SportKosársuli örömjáték a Hódtóiban

2019. január 27., vasárnap
 
Kosársuli örömjáték a Hódtóiban

Hazai pályán zárta 2019 első hónapját a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjában listavezető együttesnek ez volt zsinórban a harmadik bajnokija a Hódtói Sportcsarnokban, az ellenfél ezúttal a bajnokságban sereghajtó Sopron volt.

 

 

 

 

 

 

Az a Sopron, amely a két gárda őszi összecsapását megnyerte, és amelyet most sem lehetett félvállról venni. A végeredményt és a játék képét látva azonban meglepően egyoldalú találkozót láthatott a szépszámú közönség – sima vásárhelyi győzelemmel.

 

A Kosársuli egy hete tragikusan elhunyt edzőjének, Sági Ákosnak méltó emléket állított. Az egyperces gyászszünetet követően lassú mederben indult a mérkőzés, Bálint Erik kettese után mindkét fél kissé pontatlanul, sok személyhibával és faulttal kezdett. Hét percet követően, 12-6-os hazai fórnál kért időt a vendégek mestere, és ez a rövid szünet mintha a vásárhelyi játékosokat is még inkább helyre rázta volna. Varga Zalán triplájával, majd látványos passzával, valamint Pavlovic és Molnár remek betöréseivel növelte előnyét a sárgamezes alakulat, és ugyan a negyed vége a Soproné volt, de így is 21-10-es, megnyugtató differenciát mutatott az eredményjelző tíz minutumot követően.

 

Németh Levente triplájával indult a második játékrész, hogy aztán egy nagy menettel gyakorlatilag eldőljön a meccs sorsa. A szezonban sokszor látott kiváló csapatjáték támadásban és védekezésben is megnyilvánult, Bálint hármasa és Molnár kettesei után 33-15-nél, négy perc után újra időt kért a soproni tréner, Molnár József. Hiába, tovább és tovább nyúlt a különbség, Rostás pontjaival a félidőre már 50-21-es, huszonkilenc pontos, magabiztos hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok.

 

A második félidő elején egy vendégkiállítás szakította meg rövid időre a játék folyamatosságát, ami következtében megálltak a soproniak – gyakorlatilag tényleg semmi sem jött össze nekik. Az utolsó két negyed már az eredmény kozmetikázásáról szólt, helyenként örömjátékot mutatott be a Kosársuli, így előfordulhatott az is, hogy minden játékos pontot szerzett - köztük a fiatal Czégel András nyolcat. A vége a több sikeres tripla miatt egy nüansznyival a Soproné volt, de így is kiütéses, 91-47-es hazai győzelemmel zárult a találkozó. Méltón emlékeztünk Sági Ákosra, és továbbra is vezetjük a tabellát!

 

 

NB I/B Zöld csoport, 17. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-SMAFC 91-47 (21-10, 29-11, 26-10, 15-16)
Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Gelencsér, Mintál, Csallóközi.
 

 

Kosársuli: Molnár 13, Béres 2, BÁLINT 18/6, Vas 4, Perák 8.
Csere: Varga 14/9, Pavlovic 4, Rostás 8, Kovács 4, Börcsök 4, Czégel 8/3, Kelemen 4.
Vezetőedző: Tóth Tamás

Sopron: Soós 11/3, Németh 7/3, Füzi 9/9, Szegedi 3/3, Kovács B. 10.
Csere: Tukovits 1, Pongrácz 2, Kovács M. 2, Karsai 2, Gottlieb.
Vezetőedző: Molnár József

 

Tóth Tamás: „Három negyeden keresztül domináltunk a parketten a sűrű rotációm ellenére. A játék képe csalóka volt, mert a Sopron is tud ennél sokkal eredményesebben játszani, de a mai napon semmi sem sikerült nekik. Ezt a győzelmet a csapatommal a héten tragikusan eltávozott Sági Ákos emlékének ajánlom, nyugodjon békében!”


U20-as csapatunk is fölényesen nyert, és a végére beállított egy ritkán látott különbséget: 100-50 arányban diadalmaskodtak, így tovább őrzik jó formájukat.


Folytatás február 1-én a Pápa otthonában.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Krónika ecsettel

Krónika ecsettel

Január 26-án ünnepli 81. születésnapját Hézső Ferenc, Munkácsy-díjas festőművész, a...
Tűzifa csalás vásárhelyi károsultakkal

Tűzifa csalás vásárhelyi károsultakkal

Szinte minden évben történik csalás tűzifával. Most egy 2017-es, sok károsultat érintő ügyben emelt...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.