Kultúra, oktatásKoncert Vásárhelyen Bach születésnapja alkalmából

2019. március 12., kedd
 
Koncert Vásárhelyen Bach születésnapja alkalmából

Méhes Balázs orgonaművész ad koncertet Hódmezővásárhelyen Johann Sebastian Bach műveiből a zeneszerző születésnapján.

 

 

A képen Méhes Balázs egyik temesvári koncertjén

 

 

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750) zeneszerző, orgonista születésnapja alkalmából világszerte az ő muzsikái csendülnek fel a hangversenytermekben és a legkülönfélébb köztereken is.

A Bach Mindenkinek Fesztiválhoz az idén a Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség is csatlakozott: március 21-én 18 órai kezdettel Méhes Balázs orgonaművész ad koncertet a zeneművészet kiemelkedő egyénisége műveiből az Ótemplom - Soukenik János által 1896-ban készített - orgonáján.

 

Dr. Méhes Balázs orgonaművész főiskolai tanár Hittanoktató- és Kántorképző Intézet dékánhelyettese a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végzett, majd a doktoriját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte.

Évente tucatnyi hangversenyt ad.

A vásárhelyi koncertje ‑ csakúgy, mint az országos rendezvénysorozat – ingyenes.

A Református Ótemplomban a március 21-i koncertre ellátogatók perselyadományaikkal a Bethesda Kórház új lélegeztető gép vásárlását támogathatják.MŰSOR:

Johann Sebastian Bach művek


G-dúr prelúdium BWV 541/I
Der Tag, der ist so freudenreich
Piece d'Orgue BWV 572
d-moll trió BWV 583
Allein Gott in der Höh' sei Ehr BWV 663
c-moll fantázia és fúga BWV 537
Jézus, világ Megváltója – partita BWV 768
G-dúr fúga BWV 541/II

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lemondanak a kedvezményes lakásról

Lemondanak a kedvezményes lakásról

Nagy Ernő, az elmúlt hetek indulatokkal és személyeskedésekkel tarkított lakásvásárlási...
A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség és a közbeszerzési döntőbizottság, amely szerdán...
 

És ezt már olvasta?

Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az alkotás örömének kiállítása
Az alkotás örömének kiállítása Változatos kézműves mesterségeket felvonultató 21 aktív és kreatív nyugdíjas kiállítása nyílik. Ötletadó, kedvcsináló alkotások tucatjai láthatók. A kiállítók névsorával.