KözéletKözös Akarat elnevezésű gyakorlat a határvédelemért

2018. november 29., csütörtök
 
Közös Akarat elnevezésű gyakorlat a határvédelemért

A kedvező szélirány miatt folyamatos gépfegyver lövések hallatszanak erősen a város belső részein is. Mint megtudtuk, nincs összefüggés a november 26-án elrendelt gyakorlattal, hanem a Vásárhely szélén lévő lőtéren a normál éves kiképzés részeként tartanak lőgyakorlatot a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővássárhelyi Helyőrség katonái.

 

 

 

 

 


Vagyis nincs összefüggés a déli határszakaszon a most elrendelt a készenlét-ellenőrző gyakorlattal.

A Honvéd Vezérkar főnöke – a honvédelmi miniszter felkérésére és a belügyminiszter egyetértésével – a Közös Akarat elnevezésű gyakorlat célja, hogy meggyőződjenek a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségéről; a gyakorlat november 26-a és december 1-e között zajlik a 175 kilométer hosszú szerb-magyar határszakaszon.

 

Az ország déli határszakaszán az illegális migráció elleni védelem érdekében 2015 őszén megépült határkerítés és védelmi vonal mentén az állandó rendőri és katonai jelenlét Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása érdekében folyamatosan fenntartott készenlétet jelent. A 2018 nyara óta készenléti szolgálatban lévő katonai egységek reagálóképességének ellenőrzésére november 26-tól december 1-jéig ellenőrző gyakorlatot rendeltek el. A gyakorlat célja a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségének, reagálóképességének, a logisztikai támogatás gördülékenységének ellenőrzése, a feladattal összefüggő katonai képességek gyakorlása, valamint a rendőri erőkkel kialakított együttműködés szinten tartása.

 

Az elrendeléstől a feladat végrehajtásáig katonai menetoszlopok megjelenésére kell számítani a déli határszakasz felé vezető főutakon, valamint több helyszínen közvetlenül a határ körzetében, illetve annak mentén.

 
 
VH-HM
 

Olvassa el ezt is!

Tizennyolc éves a város idei karácsonyfája

Tizennyolc éves a város idei karácsonyfája

Vásárhely idei - közel 10 méteres - karácsonyfáját november 28-án szállították...
Szelektív hulladék - Esszéíró pályázat

Szelektív hulladék - Esszéíró pályázat

A ’Dönts helyesen! – Szelektálj! II.’ című projekt keretében esszéíró...
 

És ezt már olvasta?

Módosították a költségvetést
Módosították a költségvetést A büdzsé módosításra az állami támogatások és korábban született közgyűlési határozatok átvezetése és a pályázatok miatt van szükség,
 
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC A hétvégén tartotta a Hód Úszó SE a JAKED-HÓD Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt. A HSÚVC a szezonzáró versenyen megnyerte a HÓD Kupát. Eredményekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.