BulvárKülönleges vendég Hódmezővásárhelyen

2018. október 31., szerda
 
Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület vendégeként Hódmezővásárhelyre látogat Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője.

 

 

 

 

 

 

 

'Erzsébet királynő fogadta nagykövetként' címmel 2018. november 6-án, kedden 17 órakor a Fekete Sas Kávézó különtermében Czakó Borbálával az egyesület alapító tagja, Nagy Gyöngyi beszélget.  A Hagyomány és modernitás—Női szerepek a 21. században című sorozat első nyilvános előadására a belépés díjtalan.

 

 

Hogy izgalmas és érdekes lesz a beszélgetés, talán elég arra utalni, hogy Czakó Borbála, volt londoni magyar nagykövet, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője, és jelenleg a világ egyik vezető könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatának, az EY (korábbi nevén Ernst & Young) globális partnere.

Jelenlegi pozíciója is bőven adhatna okot szakmai büszkeségre, ő mégis mindenképpen a londoni nagyköveti munkáját tekinti karrierje csúcsának. II. Erzsébet királynőnek adta át a megbízólevelét 2007 tavaszán, dolgozott Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron miniszterelnökkel, és kiváló kapcsolatokat épített ki a Cityvel. A City of London díszpolgári címet is megkapta.

 

 

A Széchenyi István Műszaki Főiskola üzemmérnöki diplomájával a zsebében 1975-től 1983-ig a Volán Elektronika vállalatnál dolgozott, majd a Compack főosztályvezetője lett. 1991-ben az Egyesült Államokban pénzügyi szakirányú MBA-diplomát szerzett. Nem sokkal hazatérte után felkérték, hogy legyen az IFC, a Világbank leányvállalatának igazgatója. 1999-ben Az év üzletasszonyának választották. 2002-től 2006-ig az Ernst & Young regionális vezérigazgató-helyettese és magyarországi vezérigazgatója. 2007 januárjától a Magyar Köztársaság Londonba akkreditált nagykövete volt, jelenleg az Ernst & Young szabályozási, kormányzati kapcsolati és esélyegyenlőségi területekért felelős globális partnere Londonban. Két lánya van, Veronika és Karolina.

 

Olvassa el ezt is!

Változások az adózásban 2019-től

Változások az adózásban 2019-től

Jövőre több tízmilliárdos köztehercsökkentés jön. Az új, kedvező szabályok a nyugdíjasok...
Nem téma már a strand bezárása

Nem téma már a strand bezárása

Október 26-án a városvezetés és a strand műszaki és gazdasági vezetői egyeztettek a következő időszak...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.