Kultúra, oktatásKilenc intézmény került a vásárhelyi központhoz

2015. július 31., péntek
 
Kilenc intézmény került a vásárhelyi központhoz

Július elsejétől több száz szakképző iskola került át a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) fenntartásába, ezek az oktatási intézmények 44 szakképzési centrumba szerveződtek.

 

 

 

 

Ezek egyikét az NGM Hódmezővásárhelyen alakította ki. A Csongrádon, Szentesen, Makón és Vásárhelyen működő intézményekkel összesen 9 iskola és kollégium tartozik, az  új nevén: Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz.

Az NGM az intézmények főigazgatójának Árva-Nagy Sándornét nevezte ki. Munkatársaival az Andrássy utca 3. szám alatt kialakított irodákból irányítja az intézményrendszert.

 

A főigazgató a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a Centrum legfőbb célja a szakképző iskolai rendszer hatékony és rugalmas működtetése. Az új rendszerben jelentős szakmai és gazdálkodási önállóságot, a szervezeti egységként működő iskoláik pedig részleges gazdálkodási önállóságot kapnak.

A szakképzési centrum fő feladata a szakiskolai és szakközépiskolai nevelés-oktatás, Köznevelési Hídprogramok keretében folyó nevelés-oktatás, felnőttoktatás. Valamint a kollégiumi alapfeladatot is ellátják- hallottuk Árva-Nagy Sándornétól.

 

Mint arról írtunk, július elsejétől megszűntek a Kliktől az NGM fenntartásába átkerült szakiskolák vezetőinek megbízásai. Pontosabban átmenetileg egyéves hosszabbítást kaphatnak, és közben újra megpályáztatják az összes posztot, függetlenül attól, hogy a régi vezető eddig mennyit töltött ki az 5 évre szóló kinevezéséből.

Árva-Nagy Sándorné a Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tartozó 9 szervezeti egység eddigi vezetői folytatják a munkát, a jövőre sorra kerülő pályáztatásig.

Július elsejétől a 9 intézmény eddigi nevéhez hivatalosan a ’Hódmezővásárhelyi SZC’ -t is fel kell tüntetni.

 

A kilenc intézmény:

 

Hódmezővásárhelyi SZC Boros Sámuel Szakközépiskolája és Szakiskolája

Szentes Ady Endre utca 6-8.

 

Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Szakképző Iskolája

Hódmezővásárhely Szent Antal u. 5-9.

 

Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Szakképző Iskolája

Hódmezővásárhely Városház u. 1.

 

Hódmezővásárhelyi SZC Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolája

Hódmezővásárhely Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

 

Hódmezővásárhelyi SZC Návay Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Makó Posta u. 4-6.

 

Hódmezővásárhelyi SZC Zsoldos Ferenc Középiskolája és Szakiskolája

Szentes Szent Imre herceg u. 1.

 

Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakképző Iskolája

Szentes Apponyi tér 1.

 

Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiuma

Hódmezővásárhely Oldalkosár u. 1.

 

Hódmezővásárhelyi SZC Sághy Mihály Szakképző Iskolája

Csongrád Gyöngyvirág u. 16-18.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Felére csökkentik a közmunkások számát

Felére csökkentik a közmunkások számát

Gémes György: ma a közfoglalkozta­tásban dolgozók harmada nem fog tud­ni visszatérni a munka...
Tanévi menetrend 2017 szeptembertől

Tanévi menetrend 2017 szeptembertől

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közzétette a 2017/2018-as tanév rendjét, a tanítási...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.