KözéletKözös Akarat elnevezésű gyakorlat a határvédelemért

2018. november 29., csütörtök
 
Közös Akarat elnevezésű gyakorlat a határvédelemért

A kedvező szélirány miatt folyamatos gépfegyver lövések hallatszanak erősen a város belső részein is. Mint megtudtuk, nincs összefüggés a november 26-án elrendelt gyakorlattal, hanem a Vásárhely szélén lévő lőtéren a normál éves kiképzés részeként tartanak lőgyakorlatot a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővássárhelyi Helyőrség katonái.

 

 

 

 

 


Vagyis nincs összefüggés a déli határszakaszon a most elrendelt a készenlét-ellenőrző gyakorlattal.

A Honvéd Vezérkar főnöke – a honvédelmi miniszter felkérésére és a belügyminiszter egyetértésével – a Közös Akarat elnevezésű gyakorlat célja, hogy meggyőződjenek a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségéről; a gyakorlat november 26-a és december 1-e között zajlik a 175 kilométer hosszú szerb-magyar határszakaszon.

 

Az ország déli határszakaszán az illegális migráció elleni védelem érdekében 2015 őszén megépült határkerítés és védelmi vonal mentén az állandó rendőri és katonai jelenlét Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása érdekében folyamatosan fenntartott készenlétet jelent. A 2018 nyara óta készenléti szolgálatban lévő katonai egységek reagálóképességének ellenőrzésére november 26-tól december 1-jéig ellenőrző gyakorlatot rendeltek el. A gyakorlat célja a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségének, reagálóképességének, a logisztikai támogatás gördülékenységének ellenőrzése, a feladattal összefüggő katonai képességek gyakorlása, valamint a rendőri erőkkel kialakított együttműködés szinten tartása.

 

Az elrendeléstől a feladat végrehajtásáig katonai menetoszlopok megjelenésére kell számítani a déli határszakasz felé vezető főutakon, valamint több helyszínen közvetlenül a határ körzetében, illetve annak mentén.

 
 
VH-HM
 

Olvassa el ezt is!

Tizennyolc éves a város idei karácsonyfája

Tizennyolc éves a város idei karácsonyfája

Vásárhely idei - közel 10 méteres - karácsonyfáját november 28-án szállították...
Szelektív hulladék - Esszéíró pályázat

Szelektív hulladék - Esszéíró pályázat

A ’Dönts helyesen! – Szelektálj! II.’ című projekt keretében esszéíró...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.