Kultúra, oktatásKiállítás nyílt a vásárhelyi fotóklub évfordulójára

2019. október 7., hétfő
 
Kiállítás nyílt a vásárhelyi fotóklub évfordulójára

2014-ben új fejezet kezdődött Hódmezővásárhely vizuális művészeti életében, ugyanis 10 taggal létrejött a Lucien Hervé Kamera Klub. Az egyik ötletgazda és alapító tag a Vásárhelyi Hírek főszerkesztője volt. Az alapítók nagy része fotóművész, illetve Vásárhely kulturális életének aktív tagja volt. A Kamera Klub elnöke Dömötör Mihály fotóművész lett.

 

 

A Vásárhelyi Hírek archív felvételén az alakuló ülés 2014. július 10-én.

 

 


A társaság a nagy előd hitvallását tűzte zászlajára: miszerint egy jó fotó nem csak emlékeztetőül szolgál, de a nézők képzelőerejét is felkelti.  

A fennállásábak ötéves évfordulójára október 5-én a Legjobb képeink címmel nyílt kiállítása a Lucien Hervé Kamera Klubnak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ első emeletén. A társaság 17 legaktívabb tagjának összesen 42 fényképét október 25-ig lehet megcsodálni.

 

Az első bemutatkozó kiállításhoz hasonlóan ez a mostani is a  Bessenyei Ferenc Művelődési Központban kapott helyet. Ezzel a tárlattal méltó módon tudunk megemlékezni az eltelt öt esztendőről- hangsúlyozta Dömötör Mihály, a Lucien Hervé Kamera Klub elnöke. Az elmúlt évek során a klub tagjai rendszeresen részt vettek országos pályázatokon, megismertették munkáikat a környéken és a fővárosban élőkkel, valamint a létszámuk is folyamatosan bővült. 

 

Dömötör Mihály kiemelte: aki szeretne magasabb szintre lépni a fotográfiában, annak érdemes volt és ezután is érdemes lesz a klubhoz csatlakoznia. Majd hozzátette: a tagok képesek megtalálni a megszokottban a különlegeset, mondanivalójukat pedig érdekes látványban megmutatni, vagy a direkt látványt átalakítva tárni az érdeklődők elé. A mostani kiállításon a konkrét táj- és emberábrázolások mellett olyan elvont témák is felfedezhetők, mint a Tornyai János által megfogalmazott nagy sömmi.  

 

A klub legakítvabb tagjainak legjobb képeiből összeállított válogatás október 25-ig tekinthető meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ  első emeletén.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen nem jött be? - Szegeden szeptembertől elindul!

Vásárhelyen nem jött be? - Szegeden...

Idén már el sem indult az elsőévesek képzése a Metropol Egyetem Vásárhelyre hívott kihelyezett...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.