SportKét bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

2019. március 22., péntek
 
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

Rauch Róbert a magyar válogatott tagjaként március 16-án bronzérmet szerzett a XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban. Egy nappal később duplázott, ugyanis 100m pillangóúszásban is 3. helyezést ért el. Időeredménye 1:15,53. 

 

 

 

 

 

 

 

Rauch Róbert, a szegedi Wesley Iskola 12. osztályos tanulója a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség válogatott úszójaként vett részt március 11. és 21. között a Dubai és Abu-Dhabi által közösen rendezett Nyári Világjátékokon.

Robi az úszás szeretetét Nagy Attila tanár úrnak köszönheti, aki 2008-ban az iskolai úszásórák keretében tanította meg úszni, majd egy évre rá lehetőséget biztosított neki a Szegedi Úszó Egylet edzésein való részvételre.

Robi 2011 óta rendszeresen indult a különböző fogyatékossággal élő sportszervezetek által rendezett helyi és országos úszóversenyeken. 2015-ben középiskolai tanulmányai és az edzésidőpontok összeegyeztethetősége miatt Vásárhelyen a Hód Úszó SE-nél folytatta sportpályafutását. Kitartó munkájának köszönhetően 2018-ban a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség országos válogató versenyén megnyerte az I. divízióban a 400m gyors és a 100m pillangó versenyszámokat, és ezzel kivívta a jogot Világjátékokon való indulásra válogatott színekben.

 

Robi Dubaiban, XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon március 16-án 100m vegyesúszás, 17-én pedig a 100m pillangóúszás versenyszámokban szerzett bronzérmet

 

Magyarországot 62 sportoló képviselte, közel 190 ország 7500 sportolója mérte össze tudását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vége még nem látszik
Rucaöröm-mentes jó nyaralást kívánunk!

Rucaöröm-mentes jó nyaralást kívánunk!

Ha minden igaz, lesz idén strandszezon a Mártélyi Holtágon és nem fog belefulladni a víz a rucaörömbe....
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.