SportKovács Pál másfél perc után első Bundesliga győzelmének örülhetett

2019. január 13., vasárnap
 
Kovács Pál másfél perc után első Bundesliga győzelmének örülhetett

Másfél perc a Bundesligában: ennyi idő alatt intézte el a vásárhelyi Kovács Pál a berlini favoritot. A Boxing Gym Vásárhely csapata német bajnoki mérkőzésen hozott parádés győzelemmel öregbítette Hódmezővásárhely és hazai pályát adó Hannover nevét.

 

 

 

 

 

 

A német ökölvívó Bundesliga egyik legerősebb gárdája, a BSK Hannover Seelze szerződtette január 12-re, szombatra, a BR Hertha BSC elleni bajnoki összecsapásra a Boxing Gym Vásárhely sportolóját, Kovács Pált. Az óriási lehetőséget a klub a 2018-as kiváló ukrán, moldáv és litván kapcsolatokkal, és Kovács remek nemzetközi eredményeivel érte el. Érdekesség még, hogy a hannoveri csapat tagja volt korábban az az ukrán Oleksandr Prohebiak, akit Kovács a tavalyi, vásárhelyi rendezésű magyar-ukrán csapattalálkozón, az I. Kerekes János Emlékversenyen, nagy csatában, pontozással győzött le.

A hazai pályán, kék sarokból induló hannoveriek csapata megnyerte az összecsapást, a három csapatból álló csoportból a legközelebb, február 9-én a BC Traktor Schwerin-nel küzdenek otthon.

 

A hannoveri sikerből a Kovács Pál, azaz az vásárhelyi csapat is kivette a részét. A Boxing Gym Vásárhely sportolója 81 kilogramm félnehézsúlyban, a berlini Aykan Ylmaz ellen lépett szorítóba, az inkább profi meccseken megszokott hangulat és körítés közepette.

Kovács már a menet elején kezdeményezőbben lépett fel, ellenfelét többnyire hátrálásra kényszerítve. A berlini fiú többnyire jól védekezett, de felemelt kezei között több ütés is betalált, még ha csak tompábban is. Alig másfél perc elteltével azonban Pali a sarokba szorította Ylmazt, aki egy még aránylag védett jobb egyenes után védtelen maradt, és egy szintén hatalmas jobb egyenes tisztán találta és a földre küldte. Kovács Pál ezzel, másfél perc után első Bundesliga győzelmének örülhetett.

 

A vásárhelyi csapatot Kovács Pálon kívül Tóth Károly Zsolt vezetőedző és Cserényi Csaba technikai vezető képviselte, hannoveri vendéglátójuk pedig a klub vezetőedzője Arthur Mattheis volt.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi betlehemesek az Európai Parlamentben

Vásárhelyi betlehemesek az Európai...

Brüsszelbe a csillagénekes programra, a német, osztrák, olasz, belga, román gyerekek mellett, a vásárhelyi...
Török Sándorra emlékezünk

Török Sándorra emlékezünk

Most 14 éve hunyt el Török Sándor nyugalmazott test-nevelő tanár, úszó- és vízilabda-szakedző, a...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.