SportKét bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

2019. március 22., péntek
 
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

Rauch Róbert a magyar válogatott tagjaként március 16-án bronzérmet szerzett a XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban. Egy nappal később duplázott, ugyanis 100m pillangóúszásban is 3. helyezést ért el. Időeredménye 1:15,53. 

 

 

 

 

 

 

 

Rauch Róbert, a szegedi Wesley Iskola 12. osztályos tanulója a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség válogatott úszójaként vett részt március 11. és 21. között a Dubai és Abu-Dhabi által közösen rendezett Nyári Világjátékokon.

Robi az úszás szeretetét Nagy Attila tanár úrnak köszönheti, aki 2008-ban az iskolai úszásórák keretében tanította meg úszni, majd egy évre rá lehetőséget biztosított neki a Szegedi Úszó Egylet edzésein való részvételre.

Robi 2011 óta rendszeresen indult a különböző fogyatékossággal élő sportszervezetek által rendezett helyi és országos úszóversenyeken. 2015-ben középiskolai tanulmányai és az edzésidőpontok összeegyeztethetősége miatt Vásárhelyen a Hód Úszó SE-nél folytatta sportpályafutását. Kitartó munkájának köszönhetően 2018-ban a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség országos válogató versenyén megnyerte az I. divízióban a 400m gyors és a 100m pillangó versenyszámokat, és ezzel kivívta a jogot Világjátékokon való indulásra válogatott színekben.

 

Robi Dubaiban, XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon március 16-án 100m vegyesúszás, 17-én pedig a 100m pillangóúszás versenyszámokban szerzett bronzérmet

 

Magyarországot 62 sportoló képviselte, közel 190 ország 7500 sportolója mérte össze tudását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vége még nem látszik
Rucaöröm-mentes jó nyaralást kívánunk!

Rucaöröm-mentes jó nyaralást kívánunk!

Ha minden igaz, lesz idén strandszezon a Mártélyi Holtágon és nem fog belefulladni a víz a rucaörömbe....
 

És ezt már olvasta?

Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.