SportKét bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

2019. március 22., péntek
 
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

Rauch Róbert a magyar válogatott tagjaként március 16-án bronzérmet szerzett a XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban. Egy nappal később duplázott, ugyanis 100m pillangóúszásban is 3. helyezést ért el. Időeredménye 1:15,53. 

 

 

 

 

 

 

 

Rauch Róbert, a szegedi Wesley Iskola 12. osztályos tanulója a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség válogatott úszójaként vett részt március 11. és 21. között a Dubai és Abu-Dhabi által közösen rendezett Nyári Világjátékokon.

Robi az úszás szeretetét Nagy Attila tanár úrnak köszönheti, aki 2008-ban az iskolai úszásórák keretében tanította meg úszni, majd egy évre rá lehetőséget biztosított neki a Szegedi Úszó Egylet edzésein való részvételre.

Robi 2011 óta rendszeresen indult a különböző fogyatékossággal élő sportszervezetek által rendezett helyi és országos úszóversenyeken. 2015-ben középiskolai tanulmányai és az edzésidőpontok összeegyeztethetősége miatt Vásárhelyen a Hód Úszó SE-nél folytatta sportpályafutását. Kitartó munkájának köszönhetően 2018-ban a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség országos válogató versenyén megnyerte az I. divízióban a 400m gyors és a 100m pillangó versenyszámokat, és ezzel kivívta a jogot Világjátékokon való indulásra válogatott színekben.

 

Robi Dubaiban, XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon március 16-án 100m vegyesúszás, 17-én pedig a 100m pillangóúszás versenyszámokban szerzett bronzérmet

 

Magyarországot 62 sportoló képviselte, közel 190 ország 7500 sportolója mérte össze tudását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vége még nem látszik
Rucaöröm-mentes jó nyaralást kívánunk!

Rucaöröm-mentes jó nyaralást kívánunk!

Ha minden igaz, lesz idén strandszezon a Mártélyi Holtágon és nem fog belefulladni a víz a rucaörömbe....
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.