SportKiss Pál újabb aranyérme

2019. szeptember 23., hétfő
 
Kiss Pál újabb aranyérme

Szeptember 5. és 15-e között Olaszországban, Velence tartományban három helyszín Jesolo, Caorle és Eraclea adott otthont a XXI. Európai Szenior Atlétikai Versenynek (European Masters Athletics Championships 2019).

 

 

 

 

 

 


A megnyitó ünnepség Jesolo-ban, a nemrég átadott új sportcsarnokban volt, amelyen, a verseny 21 éves történetében a legtöbb: 43 nemzet zászlaját vonták fel.

 

A több ezer soknemzetiségű sportoló között Magyarország 57 fős válogatottjának tagjaként, korosztályában gerelyhajításban a hódmezővásárhelyi Kiss Pál indult. A Hódiák SE elnöki tisztét is ellátó szenior atléta ismét kimagasló eredményt ért el. Az M55-ös korcsoportban, a mezőny legidősebb dobójaként, 47,86 méterrel a dobogó legfelső fokára állhatott.

 

A döntőben Kiss Pál 47,86-os dobása 3 és fél méterrel haladta meg a második helyezett francia sportoló dobását.

 

A versenyen Magyarország válogatottja 23 érmes helyezést szerzett, 9 arany-, 9 ezüst-, és 5 bronzéremmel.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhely ifjú sportcsillagának újabb érmes helyezései

Vásárhely ifjú sportcsillagának újabb...

Egy hétvégén két országos bajnokságon, tőrözésben és négypróbában...
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.