SportKovács Pál másfél perc után első Bundesliga győzelmének örülhetett

2019. január 13., vasárnap
 
Kovács Pál másfél perc után első Bundesliga győzelmének örülhetett

Másfél perc a Bundesligában: ennyi idő alatt intézte el a vásárhelyi Kovács Pál a berlini favoritot. A Boxing Gym Vásárhely csapata német bajnoki mérkőzésen hozott parádés győzelemmel öregbítette Hódmezővásárhely és hazai pályát adó Hannover nevét.

 

 

 

 

 

 

A német ökölvívó Bundesliga egyik legerősebb gárdája, a BSK Hannover Seelze szerződtette január 12-re, szombatra, a BR Hertha BSC elleni bajnoki összecsapásra a Boxing Gym Vásárhely sportolóját, Kovács Pált. Az óriási lehetőséget a klub a 2018-as kiváló ukrán, moldáv és litván kapcsolatokkal, és Kovács remek nemzetközi eredményeivel érte el. Érdekesség még, hogy a hannoveri csapat tagja volt korábban az az ukrán Oleksandr Prohebiak, akit Kovács a tavalyi, vásárhelyi rendezésű magyar-ukrán csapattalálkozón, az I. Kerekes János Emlékversenyen, nagy csatában, pontozással győzött le.

A hazai pályán, kék sarokból induló hannoveriek csapata megnyerte az összecsapást, a három csapatból álló csoportból a legközelebb, február 9-én a BC Traktor Schwerin-nel küzdenek otthon.

 

A hannoveri sikerből a Kovács Pál, azaz az vásárhelyi csapat is kivette a részét. A Boxing Gym Vásárhely sportolója 81 kilogramm félnehézsúlyban, a berlini Aykan Ylmaz ellen lépett szorítóba, az inkább profi meccseken megszokott hangulat és körítés közepette.

Kovács már a menet elején kezdeményezőbben lépett fel, ellenfelét többnyire hátrálásra kényszerítve. A berlini fiú többnyire jól védekezett, de felemelt kezei között több ütés is betalált, még ha csak tompábban is. Alig másfél perc elteltével azonban Pali a sarokba szorította Ylmazt, aki egy még aránylag védett jobb egyenes után védtelen maradt, és egy szintén hatalmas jobb egyenes tisztán találta és a földre küldte. Kovács Pál ezzel, másfél perc után első Bundesliga győzelmének örülhetett.

 

A vásárhelyi csapatot Kovács Pálon kívül Tóth Károly Zsolt vezetőedző és Cserényi Csaba technikai vezető képviselte, hannoveri vendéglátójuk pedig a klub vezetőedzője Arthur Mattheis volt.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi betlehemesek az Európai Parlamentben

Vásárhelyi betlehemesek az Európai...

Brüsszelbe a csillagénekes programra, a német, osztrák, olasz, belga, román gyerekek mellett, a vásárhelyi...
Török Sándorra emlékezünk

Török Sándorra emlékezünk

Most 14 éve hunyt el Török Sándor nyugalmazott test-nevelő tanár, úszó- és vízilabda-szakedző, a...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.