KözéletKözös Akarat elnevezésű gyakorlat a határvédelemért

2018. november 29., csütörtök
 
Közös Akarat elnevezésű gyakorlat a határvédelemért

A kedvező szélirány miatt folyamatos gépfegyver lövések hallatszanak erősen a város belső részein is. Mint megtudtuk, nincs összefüggés a november 26-án elrendelt gyakorlattal, hanem a Vásárhely szélén lévő lőtéren a normál éves kiképzés részeként tartanak lőgyakorlatot a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővássárhelyi Helyőrség katonái.

 

 

 

 

 


Vagyis nincs összefüggés a déli határszakaszon a most elrendelt a készenlét-ellenőrző gyakorlattal.

A Honvéd Vezérkar főnöke – a honvédelmi miniszter felkérésére és a belügyminiszter egyetértésével – a Közös Akarat elnevezésű gyakorlat célja, hogy meggyőződjenek a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségéről; a gyakorlat november 26-a és december 1-e között zajlik a 175 kilométer hosszú szerb-magyar határszakaszon.

 

Az ország déli határszakaszán az illegális migráció elleni védelem érdekében 2015 őszén megépült határkerítés és védelmi vonal mentén az állandó rendőri és katonai jelenlét Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása érdekében folyamatosan fenntartott készenlétet jelent. A 2018 nyara óta készenléti szolgálatban lévő katonai egységek reagálóképességének ellenőrzésére november 26-tól december 1-jéig ellenőrző gyakorlatot rendeltek el. A gyakorlat célja a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségének, reagálóképességének, a logisztikai támogatás gördülékenységének ellenőrzése, a feladattal összefüggő katonai képességek gyakorlása, valamint a rendőri erőkkel kialakított együttműködés szinten tartása.

 

Az elrendeléstől a feladat végrehajtásáig katonai menetoszlopok megjelenésére kell számítani a déli határszakasz felé vezető főutakon, valamint több helyszínen közvetlenül a határ körzetében, illetve annak mentén.

 
 
VH-HM
 

Olvassa el ezt is!

Tizennyolc éves a város idei karácsonyfája

Tizennyolc éves a város idei karácsonyfája

Vásárhely idei - közel 10 méteres - karácsonyfáját november 28-án szállították...
Szelektív hulladék - Esszéíró pályázat

Szelektív hulladék - Esszéíró pályázat

A ’Dönts helyesen! – Szelektálj! II.’ című projekt keretében esszéíró...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.