Kultúra, oktatásKölcsönlakás Hódmezővásárhelyen is

2019. november 6., szerda
 
Kölcsönlakás Hódmezővásárhelyen is

Már több mint 100 bemutatót ért meg a két évvel ezelőtt felújított Kölcsönlakás című színdarab, amelyet a Bessenyei-bérlet harmadik előadásaként, a Játékszín tolmácsolásában élvezhetett a vásárhelyi közönség.

 

 

 

 

 

 

 

A jó szórakozásról, a folyamatos nevettetésről a mai színházi elit legjobbjai gondoskodtak: Dobó Kata, Lengyel Tamás, Lévay Viktórai, Molnár Áron, Erdélyi Tímea, Debreczeny Csaba és Murányi Tünde. Sokan közülük most álltak először a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán. 

 

Bár az elegáns londoni otthon egy konszolidált házaspár hétköznapjainak színtere, a barátok és a belsőépítész is ide terveznek randevúkat, és ez megteremti a végtelen bonyodalmak és humoros félreértések sorozatát. A fél évszázaddal ezelőtt megírt Kölcsönlakást a színházak a mai napig szívesen tűzik repertoárjukra. A Játékszín is így tett, azzal a célkitűzéssel, hogy  szeretné a mai generáció tagjait is megszólítani, ezért fiatal színészekre bízta a kacagtató történet elmesélését.

 

Így került Lengyel Tamás is a produkcióba, akinek pályáján azért számít mérföldkőnek  ez a darab, mert akkor döntötte el, hogy felmond  a Vígszínháznál, és elkezdi független, szabadúszós életét. A Válótársak és a Mi kis falunk sztárja kapta a lakástulajdonos férj szerepét, aki egy kicsit esetlen, egy kicsit ügyefogyott, de meg van győződve róla, hogy a felesége hű hozzá. Amikor viszont egy másik szereplőtől származó levél előkerül, megcáfolódni látszik hitrendszere. Lengyel Tamásról kiderült: a lakásán kívül szinte már mindent kölcsönadott az életben. Hozzátette: a lakását eddig még nem kérték, bár az fontos szempont lenne, hogy mire kelllene odaadnia  Ahogy nyilatkozott: „ Nem biztos, hogy tudna asszisztálni ahhoz, hogy egy kedves barátja éppen hűtlen akar lenni a feleségéhez”.   

 

Lengyel Tamás szívében azért is foglal el fontos helyet a Kölcsönlakás, mert azon túl, hogy jóleső érzéssel tölti el, hogy a nézők dőlnek a nevetéstől, nagyon szereti partnereit is. Többek között a feleségét alakító Lévay Viktóriát, a belsőépítészként remekelő Molnár Áront, a barátját megformáló Debreczeny Csabát, vagy az ő aráját játszó Dobó Katát is. Katát nem volt nehéz „táncba vinni”,  boldogan mondott igent Linda szerepére a Kölcsönlakásban. Ezt a darabot ugyanis az a Ray Cooney- John Chapman szerzőpáros jegyzi, akiknek nevéhez a Miniszter félrelép is fűződik, és mint az köztudott, Dobó Kata ezzel a filmmel robbant be a köztudatba.   

 

A színésznő olyannira ismeri kivülről- belülről a Kölcsönlakást, hogy a producer biztatására szívesen próbálta ki magát rendezőként is és készítette el a történet filmes változatát, amely idén februárban került a mozikba. Bár ez a film nem tudta megismételni a Miniszter félrelép iránti óriási érdeklődést, de Dobó Kata így is nagyon elégedett az elért 150 ezres nézőszámmal. A filmforgatást, az elő- és utómunkákat is szakmai élete  legszebb pillanatai közé sorolta.

 

Az kérdéses, hogy a film a vásárhelyi közönségnél hogyan vizsgázott, de az biztos, a színdarabot szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta.  

 
 
Forrás: Vass Ramóna
VH
 

Olvassa el ezt is!

Érmes helyezések a Vajdaságban

Érmes helyezések a Vajdaságban

A Novi Sadban november 2-án és 3-án, a 14 év alatti judosoknak rendezett versenyen a Hód Judo Sportegyesület 3 sportolóval vett részt.
 Makón is letette névjegyét a Boxing Gym Vásárhely

Makón is letette névjegyét a Boxing Gym Vásárhely

Szép bokszteljesítmény született a makói emléktornán. A Boxing Gym Vásárhely két fiatalja is remekelt, de visszatért a szorítóba az egyesület egyik edzője is.
Határtalan óvodaprogram

Határtalan óvodaprogram

A választáson magát megmérető Dr. Grezsa István visszatért eredeti tevékenységéhez, a magyar költségvetésből jóváhagyott tízmilliárdok szétosztásához.
Az 1989-es temesvári eseményeket bemutató kiállítás nyílik

Az 1989-es temesvári eseményeket bemutató kiállítás nyílik

Egy kiállítás arról, hogy többek között a hódmezővásárhelyi emberek miként nyújtottak segítséget 1989-ben a határ túloldalán élőknek.
 

És ezt már olvasta?

Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.
 
Elárul a tested
Elárul a tested Míg a szavak a gondolatainkat, addig a testnyelvvel az érzéseinket fejezzük ki. Számtalan gyakorlati tudnivalóval fűszerezett előadással fejeződött be a Lélekbérlet.
 
Fekete Sas Kupa tizennegyedszer
Fekete Sas Kupa tizennegyedszer

November 10-én rendezte meg a Promenád TSE Hódmezővásárhelyen a XIV. Fekete Sas Kupa klubközi táncversenyt. Eredmények.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.45.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.45.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Baleset a mártélyi úton
Baleset a mártélyi úton Két személyt szállítottak kórházba, amikor - valószínű a sebesség helytelen megválasztása miatt - fának csapódott egy autó Hódmezővásárhely külterületén.
 
Átadták a felújított Rárósi utat
Átadták a felújított Rárósi utat Hagyomány lett, hogy a megépült, vagy felújított utakat lelkes csapat közös kerékpározással is felavatja. November 9-én a polgármester átadta a felújított Rárósi utat.
 
Megint egy győzelem, megint egy vereség
Megint egy győzelem, megint egy vereség Cegléden lépett pályára pénteken U20-as, valamint felnőttcsapatunk. Kettősség jellemezte a két találkozót.