevét!” - köszönt el az MH KFOR (Kosovo Force) kontingens huszadik és az MH IKBK (Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens) nyolcadik váltásának tagjaitól, Hódmezővásárhelyen Takács Attila dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokság szárazföldi haderőnem szemlélője.

 

A kontingensek parancsnokai: Rácz Szabolcs őrnagy és Hodoniczki Mátyás őrnagy. A kibocsátó ünnepségen részt vett Szloszjár Balázs ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

A Magyar Honvédség missziós szerepvállalásának jelentőségéről szólva Takács tábornok kiemelte: hazánknak alapvető érdeke, hogy eredményesek legyenek ezek a küldetések. A missziók tagjai szolgálatukkal segítik az adott országok belső biztonságának stabilizálását, ami a legfőbb garanciája annak, hogy az ottani konfliktusok, illetve a válságok humanitárius következményei ne érjék el Magyarországot.

„A kontingensek tagjai között többségben vannak azok, akik korában is részt vettek hasonló feladatokban. Készüljenek viszont arra, hogy ezeken a hadszíntereken minden más lesz, mint azt korábban megtapasztalták. Mindennap változik ugyanis a biztonsági környezet, ezekhez a változásokhoz pedig alkalmazkodniuk kell. Csak akkor tudják kiváló szinten, tökéletesen teljesíteni a szolgálataikat, ha minden feladatuk végrehajtását előre, alaposan megtervezik, törekednek a legnagyobb biztonságra és mindig képesek lesznek a váratlan helyzetekre történő helyes reagálásra. Ehhez kívánok mindkét misszió tagjainak erőt, egészséget, családtagjaik körében sok boldogságot!” – köszönt el a külszolgálatra indulóktól a Magyar Honvédség Parancsnokság szárazföldi haderőnem szemlélője, majd Horváth Kornél főhadnagy, római katolikus és Hankóczy Gergely őrnagy, református tábori lelkész áldotta meg a missziók tagjait.

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Várostörténeti fotókiállítás

Várostörténeti fotókiállítás

Hódmezővásárhely lakóházairól, ipari és középületeiről ötven-hatvan évvel...
Tüskés barátaink rajzlapon

Tüskés barátaink rajzlapon

Lezárult a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének rajzpályázata. Összesen 65...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.