SportKovács Pál másfél perc után első Bundesliga győzelmének örülhetett

2019. január 13., vasárnap
 
Kovács Pál másfél perc után első Bundesliga győzelmének örülhetett

Másfél perc a Bundesligában: ennyi idő alatt intézte el a vásárhelyi Kovács Pál a berlini favoritot. A Boxing Gym Vásárhely csapata német bajnoki mérkőzésen hozott parádés győzelemmel öregbítette Hódmezővásárhely és hazai pályát adó Hannover nevét.

 

 

 

 

 

 

A német ökölvívó Bundesliga egyik legerősebb gárdája, a BSK Hannover Seelze szerződtette január 12-re, szombatra, a BR Hertha BSC elleni bajnoki összecsapásra a Boxing Gym Vásárhely sportolóját, Kovács Pált. Az óriási lehetőséget a klub a 2018-as kiváló ukrán, moldáv és litván kapcsolatokkal, és Kovács remek nemzetközi eredményeivel érte el. Érdekesség még, hogy a hannoveri csapat tagja volt korábban az az ukrán Oleksandr Prohebiak, akit Kovács a tavalyi, vásárhelyi rendezésű magyar-ukrán csapattalálkozón, az I. Kerekes János Emlékversenyen, nagy csatában, pontozással győzött le.

A hazai pályán, kék sarokból induló hannoveriek csapata megnyerte az összecsapást, a három csapatból álló csoportból a legközelebb, február 9-én a BC Traktor Schwerin-nel küzdenek otthon.

 

A hannoveri sikerből a Kovács Pál, azaz az vásárhelyi csapat is kivette a részét. A Boxing Gym Vásárhely sportolója 81 kilogramm félnehézsúlyban, a berlini Aykan Ylmaz ellen lépett szorítóba, az inkább profi meccseken megszokott hangulat és körítés közepette.

Kovács már a menet elején kezdeményezőbben lépett fel, ellenfelét többnyire hátrálásra kényszerítve. A berlini fiú többnyire jól védekezett, de felemelt kezei között több ütés is betalált, még ha csak tompábban is. Alig másfél perc elteltével azonban Pali a sarokba szorította Ylmazt, aki egy még aránylag védett jobb egyenes után védtelen maradt, és egy szintén hatalmas jobb egyenes tisztán találta és a földre küldte. Kovács Pál ezzel, másfél perc után első Bundesliga győzelmének örülhetett.

 

A vásárhelyi csapatot Kovács Pálon kívül Tóth Károly Zsolt vezetőedző és Cserényi Csaba technikai vezető képviselte, hannoveri vendéglátójuk pedig a klub vezetőedzője Arthur Mattheis volt.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi betlehemesek az Európai Parlamentben

Vásárhelyi betlehemesek az Európai...

Brüsszelbe a csillagénekes programra, a német, osztrák, olasz, belga, román gyerekek mellett, a vásárhelyi...
Török Sándorra emlékezünk

Török Sándorra emlékezünk

Most 14 éve hunyt el Török Sándor nyugalmazott test-nevelő tanár, úszó- és vízilabda-szakedző, a...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.