KözéletKísérleti jelleggel buszjárat indul Kishomokon

2019. augusztus 2., péntek
 
Kísérleti jelleggel buszjárat indul Kishomokon

Buszjárat terveit osztja meg a lakosokkal a vásárhelyi önkormányzat. A szeptemberben induló járat útvonala háromesélyes, ami a kishomokiakon is múlik.

 

 

 

 

 

 

 

A cikkünk végén látható új járatterveket mérlegeli a DAKK Zrt. és a vásárhelyi önkormányzat.

A 3. számú verziót próbálják ki szeptembertől.

Az első, bár költséghatékony lenne, nem érintene túl sok utcát, így az ötlet nem tűnik szerencsésnek. A másodikkal az a probléma, hogy Új-Kishomok szűkös utcáin néhol még a kisméretű busznak is nehézséget okozna néhány helyszínen a bekanyarodás. Illetve ennél is nagyobb gond volna, hogy a szinte csak egysávos kis utcákban - azért, hogy a busz biztosan elférjen - táblákkal kellene tiltani azt, hogy a kerítések mellett parkoljanak a kiskert- és háztulajdonosok. A táblákhoz a közlekedés biztonsága miatt ragaszkodik a DAKK, ugyanakkor belátható, hogy ez komoly nehézséget okozna a lakosoknak. A második verziót főként ezért kezeli fenntartással az önkormányzat. – olvasható közleményükben.

 

Próba szempontjából a befutó a harmadik lett. Ehhez az önkormányzat kiépít három buszmegállót - több hely nincs megállók, peronok építésére. Az egyik igen nagy előny, hogy a járatra könnyebben fel tudnak majd szállni az öreg-kishomokiak is.

A közlekedés segítésére három közlekedési tükröt és a közlekedési társaság kérésének megfelelően "Szembejövő forgalom elsőbbsége" - a szükséges helyeken pedig "Megállni tilos" - táblákat helyeznek ki.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Terítéken az új könyvtár lehetséges helyszínei

Terítéken az új könyvtár lehetséges...

Tíz lehetséges helyszín van versenyben. A lehetőségekről a közeljövőben egy konzultációs íven...
Légitámadás a parlagfű ellen

Légitámadás a parlagfű ellen

Idén a sok eső miatt a parlagfű gyorsabban fejlődik, erősebb a fertőzöttség, mint aszályos időben. A megyében már 35...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.