Kultúra, oktatásKis Platán Matekverseny alsósoknak

2019. április 8., hétfő
 
Kis Platán Matekverseny alsósoknak

Április 3-án a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola idén is megrendezte a városi-járási alsós Kis-Platán Matematika Versenyt.

 

 

 

 

 

A versenynek tizenkilenc éves hagyománya van az iskolában, amelyre 2011 óta már másodikosok is benevezhetnek. 

 

47 alsó tagozatos tanuló mérte össze a matematika tudását. A feladatok összeállítását Márton Albertné, a verseny szervezését Gémes Dóra tanítónő vállalta, az értékelésre a város összes általános iskolájából érkeztek pedagógusok.

A megyei fordulóba továbbjutó másodikosok és a harmadikosok Szentesen, a negyedik évfolyamosok a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában mérhetik össze tudásukat hamarosan.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Erdélyi diákok jártak a vásárhelyi kiállítóhelyeken

Erdélyi diákok jártak a vásárhelyi...

Másfél évtizede testvériskolai kapcsolatot tart fenn az  Eötvös József Szakgimnázium és a...
A vásárhelyi Gregus szakképző rendezi az országos döntőt

A vásárhelyi Gregus szakképző rendezi az...

Az iskola által tavaly első alkalommal rendezett döntő nagyszerű lebonyolítása eredményeként idén is ők...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.