SportKosársuli örömjáték a Hódtóiban

2019. január 27., vasárnap
 
Kosársuli örömjáték a Hódtóiban

Hazai pályán zárta 2019 első hónapját a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjában listavezető együttesnek ez volt zsinórban a harmadik bajnokija a Hódtói Sportcsarnokban, az ellenfél ezúttal a bajnokságban sereghajtó Sopron volt.

 

 

 

 

 

 

Az a Sopron, amely a két gárda őszi összecsapását megnyerte, és amelyet most sem lehetett félvállról venni. A végeredményt és a játék képét látva azonban meglepően egyoldalú találkozót láthatott a szépszámú közönség – sima vásárhelyi győzelemmel.

 

A Kosársuli egy hete tragikusan elhunyt edzőjének, Sági Ákosnak méltó emléket állított. Az egyperces gyászszünetet követően lassú mederben indult a mérkőzés, Bálint Erik kettese után mindkét fél kissé pontatlanul, sok személyhibával és faulttal kezdett. Hét percet követően, 12-6-os hazai fórnál kért időt a vendégek mestere, és ez a rövid szünet mintha a vásárhelyi játékosokat is még inkább helyre rázta volna. Varga Zalán triplájával, majd látványos passzával, valamint Pavlovic és Molnár remek betöréseivel növelte előnyét a sárgamezes alakulat, és ugyan a negyed vége a Soproné volt, de így is 21-10-es, megnyugtató differenciát mutatott az eredményjelző tíz minutumot követően.

 

Németh Levente triplájával indult a második játékrész, hogy aztán egy nagy menettel gyakorlatilag eldőljön a meccs sorsa. A szezonban sokszor látott kiváló csapatjáték támadásban és védekezésben is megnyilvánult, Bálint hármasa és Molnár kettesei után 33-15-nél, négy perc után újra időt kért a soproni tréner, Molnár József. Hiába, tovább és tovább nyúlt a különbség, Rostás pontjaival a félidőre már 50-21-es, huszonkilenc pontos, magabiztos hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok.

 

A második félidő elején egy vendégkiállítás szakította meg rövid időre a játék folyamatosságát, ami következtében megálltak a soproniak – gyakorlatilag tényleg semmi sem jött össze nekik. Az utolsó két negyed már az eredmény kozmetikázásáról szólt, helyenként örömjátékot mutatott be a Kosársuli, így előfordulhatott az is, hogy minden játékos pontot szerzett - köztük a fiatal Czégel András nyolcat. A vége a több sikeres tripla miatt egy nüansznyival a Soproné volt, de így is kiütéses, 91-47-es hazai győzelemmel zárult a találkozó. Méltón emlékeztünk Sági Ákosra, és továbbra is vezetjük a tabellát!

 

 

NB I/B Zöld csoport, 17. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-SMAFC 91-47 (21-10, 29-11, 26-10, 15-16)
Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Gelencsér, Mintál, Csallóközi.
 

 

Kosársuli: Molnár 13, Béres 2, BÁLINT 18/6, Vas 4, Perák 8.
Csere: Varga 14/9, Pavlovic 4, Rostás 8, Kovács 4, Börcsök 4, Czégel 8/3, Kelemen 4.
Vezetőedző: Tóth Tamás

Sopron: Soós 11/3, Németh 7/3, Füzi 9/9, Szegedi 3/3, Kovács B. 10.
Csere: Tukovits 1, Pongrácz 2, Kovács M. 2, Karsai 2, Gottlieb.
Vezetőedző: Molnár József

 

Tóth Tamás: „Három negyeden keresztül domináltunk a parketten a sűrű rotációm ellenére. A játék képe csalóka volt, mert a Sopron is tud ennél sokkal eredményesebben játszani, de a mai napon semmi sem sikerült nekik. Ezt a győzelmet a csapatommal a héten tragikusan eltávozott Sági Ákos emlékének ajánlom, nyugodjon békében!”


U20-as csapatunk is fölényesen nyert, és a végére beállított egy ritkán látott különbséget: 100-50 arányban diadalmaskodtak, így tovább őrzik jó formájukat.


Folytatás február 1-én a Pápa otthonában.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Krónika ecsettel

Krónika ecsettel

Január 26-án ünnepli 81. születésnapját Hézső Ferenc, Munkácsy-díjas festőművész, a...
Tűzifa csalás vásárhelyi károsultakkal

Tűzifa csalás vásárhelyi károsultakkal

Szinte minden évben történik csalás tűzifával. Most egy 2017-es, sok károsultat érintő ügyben emelt...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.