KözéletKülszolgálatra indultak a vásárhelyi katonák

2019. február 6., szerda
 
Külszolgálatra indultak a vásárhelyi katonák

Családtagjaik, barátaik és kollégáik jelenlétében búcsúztatták az iraki és balkáni külszolgálatra indulókat Hódmezővásárhelyen. A két kontingens létszáma több mint ötszáz fő, alapvetően mindkettőt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái alkotják.

 

 

 

 

 

 

„Kiválóan felkészültek feladataik végrehajtására. Elvárom, hogy egymást segítve, a legjobb tudásuk szerint, fegyelmezetten lássák el szolgálatukat Irakban és Koszovóban! Öregbítsék hazánk és a Magyar Honvédség hírnevét!” - köszönt el az MH KFOR (Kosovo Force) kontingens huszadik és az MH IKBK (Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens) nyolcadik váltásának tagjaitól, Hódmezővásárhelyen Takács Attila dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokság szárazföldi haderőnem szemlélője.

 

A kontingensek parancsnokai: Rácz Szabolcs őrnagy és Hodoniczki Mátyás őrnagy. A kibocsátó ünnepségen részt vett Szloszjár Balázs ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

A Magyar Honvédség missziós szerepvállalásának jelentőségéről szólva Takács tábornok kiemelte: hazánknak alapvető érdeke, hogy eredményesek legyenek ezek a küldetések. A missziók tagjai szolgálatukkal segítik az adott országok belső biztonságának stabilizálását, ami a legfőbb garanciája annak, hogy az ottani konfliktusok, illetve a válságok humanitárius következményei ne érjék el Magyarországot.

„A kontingensek tagjai között többségben vannak azok, akik korában is részt vettek hasonló feladatokban. Készüljenek viszont arra, hogy ezeken a hadszíntereken minden más lesz, mint azt korábban megtapasztalták. Mindennap változik ugyanis a biztonsági környezet, ezekhez a változásokhoz pedig alkalmazkodniuk kell. Csak akkor tudják kiváló szinten, tökéletesen teljesíteni a szolgálataikat, ha minden feladatuk végrehajtását előre, alaposan megtervezik, törekednek a legnagyobb biztonságra és mindig képesek lesznek a váratlan helyzetekre történő helyes reagálásra. Ehhez kívánok mindkét misszió tagjainak erőt, egészséget, családtagjaik körében sok boldogságot!” – köszönt el a külszolgálatra indulóktól a Magyar Honvédség Parancsnokság szárazföldi haderőnem szemlélője, majd Horváth Kornél főhadnagy, római katolikus és Hankóczy Gergely őrnagy, református tábori lelkész áldotta meg a missziók tagjait.

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Várostörténeti fotókiállítás

Várostörténeti fotókiállítás

Hódmezővásárhely lakóházairól, ipari és középületeiről ötven-hatvan évvel...
Tüskés barátaink rajzlapon

Tüskés barátaink rajzlapon

Lezárult a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének rajzpályázata. Összesen 65...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.